5 Φαγητά που συνδέονται με την κατάθλιψη!

Πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τρώγοντας μικρές ποσότητες από οποιοδήποτε φαγητό δεν είναι πιθανό να οδηγήσει σε κατάθλιψη, αλλά το καλύτερο είναι να αποφεύγεις τις υπερβολές. Μερικές φορές όλοι μας τρώμε “φτωχά”. Όμως, οι επιλογές που κάνουμε στο φαγητό μπορεί να μας οδηγούν και σε κάτι άλλο εκτός από την αύξηση βάρους.

Αν οι “φτωχές” μας επιλογές μας γίνουν συνήθεια, τότε μπορεί να συνδέονται και με κατάθλιψη. Δες παρακάτω 5 φαγητά τα οποία πρέπει να αποφεύγεις να τρως σε μεγάλες ποσότητες.

 

Δες επίσης: Δες τι χαρακτήρα έχεις ανάλογα με το πως τρως!

 

Φαγητά που οδηγούν στην κατάθλιψη!

 

1. Fast food

fast food

Οι άνθρωποι που τρώνε fast food έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε πιο υγιεινά. Στα φαγητά αυτά περιλαμβάνονται τα hamburger, τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά, τα hot dog και η πίτσα.

 

2. Φαγητά πλούσια σε νάτριο

high sodium foods

Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να διαταράξει το νευρολογικό σου σύστημα, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία κατάθλιψης, και να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Η πολύ κατανάλωση νατρίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και πρήξιμο.

 

3. Υδρογονοποιημένα έλαια

refined oils

Απέφυγε να τρως τηγανητές πατάτες, τηγανητό κοτόπουλο, τηγανητά ψάρια. Όποιο φαγητό είναι μαγειρεμένο σε υδρογονοποιημένα έλαια και περιέχει λίπος, μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση μελαγχολίας.

Επίσης, πρόσεχε να μην καταναλώνεις κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορείς να βρεις σε ζωικά προϊόντα, όπως βούτυρο, γαλακτοκομικά με υψηλά λιπαρά, κλπ. Τέτοιου είδους τροφές μπορούν να βουλώσουν τις αρτηρίες σου και να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.

 

4. Άσπρη ζάχαρη

refined sugar

Η ζάχαρη προκαλεί σε απότομη πτώση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να μειώσει την ενέργεια σου, να διαταράξει τη διάθεση σου και να σου δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο.

 

5. Προϊόντα που δεν είναι ολικής άλεσης

Δες επίσης: 8 τροφές που σε βοηθούν να αυξήσεις το μεταβολισμό σου!

refined grains

Το άσπρο ρύζι και  τα μακαρόνια είναι φαγητά που έχουν χαρακτηριστεί ως φλεγμονώδη και συνδέονται με περιστατικά κατάθλιψης σε γυναίκες ηλικίας 50-77 χρονών. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά τέτοια προϊόντα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κατάθλιψη.

Αν, λοιπόν, κι εσύ έχεις εντάξει στη ζωή σου τα παραπάνω προϊόντα σε πολύ μεγάλο βαθμό, καλό θα ήταν να αλλάξεις τις συνήθειες σου για να μην βρεθείς ποτέ αντιμέτωπος με την κατάθλιψη.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!