Τελικά υπάρχει πλαστικό στον οργανισμό σου!

Οι έρευνες που αφορούν την υγεία του ανθρώπου δεν θα σταματήσουν ποτέ, όσο υπάρχει το ανθρώπινο είδος. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ελαχιστοποίηση των νοσημάτων και η μακροζωία είναι οι στόχοι που η επιστήμη έχει θέσει.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει, λοιπόν, την επιστημονική κοινότητα, είναι η χρήση των πλαστικών στην καθημερινότητά μας. Τα πλαστικά, κάνουν κακό όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά πιθανότατα και στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Τι αποδεικνύουν οι έρευνες σχετικά με το πλαστικό σε έναν ανθρώπινο οργανισμό;

Οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχει πλαστικό στον οργανισμό ενός ανθρώπου. Το παραπάνω έγινε κατανοητό όταν βρέθηκαν μικρομόρια και μονομερή που υπάρχουν στο πλαστικό σε κόπρανα ανθρώπων. Για να υπάρχουν στα κόπρανα, σημαίνει ότι έχουν διασχίσει όλη την διαδρομή από το στόμα μέχρι το σημείο που βρίσκονται τα κόπρανα, και έχουν αποβληθεί από τον οργανισμό μέσω αυτών.

Δες επίσης: Το σώμα μας συνεχίζει να «ζει» 2 μέρες μετά το θάνατο μας!

Δεν είναι γνωστό ακόμα ποιος είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο εισέρχεται το συγκεκριμένο υλικό στον οργανισμό ενός ανθρώπου. Οι ειδικοί επί του θέματος εικάζουν ότι πηγή είναι το φαγητό, το νερό, ο αέρας  ή συνδυασμός των προηγούμενων.

Στο βίντεο παρουσιάζονται παραστατικά τα παραπάνω:

https://www.youtube.com/watch?v=F_ltz25k8J4

Τελικά το πλαστικό βλάπτει ή όχι έναν ανθρώπινο οργανισμό;

Το συγκεκριμένο θέμα ερευνών είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στους ανθρώπους, για να είναι γνωστές οι επιπτώσεις που έχουν τα μικρομόρια του πλαστικού στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά, παρατηρήσεις που έγιναν σε ζώα επί του θέματος, αποδεικνύουν ότι το πλαστικό μπορεί να εισέλθει στο κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα, ακόμη και στο ήπαρ. Κάτι τέτοιο είναι φυσικά άκρως επικίνδυνο.

Επιπλέον ένα κομμάτι της διαδρομής των μορίων αυτών, είναι η παραμονή τους στο στομάχι. Στο στομάχι, μπορεί να προκληθεί τεράστιο πρόβλημα, όσο και στο ήπαρ στο οποίο αναφέραμε ότι βρέθηκαν δείγματα των μικρομορίων του πλαστικού. Τέτοια προβλήματα είναι η απορρόφηση ουσιών και γενικά η λανθασμένη λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου.

Δες επίσης: Στην Κίνα Γιατροί Ανακάλυψαν 11 Ζωντανά Σκουλήκια στο Μάτι Μωρού!

Όπως και να έχει, οι πιθανότητες να είναι θετική η παρουσία των μορίων που φυσιολογικά συναντώνται στο πλαστικό στον οργανισμό ενός ανθρώπου, είναι ελάχιστες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τα ζώα, περιορίζοντας τη χρήση των πλαστικών.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!