ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιστήμη στις μέρες μας κάνει τρομερά άλματα και έχουμε δει τι μπορεί να δημιουργηθεί από αυτήν. Το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι απαραίτητα καλά αυτά που γίνονται καθημερινά στο όνομα της επιστήμης. Καθημερινά σκοτώνονται ζώα για να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να δοκιμάσει καινούρια πράγματα.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω 10 περίεργα πλάσματα που δημιούργησε η επιστήμη μεταλλάσσοντας γενετικά τα «αντικείμενα», όπως οι ίδιοι επιστήμονες αποκαλούν. Το κάθε ένα από αυτά τα πειράματα λένε πως έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένο και καλό σκοπό. Εσύ όμως τι έχεις να πεις για τις παρακάτω εικόνες;

 

Τρομακτικά πλάσματα που έφτιαξαν επιστήμονες!

 

Το κουνούπι Dead End

metallagmena kounoupia

Το «Dead End Mosquito», όπως το ονομάζουν οι επιστήμονες, έχει δημιουργηθεί για να καταπολεμήσει τον δάγκειο πυρετό. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να εξουδετερώσουν τον ιό που προκαλεί 2,3 εκατομμύρια μολύνσεις το χρόνο και πάνω από 25,000 θανάτους παγκοσμίως.

Δες επίσης Τα 10 πιο περίεργα αντικείμενα που έχουν σταλεί στο διάστημα!

Το ποντίκι Vacanti

metallagmeno pontiki

Το ποντίκι αυτό δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο αλλά το μοναδικό πράγμα που ήταν διαφορετικό είναι ένα εξόγκωμα στην πλάτη του που μοιάζει με αυτί. Οι επιστήμονες κατάφεραν να το κάνουν να μεγαλώσει χρησιμοποιώντας χόνδρο αγελάδας.

Το ροζ Bollworm

skoulikia peirama

Το συγκεκριμένο έντομο είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβές για τις καλλιέργειες βαμβακιού. Ένα επικίνδυνο είδος που καταστρέφει τις βαμβακοκαλλιέργειες στην Ασία.

Ο διάφανος βάτραχος

diafanos vatraxos

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν συνέχεια όλο και πιο καινοτόμες ιδέες και να αποδείξουν ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν. Έτσι κατασκεύασαν τον διάφανο βάτραχο που έχεις την δυνατότητα να δεις μέσα στο σώμα του. Φανταστείτε έναν παρόμοιο άνθρωπο.

Δες επίσης 8 Άνθρωποι που πέθαναν και επανήλθαν στην ζωή!

Κοτόπουλα χωρίς πούπουλα

kotopoula xwris poupoula

Το 2002, ένας ισραηλινός γενετιστής δημιούργησε ένα κοτόπουλο χωρίς πούπουλα. Υποστήριζε πως το κοτόπουλο χωρίς φτερά θα μπορούσε να είναι το μέλλον της μαζικής πτηνοτροφίας στις πιο ζεστές χώρες.

Ο σκύλος ζόμπι

skuli zombie

Το 1940, οι επιστήμονες έβγαλαν στην δημοσιότητα εικόνες από τα κεφάλια σκυλιών που κράτησαν ζωντανά για μερικές ώρες. Το πείραμα πήρε την ονομασία «σκυλιά ζόμπι» καθώς διατηρούσαν με τεχνητά μέσα ζωντανά τα σκυλιά. Αυτό έγινε για να διαπιστωθεί αν ένας άνθρωπος μπορεί να αναστηθεί μετά το θάνατο.

Ανθρώπινα γουρούνια

metallagmena gourounia

Οι επιστήμονες ψάχνοντας τρόπο να αναπτύξουν ανθρώπινα όργανα για να χρησιμοποιήσουν για μεταμόσχευση, δημιούργησαν ένα υβρίδιο ανθρώπου και χοίρου. Είναι η πρώτη φορά που τα έμβρυα δύο μη συγγενικών ειδών συνδυάστηκαν.

Ψάρια με όγκο

perierga psaria

Τα ψάρια με όγκο είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα θαλάσσια πλάσματα που ανέπτυξαν όγκο. Το Flowerhorn Cichlid είναι ένα είδος που γεννιέται με ένα όγκο στο μέτωπό του και θεωρείται πως είναι τύχη στην κινέζικη κουλτούρα.

Δες επίσης 6 Άτομα που επέζησαν από τραυματισμούς με αιχμηρά αντικείμενα!

Κατσίκα αράχνη

katsika araxni

Ο καθηγητής Randy Lewis δημιούργησε μια κατσίκα αράχνη με την χρήση γονιδίων αράχνης. Λέει πως η κατσίκα είναι υγιής και μπορείς να αισθανθείς τη μετάξι αράχνης στο γάλα της που θα σου δώσει ακόμα περισσότερη πρωτεΐνη.

Βελγική αγελάδα

metallagmenes agelades

Μια φυλή αγελάδων στο Βέλγιο έχει ονομαστεί Βελγική μπλε (Belgian Blue). Είναι άπαχες αγελάδες και έχουν αυξημένο αριθμό μυϊκών ινών. Η κατάσταση αυτή είναι επίσης γνωστή ως «διπλή μυϊκή μάζα». Δες ακόμη 10 πραγματικά περίεργα πειράματα από τρελούς επιστήμονες!


Tags assigned to this article:
Ζώα

Πες τη γνώμη σου