Βρέθηκε το μεγαλύτερο φέρετρο της Αλεξάνδρειας με μήκος 2,5 μέτρα!

Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να μαθαίνουν για το παρελθόν τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνουμε για να βρούμε την ιστορία μας. Η κάθε χώρα έχει την δική της ιστορία και συνεχίζει να την δημιουργεί. Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν κάθε μέρα να ψάχνουν για αρχαία έτσι ώστε να καταφέρουν να φτιάξουν την ιστορία.

Μία ομάδα κατάφερε να βρει κάτι αρκετά περίεργο και η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Το πόσο σημαντικό είναι θα το μάθουμε μέσω των ερευνών. Η σαρκοφάγος που βρήκαν ήταν θαμμένη 5 μέτρα κάτω από το έδαφος κατά την διάρκεια της Πτολεμαϊκής, η οποία διήρκεσε από το 332π.Χ. μέχρι το 30π.Χ. Από πάνω βρέθηκε ένα αλάβαστρο κεφάλι, που πιθανόν ανήκει σε αυτόν που βρίσκεται στην σαρκοφάγο.

 

Βρέθηκε σαρκοφάγος στην Αλεξάνδρεια που έχει μήκος 2,5 μέτρα!

feretro aleksandria eidiseis

Δες επίσης Απίστευτο: Βρέθηκε καρχαρίας 512 ετών!

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βρήκαν την μεγαλύτερη σαρκοφάγο από γρανίτη που έχει βρεθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια. Το μήκος της είναι 2,5 μέτρα και ήταν θαμμένη σε περίπου 5 μέτρα βάθος. Πάνω από την σαρκοφάγο βρέθηκε ένα κεφάλι από αλάβαστρο, το οποίο πιθανότητα να δείχνει τον άντρα που βρίσκεται μέσα στην σαρκοφάγο.

eidiseis kosmos aggouria.net

Δες επίσης Βρέθηκε δέντρο 3.200 χρόνων (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Οι ειδικοί λένε ότι η σαρκοφάγος είναι άθικτη για πάνω από 2000 χρόνια. Η ομάδα επιθεωρούσε την περιοχή ενός κατοίκου που ήθελε να κάνει κάποια έργα. Μετά από 5 μέτρα σκαψίματος όμως, έκαναν αυτή την ανακάλυψη. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι διαστάσεις της σαρκοφάγου είναι 185 εκατοστά ύψος, 265 εκατοστά μάκρος και 165 εκατοστά πλάτος.

sarkofagos alexandria 2018

Το φέρετρο δεν έχει ανοιχτεί από ποτέ από την μέρα που θάφτηκε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος μπορεί να βρίσκεται μέσα. Δεν είναι όμως η μοναδική ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα στην Αλεξάνδρεια. Η ομάδα βρήκε ένα τεράστιο ρωμαϊκό λουτρό στον αρχαιολογικό χώρο San El-Hagar.

xartis kosmos eurimata

Δες επίσης: Βρέθηκε βούβαλος με μορφή κροκόδειλου στην Ταϊλάνδη!

Το πιο αξιοθαύμαστο εύρημα όμως είναι ένα νόμισμα που απεικονίζει τον Γ’ βασιλιά των Πτολεμαίων. Ήταν βασιλιάς τον 3ο αιώνα π.Χ., και λέγεται πως είναι πρόγονος της Κλεοπάτρας. Κανείς δεν ξέρει πόσα ακόμα ευρήματα θα υπάρξουν.

arxaia nomismata aiguptos

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία δεν είναι εύκολο να βρεθεί ολόκληρη. Καλή τύχη σε αυτούς που προσπαθούν και σε εκείνους που θα προσπαθήσουν.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!