Το σώμα μας συνεχίζει να “ζει” 2 μέρες μετά το θάνατο μας!

Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσει να χτυπάει η καρδιά μας; Σε αυτά τα ερωτήματα φρόντισε να απαντήσει το Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ, έπειτα από πειράματα που έκανε.

Μια νέα επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική, προκάλεσε ταραχή, καθώς ανατρίχιασε τους πάντες στο άκουσμα ότι το σώμα μας δεν πεθαίνει κατευθείαν, αλλά υπάρχει εμφανής και μάλιστα έντονη δραστηριότητα των γονιδίων, μέχρι και δύο μέρες μετά το θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού.

Τι έδειξε όμως ακριβώς η συγκεκριμένη έρευνα και από που άντλησαν αυτά τα στοιχεία;

 

Τι συμβαίνει στο σώμα μας 2 μέρες μετά το θάνατο

Τα στοιχεία αυτά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, μπορεί να έχουν επιπτώσεις και να υπάρξουν αλλαγές στις μεταμοσχεύσεις των οργάνων, στις εγκληματολογικές αναλύσεις όσον αφορά τον ακριβή προσδιορισμό της ώρας του θανάτου ενός ανθρώπου, αλλά ακόμη και για την ίδια τη ζωή, καθώς το DNA ενός νεκρού οργανισμού μπορεί τελικά να είναι ενεργό για ένα χρονικό διάστημα μετά.

Σύμφωνα με το New Scientist που δημοσίευσε αυτή την έρευνα, οι επικεφαλής των ερευνητών που ασχολήθηκαν ώστε να κάνουν αυτό το πείραμα, ήταν ο Πίτερ Νομπλ και ο ‘Αλεξ Ποτσίτκοφ του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που βρίσκεται στο Σιάτλ. Οι ίδιοι έκαναν προδημοσιεύσεις στο BioRxiv και όπως αποκάλυψαν, τα πειράματα τους τα έκαναν επάνω σε ποντίκια και ψάρια-ζέβρες.

Οι επιστήμονες – ερευνητές λοιπόν, παρακολούθησαν σε τι βαθμό έγινε η κίνηση των γονιδίων των πειραματόζωων αμέσως μετά το θάνατό τους. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν απλά απίστευτο. 548 γονίδια των ψαριών και 515 γονίδια των ποντικιών παρέμειναν ενεργά έως και 48 ώρες μετά, την ώρα που το υπόλοιπο DNA τους όπως ήταν αναμενόμενο διαλυόταν.

Μερικά από αυτά τα γονίδια που εξακολουθούν να κινούνται έπειτα από το θάνατο, έχουν συσχετισθεί με τον καρκίνο, ενώ τα υπόλοιπα γονίδια με την ανάπτυξη του εμβρύου.

Προηγούμενες μελέτες όμως, οι οποίες έγιναν σε ανθρώπους έδειξαν ότι ορισμένα γονίδια μας δραστηριοποιούνται για τουλάχιστον 12 ώρες έπειτα από το θάνατο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!