Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς χαρτί υγείας!

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει χαρτί υγείας. Λίγοι είναι εκείνοι που αντί να χρησιμοποιήσουν το χαρτί προτιμούν να πλένονται. Μήπως όμως αυτά τα άτομα ξέρουν κάτι περισσότερο;

Μήπως δεν κάνει καλό στην υγεία μας το χαρτί της τουαλέτας; Έρευνες έχω αποδείξει ότι το να χρησιμοποιούμε το χαρτί μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα, τα οποία δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, μιας και πιστεύουμε ότι έτσι φροντίζουμε για την υγιεινή μας.

Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι μας προτείνουν να κάνουμε οι ειδικοί;

 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς υγρά μαντηλάκια αντί για χαρτί υγείας!

simvoules igia aggouria.net

Ο λόγος που πολλοί γιατροί μας συνιστούν να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το χαρτί τουαλέτας και να δώσουμε την θέση του στα υγρά μαντηλάκια, είναι επειδή μπορεί να προκαλέσει πολλά ανησυχητικά προβλήματα στην υγεία μας.

Και αυτό επειδή με το σκούπισμα που κάνουμε δεν καθαρίζουμε πλήρως τα ούρα και τα περιττώματα, με αποτέλεσμα να κολλάνε επάνω μας και να μαζεύονται όλο και περισσότερα μικρόβια. Επιπλέον, αν κάποιος πηγαίνει αρκετά συχνά στην τουαλέτα και σκουπίζεται μετά μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στον πρωκτό και το ουροποιητικό του σύστημα.

toualeta mpintes

Βέβαια, η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ελλάδα θεωρούνται από τις χώρες που ξέρουν να προστατεύονται καλύτερα λόγω του ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα τον μπιντέ για να πλένεται.

Το συγκεκριμένο θέμα πήρε άλλες διαστάσεις χάρις στην Rose George, η οποία είναι συγγραφέας του βιβλίου «Big Necessity: The unmentionable world of human waste and why it matters», ενώ δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που συμφωνούν με την άποψη της και στηρίζουν φανατικά ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τα υγρά μαντηλάκια που καθαρίζουν σχεδόν τα πάντα. Ανάμεσα τους είναι και ο Will.i.am, o Terrence Howard και ο Will Smith.

igra mantilakia igia

Επίσης, είναι αρκετά σημαντικό το να σκουπιζόμαστε σωστά ακόμη και όταν χρησιμοποιούμε τα μαντηλάκια. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι το να σκουπίζεσαι από πίσω προς τα μπροστά, καθώς έτσι βοηθάμε τα βακτήρια που βρίσκονται στον πρωκτό να έρθουν προς τα μπροστά.

Τέλος, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως το απότομο σκούπισμα μπορεί να “σκίσει” το δέρμα μας και να μείνουν πληγές για 12 εβδομάδες, ενώ επίσης μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αιμορροΐδες. Ένα ακόμη πρόβλημα υγείας που μπορεί να προκύψει είναι η πιθανότητα εμφάνισης λοίμωξης στο ουροποιητικό σύστημα. Δες ακόμη 5 προβλήματα που προκαλούν τα λάθος παπούτσια!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!