5 Προβλήματα που προκαλούν τα λάθος παπούτσια!

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν αγοράζουμε υποδήματα είναι ότι κοιτάμε μόνο την εμφάνιση τους. Μπορεί να δεις ένα ζευγάρι και να είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχεις δει στην ζωή σου, αλλά πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν είναι τα λάθος παπούτσια;

Πάντα οι ειδικοί μας συνιστούν να δοκιμάζουμε μέχρι και τα αθλητικά που θα αγοράσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι άνετα στα πόδια μας και δεν θα μας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην υγεία μας στο μέλλον.

Όσο χαζό κι αν σου ακούγεται, τα περισσότερα προβλήματα που προκαλούνται ακόμη και στην στάση του σώματός σου ξεκινάνε τις περισσότερες φορές από τα πόδια σου. Τι μπορεί λοιπόν να σου προκαλέσει ένα λάθος ζευγάρι παπουτσιών; Δες ακόμη 10 τρόποι που η τηλεόραση σε σκοτώνει!

 

Ποια είναι τα προβλήματα που προκαλούν τα λάθος παπούτσια!

 

Μυκητίαση

podia ugeia

Αυτή είναι μια κοινή και μεταδοτική μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος. Η λοίμωξη προκαλείται εάν δεν πλένεις αρκετά συχνά τις κάλτσες σου και φοράς τα ίδια παπούτσια. Συνήθως συμβαίνει ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, όπου δημιουργούνται πληγές οι οποίες αργούν να κλείσουν επειδή σε στενεύουν τα παπούτσια.

Κάλοι

kali sumvoules

Είναι ένας μύθος ότι οι κάλοι εμφανίζονται μόνο σε ηλικιωμένους. Ένας λόγος είναι φυσικά και τα παπούτσια. Σε αυτή την ασθένεια το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αναγκάζεται να λυγίσει προς τη μεριά του διπλανού δαχτύλου και αν μετά από αυτό φορέσεις παπούτσια που έχουν κακή εφαρμογή, μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα.

Δες επίσης 10 περίεργοι τρόποι που το κινητό βλάπτει την υγεία!

Φουσκάλες

lathos papoutsia provlimata

Τα υποδήματα που διαλέγεις θα πρέπει να έχουν μαξιλαράκι μέσα, δηλαδή να είναι μαλακά, αλλά όχι και να βουλιάζουν. Εάν δεν είναι, μπορεί να βγάλεις φουσκάλες με πύον οι οποίες θα πονάνε σαν κάψιμο. Με συνεχή τριβή το δέρμα ξεκινά να βγάζει σκληρά στρώματα για να προστατεύσει τα πέλματα των ποδιών μέχρι που μετατρέπονται σε φουσκάλες.

Διαβήτη

sumvoules igia aggouria.net

Οι διαβητικοί πάσχουν από νευρική βλάβη και έτσι χάνουν πολύ συχνά αίσθηση του ερεθισμού του δέρματος ή ακόμα και τσιμπήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται να μην φοράς ποτέ σφιχτά παπούτσια μιας και μπορούν να δημιουργηθούν φουσκάλες και πληγές που δεν θα τις νιώθεις καν και θα γίνονται όλο και χειρότερες.

Δες επίσης 6 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να κοιμάσαι από τα αριστερά!

Σφυροδακτυλία

sfirodaktilia aities

Εάν φοράς συχνά στενά παπούτσια τα δάχτυλα των ποδιών σου θα αρχίσουν να καμπυλώνουν και δεν θα μένουν επίπεδα, δηλαδή δεν θα πατάει κάτω όλο σου το πέλμα. Σε αυτή την κατάσταση το δάχτυλο γίνεται πολύ σκληρό και οι αρθρώσεις μπορούν να εξαρθρωθούν μόνιμα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!