10 βήματα για να κόψεις “εύκολα” το κάπνισμα!

Ξέρω τι σημαίνει να θέλεις να κόψεις το κάπνισμα αλλά να μην μπορείς. όμως εγώ το κατάφερα! Ξέρεις πώς; Με αυτά τα 10 βήματα. Δεν δυσκολεύτηκα και κυρίως δεν πεθύμησα τσιγάρο.

Τι καλύτερο από το να φτιάξεις την υγεία σου χωρίς κόπο και πολύ προσπάθεια;

 

 

 

 

Πως να κόψεις το κάπνισμα!

10 συμβουλές για να σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα…

kapnisma-aggouria

1) Διάλεξε μέρα

Όταν πάρεις την απόφαση να κόψεις το κάπνισμα, φρόντισε να το κάνεις μια χρονική περίοδο που θα είσαι σίγουρος ο,τι μπορείς να το διατηρήσεις.

Μην το κάνεις πριν τις γιορτές ή κοντά στα γενέθλια σου, γιατί σίγουρα θα υπάρξει ενας πειρασμός παραπάνω. Προτείνω το καλοκαίρι που δεν έχεις να ασχοληθείς με πολλά πράγματα και μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτό.

2) Με έναν φίλο

Άν κάποιος φίλος σου έχει την ίδια κακή συνήθεια, τότε βοήθησε τον,προτείνοντας του να ξεκινήσετε αυτή τη προσπάθεια μαζί. Έτσι και αυτός αλλά και εσύ θα έχετε ενα στήριγμα και κάποιον να θυμίζει και στους δυό σας ποιος είναι ο σκοπός σας. Η υγεία σας!

3) Βάλε κάτι άλλο  στο στόμα σου

mastixes-kapnisma

Οταν σου έρθει η όρεξη για τσιγάρο, απασχόλησε το στόμα σου με κάτι άλλο. Τσίχλες με γεύσεις πχ, γλυκόρυζα,καφέ κλπ.

Δεν σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις τις τσίχλες ή τα αυτοκόλλητα που πουλάνε στα φαρμακεία, μιας και κάνουν χειρότερα τα πράγματα, γιατί έχουν τη μυρωδιά του τσιγάρου.

4) Μάθε γιατί το κόβεις

Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο στο κάπνισμα. Κάτσε κάτω και γράψε σε ενα χαρτί γιατί το κόβεις και τι θέλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου με αυτό σου το κατόρθωμα. Γράψε όλα τα θετικά που θα σου συμβούν και ενέπνευσε τον εαυτό σου να συνεχίσει.

5) Πότε καπνίζεις;

kapnisma-amaxi

Οι πιο πολλοί  απο εμάς καπνίζουμε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο ή όταν οδηγάμε ή όταν είμαστε μαζί με φίλους. Πρίν κόψεις το κάπνισμα,σκέψου σε ποιες περιπτώσεις αποζητάς ενα τσιγάρο και ελάττωσε τες.

6) Σπάσε τη ρουτίνα

Οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις μέσα στην ημέρα,θα σε βοηθήσει. Σπάσε τη ρουτίνα σου και άλλαξε το πρόγραμμα σου,έτσι ώστε να μην έχεις το τσιγάρο στο μυαλό σου.

Άν πχ. κάπνιζες όταν ξύπναγες μαζί με τον καφέ σου,άλλαξε το και αντί για τσιγάρο φάε ενα τοστ ή ενα μπωλ δημητριακά.

7) Πέτα τα πάντα

tasaki-gemato-tsigara

Είναι αυτό που λέει και η Αλεξίου ”όλα σε θυμίζουν”.Όχι! Το κόβουμε αυτό! Πέταξε ο,τι σου θυμίζει τσιγάρο απο το σπίτι. Τασάκια, καπνούς, αρωματικά χώρου,αποτσίγαρα και ο,τι άλλο βρεις που να στο θυμίζει.

Πάρε ειδικά κεράκια για αν ξεμυρίσει το σπίτι,πλύνε τα πάντα και ρίξε και κάνα σφουγγάρισμα,δεν βλάπτει.Θα σε κρατήσει και απασχολημένο.

8) Ψυχολογική υποστήριξη

Άν γνωρίζεις κάποιο άτομο που έχει καταφέρει να κόψει το κάπνισμα,τότε ρώτα τον πως τα κατάφερε και τι προσπάθειες έκανε.Θα σε βοηθήσει γιατί θα ξέρεις πως κάποιος τα κατάφερε και θα σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις.

9)Γράψε και μάθε τα πάντα

Ψάξε πληροφορίες στο Ιντερνετ αλλά και σε βιβλία και μάθε ο,τι μπορείς για το κάπνισμα. Η γνώση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του τσιγάρου.Αν γνωρίζεις το τι έχεις να αντιμετωπίσεις,θα το καταφέρεις κιόλας.Επίσης, γράψε όλες τις εμπειρίες σου από αυτό το δύσκολο ή εύκολο ταξίδι.

10) Απλά κάντο!

ka8aros-aeras-igia

Άρχισες τη προσπάθεια,μην τη παρατήσεις. Το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο,αλλά ο προορισμός θα σε ανταμείψει. Η υγεία σου θα βελτιωθεί και θα νιώθεις καινούριος άνθρωπος. Θα νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου και θα το χαρείς με τη ψυχή σου,πίστεψε με αξίζει!

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!