Απίστευτο: Βρέθηκε καρχαρίας 512 ετών!

Κατά καιρούς ακούμε διάφορα περίεργα περιστατικά για ζώα, που αφορούν είτε το σπάνιο είδος τους είτε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται είτε ακόμη και την μεγάλη τους ηλικία. Μας αρέσει να ψάχνουμε για ζώα που υπήρχαν στους αρχαίους χρόνους και να τα μελετάμε. Από τους δεινόσαυρους και τα μαμούθ μέχρι τις φάλαινες και τους καρχαρίες.

Όσο εξελίσσετε η τεχνολογία μας βοηθάει ιδιαίτερα στο να ανακαλύπτουμε την πραγματική τους ηλικία και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Πρόσφατα όμως, κάποιοι Δανοί επιστήμονες βρήκαν ένα καρχαρία που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι 512 ετών. Η ανακάλυψη αυτή πραγματικά σοκάρει.

Πώς είναι δυνατόν ένα πλάσμα να ζει εδώ και 512 χρόνια; Στην είδηση που ακολουθεί μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σου λύσουν τις απορίες που σου δημιουργήθηκαν!

 

Καρχαρίας 512 ετών!

 

megalos karxarias

Αν το σκεφτείς καλύτερα, αυτό ο καρχαρίας θα μπορούσε να είναι το πιο μεγάλο σε ηλικία σπονδυλωτό που έχει βρεθεί ποτέ. Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας αγγίζει τα 18 πόδια σε μήκος. Ο Julius Nielsen ανακάλυψε αυτόν τον καρχαρία μαζί με μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων. Παρά το μέγεθός του, αυξάνετε μόνο ένα εκατοστό ετησίως.

Μερικοί από αυτούς είναι σε αυτήν την θάλασσα για 400 χρόνια. Αυτός ο καρχαρίας είναι γνωστός για την κατανάλωση ψαριών. Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ να βρίσκεται στην διαδικασία κυνηγιού. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δες επίσης Μυστηριώδες κουτί με επικίνδυνα φίδια & αράχνες έφτασε στην Αυστραλία!

karxarias deinosauros

Ο καθηγητής Kim Praebel είναι ο επικεφαλής της έρευνας ο οποίος δηλώνει ότι οι καρχαρίες ήταν “κάψουλες χρόνου ζωής”. Το παλαιότερο ζώο που βρέθηκε ήταν ένα ισλανδικό αχιβάκι που είχε καταγραφεί στα 507 χρόνια. Σκοτώθηκαν από επιστήμονες που προσπαθούσαν να μάθουν ποια ήταν η ηλικία τους.

megaluteros karxarias

Ο Nielsen δήλωσε πως αυτό το πλάσμα είναι εξαιρετικό και πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα ζώα στον κόσμο. Πρόσθεσε επίσης, ότι η προέλευσή του μπορεί να είναι τόσο παλιά όσο και η εποχή των δεινοσαύρων. Μπορεί δηλαδή να θεωρηθεί ότι είναι ένας ακόμα δεινόσαυρος εν ζωή.

Δες επίσης Σκότωσε στο ξύλο το κυνηγόσκυλο του γιατί έχασε σε αγώνα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!