Στην Κίνα Γιατροί Ανακάλυψαν 11 Ζωντανά Σκουλήκια στο Μάτι Μωρού!

Σίγουρα έχεις ακούσει περιστατικά ατόμων με παρασιτικά σκουλήκια στον οργανισμό τους αλλά όχι με σκουλήκια στο μάτι τους, πόσο μάλλον στην επιφάνεια. Ένα τέτοιο περιστατικό όμως έπρεπε να αντιμετωπίσουν σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο στη Κίνα λόγω λοίμωξης.

Δες επίσης 10 Πράγματα που βρέθηκαν στη φύση και είναι τρομακτικά!

Μωρό βρέθηκε με σκουλήκια στην επιφάνεια του ματιού του, αφού κόλλησε λοίμωξη από γειτονικό σκύλο!

mwro epathe parasitiki molynsi

Ένα βρέφος στη Κίνα μεταφέρθηκε στα επείγοντα με ενοχλήσεις, όπου και βρέθηκε ότι είχε 11 σκουλήκια στο μάτι του. Ο μικρός με το όνομα Dong Dong μολύνθηκε από το παράσιτο Thelazia callipaeda, μέσω του σκύλου των γειτόνων. Οι γιατροί έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ειδικές μικροσκοπικές λαβίδες για να βγάλουν τα φρικιαστικά αυτά πλάσματα από τους βολβούς των ματιών του.

Δες επίσης Φετινά βραβεία Ig στις πιο περίεργες περιπτώσεις της χρονιάς!

Η χειρουργική διαδικασία που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Xi’an No 1 στο Shaanxi της Κίνας πήρε περίπου 21 λεπτά να ολοκληρωθεί. Το συγκεκριμένο παράσιτο έχει ανακαλυφθεί για πρώτη φορά στην Κίνα πριν από περίπου 100 χρόνια και προσβάλλει συνήθως τα μάτια κατοικίδιων όπως οι σκύλοι και οι γάτες.

moro stin kina eixe skoylikia sto mati toy

Δες επίσης Οι 13 πιο παράξενες παθολογικές ασθένειες!

Η πλειοψηφία παρασιτικών σκουληκιών εμφανίζεται σε υποανάπτυκτες περιοχές

Αν και είναι ιδιαίτερα σπάνιο, τα σκουλήκια στο μάτι του ζώου μπορούν να περάσουν και στους ανθρώπους, αν και τα περισσότερα περιστατικά εμφανίζονται στην Ασία και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, η πλειοψηφία κρουσμάτων νηματοειδούς λοιμώξεως thelaziazis, καταγράφεται στην Ασία, μιας που υπάρχουν πολύ φτωχές κοινότητες όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ζωής των κατοίκων είναι πολύ χαμηλές. Στις χώρες της Ευρώπης, τα περιστατικά που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστα.

Δες επίσης Τα 9 πιο περίεργα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς!

Τα σκουλήκια στο μάτι που είχαν μολύνει τον μικρό Dong Dong αφαιρέθηκαν στις 17 Οκτωβρίου και ο μικρός λαμβάνει ακόμα αγωγή για την θεραπεία του. Η μητέρα του δήλωσε ότι δεν είναι φαν των κατοικίδιων  και δεν είχε ποτέ κάποιο στο σπίτι, αλλά δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο με το σκύλο των γειτόνων.

Τι είναι τα παρασιτικά σκουλήκια που μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό

giatroi evgalan 11 skoylikia apo mati moroy

Εκτός από τη συγκεκριμένη περίπτωση με τα σκουλήκια στο μάτι που λόγω της λοίμωξης thelaziasis, το να μολυνθεί κάποιος από παρασιτικά σκουλήκια δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο. Αυτού του είδους η λοίμωξη ονομάζεται Ασκαρίαση προκαλείται από το παράσιτο-σκουλήκι ασκαρίς (Ascaris).

Εισβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό και τον χρησιμοποιεί  για να τραφεί και να επιβιώσει. Συνήθως μολύνει το ανθρώπινο έντερο και δεν προκαλεί συμπτώματα, εκτός αν αναπαραχθεί τόσο πολύ ώστε να υπάρχει μεγάλος αριθμός σκουληκιών.

Δες επίσης Έτσι κρατιούνται οι επιβάτες στα λεωφορεία της Κίνας!

Αν κάποιος καταπιεί καταλάθως αυγά παράσιτων, μπορεί να εμφανίσει υψηλό πυρετό και ξηρό βήχα. Σε περίπτωση που τα σκουλήκια μεταφερθούν από το λεπτό έντερο σε άλλα μέρη του σώματος θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου, αν και τέτοια περιστατικά στην Ευρώπη είναι πολύ σπάνια.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!