6 Τροφές που καθαρίζουν την νικοτίνη από το σώμα!

Μπορεί να έκοψες το τσιγάρο, αλλά μην νομίζεις ότι θα καθαρίσεις τον οργανισμό σου τόσο εύκολα από την νικοτίνη. Ποιες τροφές όμως μπορούν να σε βοηθήσουν;

Το βασικό είναι ότι το πήρες απόφαση και πάρα πολύ καλά έκανες, κυρίως για την υγεία σου. Όσο καπνίζεις είναι μερικά πράγματα που δεν τα σκέφτεσαι ή μπορεί και να μην τα γνωρίζεις.

Όταν καπνίζεις ένα τσιγάρο, η νικοτίνη κυκλοφορεί στο αίμα σου για 6 με 8 ώρες.  Το μεγαλύτερο μέρος της αποθηκευμένης νικοτίνης χρειάζεται 48 με 72 ώρες, για να μεταβολιστεί και να φύγει από το σώμα σου.

Άρα όπως καταλαβαίνεις αν καπνίζεις συστηματικά και πολλά τσιγάρα, θα χρειαστεί αρκετό καιρό το σώμα σου για να καθαρίσει από την νικοτίνη.

Βέβαια, μπορείς να επισπεύσεις αυτή τη διαδικασία τρώγοντας τις σωστές τροφές.

 

 

Δες επίσης: 10 βήματα για να κόψεις «εύκολα» το κάπνισμα!

 

 

Ποιες τροφές βοηθούν τον οργανισμό σου να απαλλαγεί από την νικοτίνη

 

1. Το νερό

potiri nero aggouria.net

Το νερό είναι ίσως ότι πιο βασικό και χρήσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να κάνει για εσένα τα εξής:

Η νικοτίνη αφυδατώνει το ανθρώπινο σώμα, οπότε με το να πίνεις αρκετό νερό θα καταφέρεις να το ενυδατώσεις και πάλι. 8-12 ποτήρια ημερησίως είναι το ιδανικό.

Επίσης, το νερό αποβάλλει τις τοξίνες που έχει το σώμα σου, μέσω του δέρματος σου. Οπότε πίνοντας την ποσότητα που αναφέραμε και πριν, θα βοηθήσει το σώμα και τον μεταβολισμό σου.

 

2. Τα πορτοκάλια

portokalia

Τα πορτοκάλια περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, άρα μπορούν να αυξήσουν την συγκεκριμένη βιταμίνη στο σώμα σου, την οποία όμως μειώνει το κάπνισμα.

Επίσης, με το να τρως πορτοκάλια τονώνεις τον μεταβολισμό σου, ώστε να μπορέσει να διώξει την νικοτίνη πιο γρήγορα. Επιπλέον, μειώνουν και το στρες, ώστε να μπορείς να αποφύγεις το κάπνισμα.

 

3. Τα ακτινίδια

aktinidio aggouria.net

Αυτό το φρούτο βοηθά να εξαλείψεις τη νικοτίνη από το σώμα σου, ενώ ταυτόχρονα αναπληρώνει τις βιταμίνες Α, C και Ε τις οποίες φυσικά μειώνει το κάπνισμα.

 

4. Ο Χυμός καρότο

ximos karoto aggouria.net

Ο χυμός καρότο όπως πολύ καλά φαντάζεσαι είναι πλούσιος σε βιταμίνες. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, Κ οι οποίες βοηθούν το σώμα σου να καθαρίσει από την χρήση του τσιγάρου.

Επιπρόσθετα, οι βιταμίνες που περιέχει ο χυμός καρότο είναι πολύ καλές και για το δέρμα.

 

5. Το μπρόκολο

brokolo

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Β5 και C, αλλά και C, οπότε τρώγοντας μπρόκολο βοηθάς τον μεταβολισμό σου να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι περιέχει μια ουσία που προστατεύει τους πνεύμονες, από προβλήματα που σχετίζονται με τις τοξίνες.

 

6. Το σπανάκι

spanaki aggouria.net

Τέλος, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φολικό οξύ, γι ‘αυτό και είναι τόσο καλό για το σώμα μας. Κάτι που δεν ήξερες είναι ότι κάνει το τσιγάρο να έχει πολύ άσχημη γεύση, οπότε σε βοηθάει και να το κόψεις.

Πέρα όμως από όλες αυτές τις τροφές που σου κάνουν καλό, θα πρέπει να αποφύγεις σίγουρα το αλκοόλ, τον καφέ, αλλά και την ζάχαρη καθώς σε ενθαρρύνουν να καπνίσεις.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!