Φετινά βραβεία Ig στις πιο περίεργες περιπτώσεις της χρονιάς!

Τα βραβεία Ιg είναι η παρωδία των βραβείων νόμπελ και δίνονται κάθε χρόνο για τα δέκα πιο περίεργα, ασήμαντα ή ασυνήθιστα επιτεύγματα του επιστημονικού κόσμου. Σαν παρωδία ο στόχος των βραβείων δεν είναι άλλος από την σάτιρα.

Ο σκοπός των βραβείων, όπως έχουν δηλώσει οι διοργανωτές τους, είναι να «τιμήσουν τα επιτεύγματα που πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελούν, και στη συνέχεια να τους κάνουν να σκεφτούν».

Φέτος λοιπόν, το νόμπελ τρελού επιστήμονα πήρε ο άνθρωπος που ντύθηκε κατσίκα των Άλπεων. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, βραβεύτηκε επίσης επειδή ως δια μαγείας μείωσε τους ρύπους των οχημάτων της. Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα τρελό-βραβεία.

Βραβείο αναπαραγωγής

brabeia-arouraioi

Το Βραβείο αναπαραγωγής πήγε στην έρευνα ενός Αιγύπτιου ουρολόγου, για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα παντελόνια των αρσενικών αρουραίων στην λίμπιντο και στην γενικότερη σεξοuαλική τους ζωή.

Βραβείο βιολογίας

Το Βραβείο βιολογίας πήγε στους ερευνητές Charles Foster και Thomas Thwaite. Όπως είπαμε ό ένας ντύθηκε κατσίκα και έζησε σαν κατσίκα για τρεις ημέρες στις Άλπεις, με στόχο να μελετήσει τις κατσίκες καλύτερα. Ο άλλος έζησε στην φύση ως αλεπού, ασβός, ελάφι, πουλί κ.α. Τρώγοντας ακόμα και σκουλήκια για να προωθήσει την έρευνα του.

Βραβείο φυσικής

Το Βραβείο φυσικής πήρε η επιστήμονας Susanne Akesson, επειδή συμπέρανε πώς οι λιβελούλες έλκονται από τάφους μαύρου χρώματος ενώ οι μύγες αποφεύγουν τα λευκά άλογα!

Βραβείο λογοτεχνίας

brabeia-biblia

Το Βραβείο λογοτεχνίας πήρε η αυτοβιογραφία τριών τόμων του Fredrik Sjöberg, που έχει κεντρικό θέμα την ικανοποίηση του από την συλλογή νεκρών μυγών και ζωντανών μυγών που θα πεθάνουν σύντομα.

Βραβείο χημείας

brabeia-volkswagen

Το Βραβείο χημείας πήρε η εταιρεία Volkswagen, καθώς έλυσε το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της μαγικά και αυτόματα! Τα αυτοκίνητα, κάθε φορά που περνούσαν από τεστ, αυτόματα έκαναν εκπομπές λιγότερων ρύπων!

Βραβείο ψυχολογίας

brabeia-pseftes

Το Βραβείο ψυχολογίας πήγε σε μία ομάδα ερευνητών, οι οποίοι ρώτησαν χίλιους ψεύτες, κάθε πότε λένε ψέματα! Το πόρισμα της έρευνας τους είναι, ότι οι έφηβοι λένε τα πιο πολλά ψέματα. Επίσης ένας μέσος ενήλικας λέει έως και δύο ψέματα την ημέρα.

Βραβείο οικονομικών

brabeia-petromata

Το Βραβείο οικονομικών πήραν επιστήμονες που μελέτησαν τις προσωπικότητες των πετρωμάτων, υπό το πρίσμα του μάρκετινγκ!

Βραβείο αντίληψης

brabeia-antilipsis

Το Βραβείο αντίληψης πήρε ο Ιάπωνας ερευνητής Atsugi Higashiyama, ο οποίος με έρευνα του μελέτησε πόσο αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε οι άνθρωποι τα πράγματα, αν κοιτάξουμε μέσα από τα ανοικτά πόδια μας!

Βραβείο ιατρικής

brabeia-fagoura

Το Βραβείο ιατρικής πήγε σε μία ομάδα Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι συμπέραναν ότι όταν έχουμε φαγούρα στην αριστερή πλευρά του σώματος μας, αν κοιταχτούμε σε έναν καθρέφτη και ξυθούμε στην δεξιά πλευρά θα ανακουφιστεί η φαγούρα. Ακόμα, ισχύει και το αντίστροφο!

Τα βραβεία αυτά διοργανώνονται από το επιστημονικό χιουμοριστικό περιοδικό “ AIR – Χρονικά της Απίθανης Έρευνας”, και ενώ κάνουν έμμεση κριτική στα παράλογα επιστημονικά εγχειρήματα αυτού του κόσμου, προσπαθούν ακόμα να δείξουν στον κόσμο πώς και οι πιο παράλογες έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε χρήσιμες γνώσεις.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!