Η ραδιενέργεια είναι καλή για τη ζωή σου!

Αν και μπορεί να νομίζεις ότι η ραδιενέργεια είναι κακό πράγμα, έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις, που χωρίς αυτές δε θα μπορούσες να έχεις τις ευκολίες της σύγχρονης εποχής. Φυσικά τα ραδιενεργά προϊόντα δεν πρέπει να τα καταναλώνεις, αλλά οι ανιχνευτές καπνού είναι σίγουρα κάτι υπερβολικά χρηστικό σε επιχειρήσεις και σε σπίτια με αυξημένη επικινδυνότητα!

Πως η ραδιενεργή ακτινοβολία με βοηθάει στην καθημερινότητά μου;

 

Αποστείρωση φαγητού!

faghto-aposteirwsh

Ακριβώς! Και δε μιλάω για προϊόντα ακριβοπλήρωτης κουζίνας αλλά για φαγητά, όπως κρέας, θαλασσινά, λαχανικά ακόμα και μπαχαρικά. Η έκθεση του φαγητού σε ραδιενέργεια σκοτώνει βακτήρια και μικροοργανισμούς, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσχημες ασθένειες. Μικροοργανισμοί όπως το E. Coli ή η Σαλμονέλλα δεν αποτελούν πια πρόβλημα για σένα. Η διαδικασία επίσης, σκοτώνει ζωύφια στα εισαγόμενα τροπικά φρούτα.

Παρόλο που τα φαγητά εκτίθενται σε αυτές τις ακτινοβολίες, δεν γίνονται ραδιενεργά, ούτε αλλάζουν σε μορφή, γεύση ή θρεπτική αξία. Αντιθέτως, γίνονται τελείως αβλαβή, επιτρέποντάς σου να μην κινδυνεύεις από αρρώστιες και βλαβερά στοιχεία για τον οργανισμό σου.

Θεραπεύει πόνους!

aktines-gia-ponous

Μπορεί να απαλύνει πόνους ακόμα και από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο προχωρημένης μορφής. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται παλλόμενη ακτινοβολία και κάνει θαύματα σε καρκινοπαθείς.

Σε κάποιους ασθενείς, ο καρκίνος προχωράει τόσο πολύ, που φτάνει στο κόκκαλο και προκαλεί όγκους. Οι γιατροί λοιπόν, ρίχνουν με το λέιζερ πάνω στο πρόβλημα, μειώνοντας την έκταση του αισθητά. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να φεύγει σε μεγάλο βαθμό ο πόνος. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι! Το ακτινοβολούχο λέιζερ έχει καταφέρει να θεραπεύσει τελείως από πόνους, ασθενείς που ήταν σε αναπηρικά καροτσάκια, λόγω καρκινοπάθειας.

Ελέγχει θεμέλια σπιτιών για σπασίματα!

themelia-rwgmes-aktinovolia

Φαντάσου να κοιτάς ένα τεράστιο ουρανοξύστη από κάτω προς τα πάνω. Εκατομμύρια τόνοι σίδερου και μπετόν. Πως μπορείς να τσεκάρεις λοιπόν, αν κάτι δεν πάει καλά, ύστερα, για παράδειγμα από ένα σεισμό; Όπωςκαταλαβαίνεις το να διαλύσεις το κτίριο δεν είναι και πολύ καλή λύση. Ε και πως θα το κάνω, θα με ρωτήσεις. Πολύ απλό, με ακτίνες!

Όπως βγάζεις μια ακτινογραφία με τη βοήθεια του ακτινογράφου, έτσι περίπου λειτουργεί και ο ανιχνευτής ρωγμών. Οι επιστήμονες- ραδιογράφοι τοποθετούν στους τοίχους του, υπό ελέγχου, κτιρίου ένα ανιχνευτή και βλέπουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αναλόγως με τη διαπερατότητα των ακτινών. Αν οι ακτίνες δε βρίσκουν εμπόδιο, σημαίνει ότι υπάρχει σπάσιμο!

Μαγνητικές τομογραφίες!

egkefalos-magnhtikh

Αν έπαθες κάποια καρδιακή ασθένεια ή είχες κάποια χονδροπάθεια ή προβλήματα με μηνίσκο, σίγουρα γνωρίζεις τι εννοώ. Στον ασθενή χορηγείται ενδοφλέβια, το “σκιαγραφικό”, όπως πολλοί το αποκαλούν. Αυτό το διάλυμα έχει την ιδιότητα να λαμπυρίζει, όταν πέφτουν πάνω τους ακτινοβολίες, επειδή είναι ραδιενεργό.

Με αυτή την ουσία μπορείς να δεις από υμένες και συνδέσμους, μέχρι και την ροή του αίματος στην καρδιά σου. Πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα υπερβολικά χρήσιμο, για να μπορέσουν οι γιατροί να σε θεραπεύσουν!

Μέτρηση ηλικίας αρχαίων μέσω του άνθρακα!

metrhsh-radienergos-an8rakas

Η χρήση της ραδιενέργειας μας βοήθησε να αναλύσουμε και να καταλάβουμε την ιστορία των προγόνων μας και όχι μόνο! Λογικά αυτό το έχεις ακούσει. Σε περίπτωση που δεν το έχεις, οι επιστήμονες μπορούν να μετρήσουν την ηλικία κάποιου αρχαίου ευρήματος, αν το εκθέσουν σε ακτίνες, αρκεί κάποτε να ήταν ζωντανό.

Υλικά που μπορούν να μετρηθούν είναι το ξύλο, το ύφασμα ή τα κόκκαλα. Το μέταλλο και η πέτρα πάλι, δε μπορούν γιατί δεν έχουν “καταναλώσει” με κάποιο τρόπο άνθρακα.

Για να καταλάβεις πως λειτουργεί αυτό, ουσιαστικά οι αρχαιολόγοι μετρούν τα αποθέματα άνθρακα στο εύρημα, που μελετούν. Πως όμως βρίσκεται αυτή η ουσία στους οργανισμού, αφού είναι πλέον νεκροί;

Τα φυτά καταναλώνουν άνθρακα, όσο είναι εν ζωή. μέσω του διοξειδίου και τα ζώα τον βάζουν στον οργανισμό τους, τρώγοντας τα προαναφερθέντα φυτά. Όταν αυτά πεθαίνουν, προφανώς σταματούν να “τρώνε” άνθρακα, με αποτέλεσμα αυτός να αποβάλλεται, αλλά σιγά σιγά. Ανάλογα λοιπόν με το ποσό του άνθρακα που θα βρουν οι επιστήμονες, καταλαβαίνουν και την ηλικία του ευρήματος.

Ανιχνευτές καπνού και έξοδοι κινδύνου

exit-sign

Όταν, καταλάθος, κάψεις το φαγητό, που μαγειρεύεις το μεσημέρι, η ραδιενέργεια είναι εκεί για να σε σώσει. Αλλά πως συμβαίνει αυτό; Οι ανιχνευτές ιονισμού έχουν μια μικρή ποσότητα ραδιενέργειας, που εκπέμπουν στον αέρα. Μεταξύ λοιπόν, της πλακέτας του ανιχνευτή και του αέρα του δωματίου, δημιουργείται κάτι σαν φάσμα.

Όταν λοιπόν αυτό το φάσμα, “ενοχληθεί”(ή καλύτερα διασπαστεί) από τον καπνό, πυροδοτείται το σύστημα πυρανίχνευσης και ακούγεται ο κλασσικός συναγερμός.

Ας δούμε τώρα πως λειτουργούν οι έξοδοι κινδύνου! Τα ραδιενεργά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συσκευή, φωσφορίζουν στο σκοτάδι, επιτρέποντάς σου, να σωθείς! Φαντάζομαι ήδη, σου έχω αλλάξει την κακή εντύπωση που είχες για τη ραδιενέργεια.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!