10 Πράγματα που είναι πιο βρώμικα από μία τουαλέτα!

Κατά καιρούς βγαίνουν άρθρα που γράφουν πως τα κινητά είναι πιο βρώμικα από μία τουαλέτα. Εάν σκεφτεί κανείς την “διαδρομή” ενός κινητού κατά τη διάρκεια μίας ολόκληρης ημέρας, δεν είναι τόσο παράλογο. Συνεπώς ναι, το κινητό τηλέφωνο είναι αντιληπτό γιατί “φιλοξενεί” πολλά μικρόβια.

Τι συμβαίνει όμως με κάποια άλλα πράγματα, που είναι πολύ, πολύ πιο βρώμικα από μία τυπική τουαλέτα; Και όμως, υπάρχουν κάποια αντικείμενα- και όχι μόνο- που δεν μπορείς να τα φανταστείς πόσο βρωμερά είναι! Είσαι έτοιμος να φρικάρεις;

 

10 Περιπτώσεις πραγμάτων, που η τουαλέτα τα ξεπερνά σε καθαριότητα!

1. Τα παγάκια!

ouski me pago

Πόσο μεγάλη ειρωνεία είναι τελικά, που μπορεί να βλάψει περισσότερο ο πάγος και όχι το ουίσκι; Έρευνα στο εξωτερικό έδειξε ότι το 70% του πάγου που σερβίρεται, έχει περισσότερα βακτήρια από μία τουαλέτα. Αυτό συμβαίνει γιατί αρχικά δεν καθαρίζονται οι μηχανές που τα φτιάχνουν και επιπλέον, επειδή αυτοί που έρχονται σε επαφή με αυτά, δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Το περίμενες;

2. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή!

pliktrologio ipologisti

 

Ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει μέχρι και 200 φορές πιο πολλά βακτήρια και μικροοργανισμούς από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ειδικά στις περιπτώσεις υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από παραπάνω από 1 άτομο, η καθαριότητα δεν υπάρχει καν στην κουβέντα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν ώρες, ακόμα και μέρες μετά την επαφή.

Δες επίσης: 10 Παράξενες φοβίες που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν!

3. Τα μενού των εστιατορίων!

timokatalogos estiatoriou

Μικρόβια υπάρχουν παντού, περισσότερα και παθογόνα εκεί που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Κατά μέσο όρο, στα μενού των εστιατορίων ζουν 100 φορές περισσότεροι μικροοργανισμοί από ότι σε μία τουαλέτα. Το γεγονός ότι το ακουμπάνε πολλοί άνθρωποι, βοηθά στην μεταφορά των ιών και γενικά των μικροβίων του ενός. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ όμως αρχίζω να μπαίνω σε σκέψεις με όλα αυτά…

4. Οι οδοντόβουρτσες!

odontovourtses se potiri

Πόσο περίεργο και ανθυγιεινό είναι αυτό; Πατώντας το καζανάκι στην τουαλέτα, το νερό ταξιδεύει μέχρι και 2 μέτρα περίπου και να παραμείνει για 2 ώρες. Πολλά από αυτά, είναι αναμενόμενο να καταλήγουν στις οδοντόβουρτσες. Παρ’όλα αυτά, οι τουαλέτες είναι πιο καθαρές από τις οδοντόβουρτσες. Μείνε για να μάθεις το γιατί!

5. Τα χαλιά όλων των ειδών και μεγεθών!

xali ipnodomatiou

Νέο ρεκόρ βακτηρίων καταλαμβάνουν τα χαλιά. Με περίπου 4.000 φορές πιο πολλούς μικροοργανισμούς σε σχέση με το κάθισμα της τουαλέτας, τα χαλιά παίρνουν την πρώτη θέση. Οι άνθρωποι, χάνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια νεκρά κύτταρα κάθε ώρα, που αποτελούν φυσικά τροφή για τα βακτήρια. Πρόκειται για ένα συνεχές και εξελισσόμενο πάρτι λοιπόν!

Δες επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς χαρτί υγείας!

6. Ψυγείο!

omorfo psigeio

Μεγάλη ειρωνεία και αυτή η περίπτωση. Η χρήση του ψυγείου γίνεται με σκοπό τη συντήρηση των προϊόντων, με σκοπό την μη ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Κατά πόσο είναι δυνατόν αυτό όμως; Μικρός χώρος, πολλά τρόφιμα, μία σχετικά υψηλή θερμοκρασία είναι αρκετή για να γεμίζει όλο το ψυγείο σου μικρόβια! Όπως και να έχει, χρειάζονται συχνό καθάρισμα, για να είναι όλα καλά!

7. Ο νιπτήρας της κουζίνας!

niptiras koyzinas

Είναι αρκετά εύκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο που ο νεροχύτης της κουζίνας έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα. Λίγο τα υπολείμματα των φαγητών, λίγο το ότι δεν είναι εύκολο να καθαριστεί σε καθημερινή βάση με ιδιαίτερη προσοχή, τα μικρόβια επιβιώνουν!

8. Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείται στον νεροχύτη της κουζίνας!

sfouggari kouzinas

Τα σφουγγάρια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ολόκληρο το σπίτι. Νέα πρώτη θέση, με 10 εκατομμύρια μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, είναι περίπου 250.000 φορές πιο βρώμικα από την τουαλέτα. Για τήρηση της υγιεινής, απαιτείται η συχνή αλλαγή του και η η προσοχή στη χρήση.

Δες επίσης: Οι 8 πιο παράξενες παθήσεις που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

9. Τα μαξιλάρια του κρεβατιού σου!

maksilaria ipnodomatio

Από πού να πρωτοαρχίσω; Νεκρά κύτταρα του δέρματος, σκόνη, μικρόβια, τρίχες, γενικά οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει στο χώρο! Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά εκεί πάνω ακουμπάς το κεφάλι/ το πρόσωπό σου για να κοιμηθείς το βράδυ. Τώρα να ευχηθώ όνειρα γλυκά; Για αρχή άλλαξε σεντόνια και μαξιλαροθήκες!

10. Τα χρήματα, χαρτονομίσματα και κέρματα!

xrimata

Τα χρήματα αλλάζουν πολλά χέρια. Γίνεται ένας χαμός από μικρόβια, δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι. Το μόνο που έχω να πω είναι να μην τα βάζεις  στο στόμα σε καμία περίπτωση και αμέσως μετά από κάθε επαφή με αυτά, να απολυμαίνεις τα χέρια σου!

Δες επίσης: Οι 10 πιο περίεργες απαγορεύσεις σε όλον τον κόσμο!

Πώς είναι δυνατόν η τουαλέτα να είναι πιο καθαρή από τα παραπάνω;

Είναι αρκετά απλή η απάντηση! Επειδή η τουαλέτα θεωρείται τόσο βρώμικη λόγω της χρήσης της, έχουμε την τάση να την καθαρίζουμε συνέχεια, συνεπώς είναι αρκετά πιο καθαρή από όσο νομίζουμε. Στα υπόλοιπα δεν δίνουμε τόση σημασία και γι’αυτό αναπτύσσονται τόσο πολλοί και τόσο εύκολα οι μικροοργανισμοί. Αυτό που πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι, είναι να καθαρίζουμε τα πάντα και όχι αυτά που θεωρούμε εμείς βρώμικα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!