Η καλύτερη άσκηση αναπνοής για να κοιμάσαι γρήγορα!

Οι ρυθμοί ζωής των περισσότερων ανθρώπων είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Πολύ άγχος, πληθώρα υποχρεώσεων και λίγος χρόνος για ξεκούραση. Κάτι τέτοιο, κάνει το κάθε λεπτό να είναι πολύ σημαντικό, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρα, όσο και της νύκτας.

Υπάρχει μία άσκηση αναπνοής, η οποία σύμφωνα με έναν ειδικό επί του θέματος, μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς σε 10 λεπτά αφότου ακουμπήσεις τα σεντόνια του κρεβατιού σου. Βέβαια, δεν είναι πανάκεια και ούτε ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργήθηκε για στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα, αλλά κάτω από υψηλές συνθήκες στρες. Για αυτόν τον λόγο, είναι πιθανότατα να μην έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, σίγουρα όμως είναι μία καλή άσκηση αναπνοής πριν τον ύπνο.

 

Ποια είναι η άσκηση αναπνοής που θα σε ρίξει στην αγκαλιά του Μορφέα;

antras kleinei to fos

Δες επίσης: Πως να χάσεις βάρος στον ύπνο σου!

Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης αναπνοής είναι να πέσουν οι παλμοί της καρδιάς στους 60-80 ανά λεπτό. Αυτοί οι παλμοί ανά λεπτό είναι οι κατάλληλοι για να μπορέσει ένας άνθρωπος να κοιμηθεί. Η άσκηση αναπνοής είναι επανάληψη της αναπνοής 4-6-7. Αυτό ισοδυναμεί με 4 δευτερόλεπτα εισπνοής αέρα, 6 δευτερόλεπτα διατήρησης του αέρα και 7 δευτερόλεπτα εκπνοής.

Ακόμα κι αν αυτή η άσκηση δεν λειτουργήσει, δηλαδή εάν δεν καταφέρεις να κοιμηθείς τα επόμενα 10-20 λεπτά, οι παλμοί σου σίγουρα θα έχουν πέσει και θα είσαι πιο ήρεμος και πιο κοντά στον ύπνο.

Δες επίσης: 18 Φωτογραφίες με υπνοδωμάτια από όλο τον κόσμο!

 

Πέραν από αυτήν την άσκηση αναπνοής;

Άλλες συμβουλές για να διευκολύνεις τη μετάβαση από τον ξύπνιο στον ύπνο, είναι οι εξής:

  1. Άφησε το κινητό σου μακριά. Δεν θα νυστάξεις εάν συνεχίσεις να βλέπεις βιντεάκια στο διαδίκτυο!
  2. Σβήσε όλα τα φώτα του υπνοδωματίου σου ή γενικά προτίμησε πολύ χαμηλό φωτισμό, εάν είναι απαραίτητο.
  3. Άλλαζε σεντόνια 1-2 φορές την εβδομάδα, τόσο για την υγιεινή του κρεβατιού σου, όσο και για έναν αναζωογονητικό ύπνο.
  4. Κοιμήσου γuμνός. Κάνει πολύ καλό επίσης ένα ντουζ πριν ξαπλώσεις το βράδυ.

Σας εύχομαι ένας εύκολο ύπνο, όνειρα πολλά και καλά!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!