8 Μύθοι για το six-pack κοιλιακών!

Όπως υπάρχουν μύθοι που κυκλοφορούν σε αυτή τη ζωή για τα πάντα, έτσι το ίδιο ισχύει και για το six-pack κοιλιακών. Δες στο aggouria.net ποιοι είναι οι 8 βασικότεροι!

Οι μύθοι συνήθως δημιουργούνται από εκείνους που είτε δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι είτε απλά δεν θέλουν να προσπαθήσουν.

Για να μην είσαι όμως και εσύ ένας από αυτούς που πιστεύει σε ψέματα σχετικά με την γυμναστική και την διατροφή, επειδή απλά κάποιος άλλος τα εφήβρε δες την λίστα που ακολουθεί.

 

Δες επίσης: Γιατί δεν μπορείς να χάσεις την κοιλιά σου;

 

Ποια είναι τα 8 μεγαλύτερα Ψέματα για τους κοιλιακούς

 

1. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με το six-pack

Σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πολύ καλό μεταβολισμό, οπότε δεν χρειάζεται να κουραστούν και τόσο πολύ για να διατηρήσουν τα κιλά τους και να είναι γραμμωμένοι.

Οι κοιλιακοί όμως κρύβονται πίσω από ένα στρώμα λίπους και ο μόνος τρόπος για να τους αναδείξεις είναι να μειώσεις το συνολικό λίπος του σώματος σου, μέσα από μια υγιεινή διατροφή και φυσικά την γυμναστική.

 

2. H άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει την κακή διατροφή

diatrofi aggouria.net

Ακόμη και αν χτυπιέσαι με τις ώρες μέσα στο γυμναστήριο δεν πρόκειται να αποκτήσεις ένα καλοσχηματισμένο σώμα και ειδικά κοιλιακούς, όταν τρως ότι βρεις μπροστά σου.

Θα πρέπει να απαλλαγείς από τα τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και από τα υψηλής θερμιδικής αξίας junk food.

Επέλεξε άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεση, αλλά και υγιεινά λίπη ώστε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή.

 

3. Συγκεκριμένες τροφές καίνε το λίπος της κοιλιάς

trofes gia kapsimo lipous

Οι τροφές δεν κάνουν διακρίσεις επιλέγοντας να βοηθήσουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος.

Υπάρχουν σίγουρα τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, όπως ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, τα φυλλώδη λαχανικά και τα εσπεριδοειδή. Αλλά να θυμάσαι ότι τρώγοντας τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα θα δεις την συνολική σου εικόνα να αλλάζει και όχι μόνο ένα μέρος της.

 

4. Τα sit-ups είναι τα πιο αποτελεσματικά

askisis koiliakon aggouria.net

Ο παλιός τρόπος που ήθελε τα σηκώνεις όλη σου την πλάτη, με τα χέρια στο κεφάλι και τους αγκώνες να φτάνουν να ακουμπήσουν μέχρι και τα λυγισμένα σου γόνατα, είναι ένας ξεπερασμένος τρόπος.

Οι σωστοί κοιλιακοί είναι όταν απλά κάμπτεται ο κορμός του σώματος σου σηκώνοντας ίσα ίσα την ωμοπλάτη σου από το έδαφος.

Ο μυς του ορθού κοιλιακού έχει ένα αρκετά μικρό εύρος κίνησης, οπότε η υπερπροσπάθεια δεν έχει να σου δώσει κάτι περισσότερο από τον απλό τρόπο.

 

5. Μπορείς να γυμνάσεις μόνο τους κάτω κοιλιακούς

Οι κάτω κοιλιακοί είναι ίσως η πιο προβληματική ζώνη για έναν άντρα, το θέμα όμως είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν τους έχουν γυμνάσει σωστά.

Λάθος και εκείνο το σημείο είναι εξίσου γυμνασμένο, μόνο που καλύπτεται από το λίπος και γι’ αυτό δεν φαίνονται όσο οι άνω κοιλιακοί.

Επίσης, δεν μπορείς να γυμνάσεις μόνο εκείνο το σημείο, καθώς ο ορθός κοιλιακός μυς είναι ένας και δεν έχει ξεχωριστά κομμάτια. Μπορεί να νιώθεις το κάψιμο σε συγκεκριμένο σημείο αλλά γυμνάζεις όλο το six pack.

 

6. Το γρήγορο και έντονο πρόγραμμα είναι το καλύτερο

Όταν γυμνάζεις ειδικά το συγκεκριμένο σημείο του σώματος σου είναι πάντα καλύτερο να το κάνεις σε αργό ή μέτριο τέμπο και ποτέ σε γρήγορο.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να έχεις περισσότερο έλεγχο των κινήσεων σου και θα κάνουν οι μυς σου όλη την κίνηση και όχι ολόκληρο το σώμα. Άρα τα αποτελέσματα θα έρθουν πιο γρήγορα.

 

7. Ο ειδικός εξοπλισμός βοηθάει πιο πολύ

askisis gimnastikis aggouria.net

Οι συσκευές TRX μπορούν να προσφέρουν μια πολύ καλή προπόνηση, οπότε αν είσαι σε ένα γυμναστήριο που έχει αυτά τα gadgets, δοκίμασε τα.

Αλλά αν ασκείσαι στο σπίτι σου, υπάρχουν τόσες πολλές αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς που μπορείς να κάνεις και οι οποίες δεν θα σου κοστίσουν απολύτως τίποτα. Όλες οι ασκήσεις είναι το ίδιο αποτελεσματικές αν γίνονται με τον σωστό τρόπο.

 

8. Οι καλύτεροι κοιλιακοί είναι με σταυρωμένα τα χέρια

gimnastiki aggouria.net

[adrotate banner=”12″]

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν αντί να κάνουν τους κοιλιακούς τους με τα χέρια στο κεφάλι τους κάνουν έχοντας τα σταυρωμένα θα έχουν και καλύτερα αποτελέσματα.

Μια έρευνα της ACE όμως έδειξε ότι και οι δύο τρόποι είναι εξίσου αποτελεσματικοί, αρκεί να έχουν γίνει με ελεγχόμενη πίεση.

>> Δες όλα τα άρθρα για την Διατροφή – Γυμναστική!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!