10 Πράγματα που βρέθηκαν στη φύση και είναι τρομακτικά!

Η φύση είναι πολύ όμορφη και ταυτόχρονα περίεργη. Μπορείς να βρεις τοπία που νομίζεις ότι υπάρχουν στα παραμύθια. Μπορεί όμως να βρεις και μέρη ή πλάσματα που πίστευες ότι υπάρχουν μόνο σε ταινίες τρόμου. Αυτή είναι όμως η μαγεία που έχει, να σε ξαφνιάζει είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα.

Σήμερα δυστυχώς θα σου δείξω τα περίεργα με την κακή έννοια. Μπορεί να έχεις δει διάφορα περίεργα της φύσης σε ντοκιμαντέρ ή σε φωτογραφίες στο ίντερνετ. Αν όμως δεν έχεις δει ποτέ κάτι παρόμοιο, τότε ετοιμάσου να δεις μερικά αρκετά περίεργα πράγματα.

 

10 Περίεργα πράγματα που μπορεί να συναντήσεις στη φύση!

Ψάρι με ανθρώπινα δόντια

perierga plasmata

Αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός ζωντανός οργανισμός που έχει αυτή την οδοντοστοιχία, τότε είσαι γελασμένος. Το συγκεκριμένο ψάρι που βρέθηκε έχει παρόμοια οδοντοστοιχία με τον άνθρωπο. Βρήκαν ότι το βοηθάει στην επεξεργασία της πολύ περίπλοκης διατροφής τους, καθώς ανακάλυψαν ότι είναι παμφάγο.

Σαρανταποδαρούσα προστατεύει τα μικρά της

sarantapodarousa mege8os

Αν σηκωνόσουν μια μέρα και έβλεπες κάτι παρόμοιο μέσα στο σπίτι σου, σίγουρα δε θα ήταν καθόλου καλή μέρα. Μπορείς να φανταστείς το μέγεθος αυτού του πράγματος να περπατάει μέσα στο σπίτι σου. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για κανένα. Δεν είναι κάτι που θα ήθελες να κυκλοφορεί στο σπίτι σου μέσα στην νύχτα.

Περίεργος σχηματισμός λάβας

ifestio aggouria.net

Δες επίσης την πρώτη έκρηξη της Αίτνας μέσα σε 2 χρόνια!

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι βρήκαν την είσοδο για τον κάτω κόσμο. Το σχέδιο που έχει πάρει η λάβα μοιάζει με σώματα καταραμένων. Βρέθηκε στην Χαβάη και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι οι πύλη της κόλασης!

Αθάνατος βάτραχος

periergos vatraxos

Μία παρέα βρήκαν έναν αποξηραμένο βάτραχο στο έδαφος. Σκέφτηκαν να του ρίξουν λίγο νερό για να τον επαναφέρουν στην ζωή. Το περίεργο δεν είναι το τι σκέφτηκαν αλλά το ότι λειτούργησε. Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει ένα αμφίβιο γνωστό ως “ξύλινος βάτραχος” που ο ίδιος παγώνει και πεθαίνει, ενώ στη συνέχεια επανέρχεται στη ζωή.

Παράσιτο

parasito psari

Ένα παράσιτο γνωστό ως Cymothoe exigua. Είναι σκληρό σαν μέταλλο και πολύ τρομακτικό. Αυτό το μικρό σφάλμα θα σέρνεται μέσα από τα βράγχια ενός ψαριού, θα τρώει τη γλώσσα του και στη συνέχεια θα την αντικαθιστά. Το National Geographic το χαρακτηρίζει ως “καταπληκτικό” παράσιτο.

Μίμος φιδιού

kampia fidi

Δες επίσης 10 Τρομακτικά πλάσματα που δημιούργησε η επιστήμη!

Η συγκεκριμένη κάμπια μιμείται το φίδι και το χρησιμοποιεί σαν άμυνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τους είδους, αυτές οι κάμπιες διπλώνουν τα πόδια τους μέχρι να μοιάζουν εντελώς με φίδι.

Περίεργο σκουλήκι

periergo skouliki

Αυτό το σκουλήκι θυμίζει περισσότερο σε κάτι προϊστορικό. Δυστυχώς όμως δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο παρόν. Βρέθηκε κοντά στα νερά της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού. Η ονομασία του είναι Eulagisca gigantea και ανήκει στην οικογένεια “bristle worms” ή στα ελληνικά, σκουλήκια με τρίχες.

Κρυμμένο καβούρι

megalo kavouri

Δες επίσης Τα πιο τρομακτικά περιστατικά που έχουν δει οι δερματολόγοι!

Με την πρώτη ματιά μπορεί να νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι αράχνη. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς είναι ένα καβούρι ερημίτης και χρησιμοποιεί το κεφάλι μιας κούκλας για κέλυφος.

Αράχνη με 6 πόδια

araxni nixterida

Αυτή η αράχνη δεν έχει 8 πόδια όπως όλες οι υπόλοιπες που ξέρουμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι αράχνη. Είναι ένα είδος πεταλούδας χωρίς φτερά και είναι γνωστό ως Penicillidia. Δεν θα δεις εύκολο κάτι τέτοιο καθώς τους αρέσει να βρίσκονται μαζί με νυχτερίδες. Μόλις πάνε πάνω στη γούνα μιας νυχτερίδας δεν κινούνται ξανά.

Φίδια χωρίς δέρμα

fidia derma

Δες επίσης 14 Εικόνες με άτριχα ζώα που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις!

Μπορεί τα φίδια να είναι ανατριχιαστικά από μόνα τους. Δεν περίμενα να μπορούν να γίνουν πιο ανατριχιαστικά. Αυτό το πίστευα μέχρι να δω αυτή την εικόνα με φίδια τα οποία δεν έχουν δέρμα. Δεν μπορώ να σταματήσω να ξύνομαι κάθε φορά που τα βλέπω.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!