7 Σημάδια ότι ο οργανισμός σου ζητά βοήθεια!

Ο ανθρώπινος οργανισμός, ο συνδυασμός μυαλού και σώματος δηλαδή, είναι η πιο έξυπνη μηχανή που υπάρχει. Λειτουργεί ασταμάτητα και διαθέτει μια πολύ δυνατή ικανότητα: όταν κάτι πάει στραβά και δεν μπορεί να το διορθώσει, ζητά βοήθεια.

Η βοήθεια αυτή ζητείται μέσα από σημάδια, τα οποία συνήθως περνούν απαρατήρητα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε μάθει να καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται- τι έχει ανάγκη το σώμα και η ψυχή μας.

 

Ποια είναι αυτά τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πάει λάθος;

1. Απότομο χάσιμο βάρους.

zigaria

Το χάσιμο βάρους σε μερικές περιπτώσεις, όπως περιπτώσεις υπέρβαρων ανθρώπων, είναι ένα ευτυχές γεγονός. Σε μια φυσιολογική καθημερινότητα όμως, κάθε άλλο από ευτυχές είναι. Η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να μαρτυρά προβλήματα όπως ο καρκίνος ή κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Μην το αγνοείς!

2. Μεγάλη απώλεια μαλλιών.

xtena me trixes

Η απώλεια μεγάλης ποσότητας τριχών μετά το μπάνιο είναι φυσιολογική. Εάν όμως ξεπεραστούν τα όρια αυτά, δηλαδή βρίσκεις ποσότητα μαλλιών στο μαξιλάρι, τη χτένα ή στα ρούχα σου, σου έχω δυσάρεστα νέα. Μπορεί να προμηνύεται ένα αυτοάνοσο, κάποιο πρόβλημα στο ενδοκρινικό σύστημα ή κάποιο αυτοάνοσο όπως ο θυροειδής ή ο λύκος.

Δες επίσης: Η καλύτερη άσκηση αναπνοής για να κοιμάσαι γρήγορα!

3. Διαφορές στο στήθος.

ginaikeio stithos

Ο οργανισμός, στα νοσήματα που συνδέονται με το στήθος, ευτυχώς, δίνει πολλά στοιχεία τα οποία μπορούν να γίνουν αντιληπτά, και να επέλθει η πρόληψη. Τέτοια είναι η διαφορές σχήματος, πόνος σε κάποιο σημείο, αλλαγή στην υφή (πιο σκληρές περιοχές κ.α.), ευαισθησία στις θηλέs. Ο καρκίνος του μαστού μαστίζει, αλλά η γρήγορη διάγνωση του, όπως και όλων των προβλημάτων, κάνουν την θεραπεία ευκολότερη και σώζονται ζωές.

4. Συνεχές αίσθημα δίψας.

antras nero

Η συνεχής ανάγκη για νερό, είναι παθολογική. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κατανάλωσες κάτι αλμυρό και μία ημέρα πίνεις ασταμάτητα νερό. Εάν νιώθεις περισσότερο από το σύνηθες ότι διψάς, μπορεί ο οργανισμός σου να σου στέλνει μηνύματα. Το αίσθημα δίψας μπορεί να σημαίνει αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ακόμη και διαβήτη.

Δες επίσης: Οι 8 πιο παράξενες παθήσεις που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

5. Συχνοουρία.

sima toualetas

Σε συνδυασμό με την προηγούμενη περίπτωση, η συχνοουρία μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα, παρουσίαση διαβήτη ή κάποια κατάσταση που σχετίζεται με το ουροποιητικό σύστημα. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσεις για αυτές τις δυσλειτουργίες έναν ειδικό.

6. Πόνος στο σαγόνι, τους ώμους και την πλάτη.

ponos sth plath

Αν και αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά, και δεν συνδέονται με κάτι πολύ σοβαρό ή μεταξύ τους, σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Αυτοί οι πόνοι μαρτυρούν προβλήματα στην καρδιά. Εάν υπάρχει ιστορικό ή εάν οι πόνοι είναι συνεχείς, καλό θα ήταν να προχωρήσεις σε ειδικές εξετάσεις.

7. Υπερβολικά μεγάλη ανάγκη για ύπνο.

ginaika kleinei ksipnitiri

Μία ολόκληρη Κυριακή στο κρεβάτι μετά από μία πολύ κουραστική εβδομάδα είναι αναμενόμενη. Η παραμονή στο κρεβάτι όμως για πολλές ώρες την ημέρα, μπορεί να προδίδει ένα σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα. Φυσικά αναφέρομαι στην κατάθλιψη. Είναι το πλέον αναγνωρίσιμο μήνυμα που σου στέλνει ο οργανισμός σου. Μην το αγνοήσεις.

Δες επίσης: Γιατρός έβγαλε βδέλλα από τη μύτη ενός 51χρονου!

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η επικοινωνία με τον αντίστοιχο γιατρό είναι απαραίτητη. Η πρόληψη είναι σημαντικότερη της θεραπείας. Και μία θεραπεία για να λειτουργήσει, χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση. Συνεπώς οι εντατικοί έλεγχοι είναι ύψιστης σημασίας. Άκου το σώμα σου και ζήτα την αντίστοιχη καθοδήγηση, όταν παρατηρείς κάτι αφύσικο στην καθημερινότητά σου!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!