Βρέθηκε δέντρο 3.200 χρόνων (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Υπάρχουν κάποια δέντρα αρκετά γέρικα τα οποία μας συγκλονίζουν με το πόσα χρόνια βρίσκονται στην γη. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις ένα δέντρο 3200 χρόνων, το οποίο είναι και απίστευτα ψηλό!

Το video δημιουργήθηκε από το περιοδικό του National Geographic σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Sequoia National Park και η εικόνα από το συγκεκριμένο δέντρο, το οποίο είναι ένα από τα πιο ψηλά που υπάρχουν στην γη, είναι απλά καθηλωτική.

 

 

Δες επίσης: Ο επικίνδυνος υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης το 1980 (εικόνες)

 

Αυτό είναι ένα από τα πιο ψηλά και γέρικα δέντρα που υπάρχουν

psilo dentropsilo dentro kalifornia

To ψευδώνυμο που του έχουν δώσει είναι το “The President” (ο Πρόεδρος) και όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες δεν πήρε τυχαία το όνομα του.

Αυτό το γιγάντιο Sequoia, το οποίο είναι ένα είδος μεγάλου δένδρου που υπάρχει στην Καλιφόρνια, είναι ένα από τα πιο μεγάλα δέντρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ηλικία του αγγίζει τα 3.200 χρόνια. Το ύψος του φτάνει τα 75.3 μέτρα, ενώ το πλάτος του είναι 8.2 μετρά και καλύπτει 1,274.3 κυβικά μέτρα σε όγκο, γι’ αυτόν τον λόγο δεν κατάφεραν ποτέ να το φωτογραφίσουν ολόκληρο, μέχρι τώρα που έκαναν αναρρίχηση οι επιστήμονες και το έβγαλαν κομμάτι, κομμάτι και στην συνέχεια τα ένωσαν σαν παζλ.

dentro the president

Αυτή η διαδικασία τους πήρε 32 ημέρες και τράβηξαν 126 μεμονωμένες φωτογραφίες, οι οποίες μόλις ενώθηκαν δημιούργησαν μια εκπληκτική εικόνα. Όπως αναφέρει και το National Geographic το The President αντιπροσωπεύει 110 γενιές της ανθρώπινης ζωής.

Με γρήγορους υπολογισμούς εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν 46 άτομα με μέσο όρο ύψους τα 1.62 μέτρα, τα οποία θα πρέπει να στέκονται ο ένας επάνω στο κεφάλι του άλλου για να καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή του. Wow έτσι;

Και το κορυφαίο είναι ότι όσο αυτό εξακολουθεί να μεγαλώνει ηλικιακά, μεγαλώνει και κατά 1 κυβικό μέτρο ξυλείας τον χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δέντρα στον κόσμο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!