Έγινε η πρώτη έκρηξη της Αίτνας μέσα σε 2 χρόνια!

Η ηφαιστειακή δράση στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, αλλά τώρα έγινε η πρώτη μεγάλη έκρηξη της Αίτνας. Η απίστευτη στιγμή που ένας κρατήρας της Αίτνας εξερράγη για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, φωταγώγησε τον ουρανό της Σικελίας, καθώς καπνός και τέφρα αναδύθηκαν στον ουρανό.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε, πως η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο που υπάρχει στην Ευρώπη, το οποίο έχει ύψος 3.350 μέτρα και καλύπτει έκταση 1190 τετραγωνικών χιλιομέτρων, πράγμα που την κάνει τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Βεζούβιο.

 

Δες επίσης: Μυστηριώδες αντικείμενο εμφανίστηκε στην στρατιωτική βάση 51!

 

Η έκρηξη της Αίτνας φωταγώγησε τον ουρανό της Σικελίας

Η προηγούμενη φορά που κατάφερε η λάβα της Αίτνας να φτάσει στην γη ήταν το 2013, ωστόσο, χθες οι εκρήξεις ήταν πολύ πιο μεγάλες που κατάφεραν μέχρι και οι κάμερες που είναι τοποθετημένες γύρω από το ηφαίστειο, να καταγράψουν το γεγονός.

aitna sikeliaekriksi etnas

Το βάραθρο δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κεντρικού κρατήρα του ηφαιστείου το 1945, και η τελευταία εκρηκτική δραστηριότητα του ήταν πριν από δύο χρόνια και από τότε οι εκρήξεις της λάβας και της τέφρας κρατήθηκαν σε χαμηλά υψόμετρα, μέχρι τώρα!

energo ifestio aitna ifestio sikelia

Αυτό το συμβάν μπορεί να απειλήσει τη γεωργία, τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την μεταφορά των κατοίκων σε γειτονικές πόλεις, μιας και οι γύρω περιοχές κατοικούνται κανονικά εδώ και χρόνια.

ifestio aitna ekriksi

Η Αίτνα βρίσκεται σε υψόμετρο 10,922 πόδια και η βασική της περιφέρεια είναι 87 μίλια. Έχει ενεργή εδώ και χιλιάδες χρόνια, αν και η πρώτη έκρηξη της φέρεται πως ήταν το 475 π.Χ.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!