5 Μύθοι για την απώλεια λίπους!

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ξεκινάμε όλοι το γυμναστήριο και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, είναι φυσικά η απώλεια λίπους!

Σίγουρα όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε την υγεία και την σωματική μας κατάσταση, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε είναι η εμφάνιση μας. Και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσεις την υγεία και το σώμα σου είναι η απώλεια λίπους.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα, πράγμα που οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στο να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους με την διατροφή.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 5 μύθοι οι οποίοι είναι σχετικοί με την απώλεια λίπους;

 

 

Για περισσότερες συμβουλές και tips για την διατροφή σου δες εδώ!

 

 

 

 

Δεν χρειάζεται να μετράς τις θερμίδες

diatrofi thermides

Το πρόβλημα είναι ότι υπολογίζεις πόσες θερμίδες θα πρέπει να παίρνεις με βάση πάρα πολλά στοιχεία, όπως η ηλικία, το ύψος, το βάρος, τη συχνότητα εκγύμνασης, την μυϊκή μάζα, το πόσο νερό πίνεις και τόσα πολλά άλλα, που και μόνο που τα σκέφτεσαι σίγουρα σε μπερδεύουν.

Δεν έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι να ήταν ευχαριστημένοι με την υγεία τους, τη ζωή, αλλά και το βάρος τους υπολογίζοντας τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά.

Ποιος θέλει να μετράει κάθε μικρή μπουκιά από ότι και αν καταναλώνει; Δεν λέω να ξεφεύγεις και να τρως χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά όχι και έτσι.

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κουραστείς από την πίεση και να πέσει η ψυχολογία σου, πράγμα που θα σε κάνει να τα παρατήσεις.

 

Δεν πρέπει να αυξήσεις τη συχνότητα των γευμάτων

diatrofi

Μία έρευνα σχετικά με τη συχνότητα των γευμάτων αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η αυξημένη συχνότητα των γευμάτων αυξάνει ταυτόχρονα και τον μεταβολισμό, περισσότερο από ό, τι τα τρία μεγάλα γεύματα.

Το μόνο όφελος που βρήκαν ήταν ότι μπορούσες να ελέγχεις την πείνα. Στην ουσία αυτός ο τρόπος βοηθάει μόνο τους bodybuilders.

 

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές ασκήσεις cardio

askisis gimnastikis

Το Τζόκινγκ για μια συνεχόμενη ώρα είναι πλήρες χάσιμο χρόνου, αν θέλεις να κάψεις το λίπος. Έτσι είναι και οποιαδήποτε μορφή άσκησης cardio, καθώς σε αναγκάζει να κάνεις την ίδια επαναλαμβανόμενη κίνηση ξανά και ξανά.

Όταν οι μύες πρέπει να συστέλλονται συνεχώς για 30, 45, ή και 60 λεπτά, από κάπου θα πρέπει να προέρχεται η ενέργεια. Αυτό σκοτώνει αμέσως το μεταβολισμό σου και στερεί τη δύναμη του σώματος σου.

Αν θέλεις να κάψεις το σωματικό λίπος, θα πρέπει να χτίσεις τους μυς. Μόνο η υψηλής έντασης άσκηση και η μυϊκή ενδυνάμωση μπορεί να το κάνει αυτό.

 

Μπορείς να τρως λιπαρά

hamburger

Ένα γραμμάριο λίπους έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο (9 θερμίδες ανά γραμμάριο) από ότι οι πρωτεΐνες ή οι υδατάνθρακες (4 θερμίδες ανά γραμμάριο), αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν κάνει τη διαφορά στο να είσαι υγιής.

Υπάρχουν τόσα πολλά υγιή λίπη τα οποία προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη, όπως τα ψάρια, το λάδι και τα αμύγδαλα. Αυτές είναι πολύ καλύτερες επιλογές από ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί και τα ζυμαρικά.

 

Δεν χρειάζεται να σηκώνεις λίγα κιλά για πολλές επαναλήψεις

gimnastiki

Με το να σηκώνεις λίγα κιλά για πολλές επαναλήψεις και γρήγορα, είναι σαν να κάνεις τις cardio ασκήσεις.

Έτσι το σώμα σου δεν θα αυξήσει οποιαδήποτε καύση του λίπους, μόνο οι υψηλότερης έντασης ασκήσεις μπορούν να το κάνουν αυτό.

Επιπλέον, μία πρόσφατη έρευνα από την McBride et al αποδεικνύει ότι όσο πιο δυνατός γίνεσαι, μπορείς και να τρέξεις πιο γρήγορα, άρα θα κάψεις και πιο εύκολα το λίπος.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!