10 Μουσεία με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη!

Τα μουσεία είναι μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας και να δει έργα τέχνης της παλιάς αλλά και της σύγχρονης εποχής. Επίσης, υπάρχουν μουσεία που μπορείς να δεις αρχαία ή ακόμα να δεις την ιστορία μιας χώρας. Ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί ένα μουσείο για να δει και να μάθει για την ιστορία.

Κάποια μουσεία βέβαια είναι πιο δημοφιλή στον κόσμο. Γι αυτό το λόγο έχουν περισσότερη επισκεψιμότητα από τα υπόλοιπα. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποια είναι αυτά τα μουσεία στην Ευρώπη για να τα επισκεφτείς τότε συνέχισε να διαβάζεις.

 

Ποια μουσεία έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη!

Μουσείο επιστήμης, Λονδίνο

mouseio epistimon londino

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1857 και είναι ένα από τα μέρη που επισκέπτονται οι περισσότεροι που θα βρεθούν στο Λονδίνο. Δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιο αντίτιμο για να μπεις μέσα στο μουσείο αλλά μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις εισιτήριο για κάποιες εκθέσεις που διοργανώνει ανά διαστήματα το μουσείο.

Οι άνθρωποι που το επισκέπτονται κάθε χρόνο είναι περίπου 3,2 εκατομμύρια.

Centre Georges Pompidou, Παρίσι

dimofili mousia europi

Δες επίσης τις 10 πιο όμορφες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στον κόσμο!

Η επισκεψιμότητα αυτού του μουσείου είναι περίπου η ίδια με το Μουσείο επιστήμης του Λονδίνου. Η διαφορά που έχουν είναι ελάχιστη αλλά βρίσκεται για λίγους χιλιάδες επισκέπτες στην θέση νούμερο 9. με λίγο περισσότερους από 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο με μοντέρνα τέχνη που υπάρχει στον κόσμο.

 Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη

Museo Reina Sofia

Το όγδοο μουσείο στην Ευρώπη σε επισκεψιμότητα. Το μουσείο άνοιξε πρώτη φορά το 1992 και πήρε το όνομά του από την βασίλισσα Sofia. Το μουσείο φιλοξενεί έργα τέχνης από πολύ γνωστούς Ισπανούς καλλιτέχνες. Κάθε χρόνο 3,3 εκατομμύρια κόσμος επισκέπτεται το μουσείο στη Μαδρίτη.

Μουσείο State Hermitage, St. Petersburg

mouseio State Hermitage eikones

Το μουσείο της Ρωσίας είναι άνοιξε για το κοινό το 1852 και είναι μουσείο τέχνης. Έχει την μεγαλύτερη έκθεση πινάκων στον κόσμο με πάνω από 3 εκατομμύρια εκθέματα. Ο κόσμος που πάει κάθε χρόνο για να δει τα εκθέματα είναι 4,1 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Μουσείο φυσικής ιστορίας, Λονδίνο

ekthemata mousio aggouria.net

Δες επίσης τα 18 πιο εντυπωσιακά πανεπιστήμια της Αμερικής!

Είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Λονδίνου που επισκέπτεται ο περισσότερος κόσμος. Φιλοξενεί πάνω από 80 εκατομμύρια αντικείμενα και τα πιο γνωστά είναι οι σκελετοί δεινοσαύρων. Αν ποτέ βρεθείς στον Λονδίνο αξίζει να το επισκεφτείς. Κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια κόσμος το επισκέπτεται.

Tate Modern, Λονδίνο

monterna mousia kosmos

Το μουσείο μοντέρνας τέχνης του Λονδίνου έχει 5,8 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Στην έκθεσή του μπορείς να δει μόνο μοντέρνα έργα και δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάποιο αντίτιμο για την είσοδο.

Μουσείο Βατικανού, Βατικανό

mouseio vatikano aggouria.net

Κάθε χρόνο πάνω από 6 εκατομμύρια κόσμος επισκέπτεται το μουσείο του Βατικανού. Ο κόσμος μπορεί να δει ακόμα και τα προσωπικά αντικείμενα από πάπες που έχουν περάσει. Το μουσείο έχει πάνω από 70.000 αντικείμενα στην κατοχή του, ο κόσμος όμως μπορεί να δει μόνο τα 20.000.

National Gallery, Λονδίνο

ethniki pinakothiki londino

Δες επίσης τα 10 πιο καινοτόμα σχολεία στον κόσμο!

Δημιουργήθηκε το 1824 και το επισκέπτονται οι λάτρεις της τέχνης και της κουλτούρας. Περίπου 6,3 εκατομμύρια κόσμος επισκέπτεται το μουσείο και μπορεί να δει πάνω από 2.000 πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι είναι γνωστοί παγκοσμίως.

Βρετανικό μουσείο, Λονδίνο

British Museum, London

Το Βρετανικό μουσείο είναι το δεύτερο μουσείο σε επισκεψιμότητα στην Ευρώπη. Έχει πάνω από 8 εκατομμύρια αντικείμενα που κάθε χρόνο 6,4 εκατομμύρια κόσμος πάνε για να τα δουν. Το μουσείο άνοιξε για το κοινό το 1759. Μέσα περιέχει αρχαία από διάφορες χώρες όπως Ελλάδας και Αιγύπτου.

Λούβρο, Παρίσι

mouseio louvro eikones

Το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο στην Ευρώπη είναι το μουσείο του Λούβρου. Είναι γνωστό σε όλους μας και έχει 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Εκεί θα συναντήσεις έργα τέχνης από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και όχι μόνο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!