Δείτε τι μπορεί να πάθει ο εγκέφαλος από την κοκαΐνη!

Η κοκαΐνη είναι από τα πιο δυνατά και εθιστικά ναρκωτικά που υπάρχουν στον κόσμο και προφανώς ο καθένας μας γνωρίζει ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας, όπως και όλες οι ναρκωτικές ουσίες άλλωστε. Την μεγαλύτερη ζημιά όμως την κάνει στον εγκέφαλο μας.

Σίγουρα δεν είναι το μόνο που επηρεάζει τον εγκέφαλο, μιας και όλα τα ναρκωτικά καταστρέφουν με την πάροδο του χρόνου τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, αλλά μια νέα έρευνα έδειξε κάτι πολύ περίεργο και ανησυχητικό για τις υψηλές δόσεις κοκαΐνης και το τι προκαλούν στον εγκέφαλο.

 

Πως οι υψηλές δόσεις κοκαΐνης μπορούν να καταστρέψουν τον εγκέφαλο

kokaini sumptomata

Το ανθρώπινο σώμα εκτελεί μια φυσιολογική διαδικασία που ονομάζεται αυτοφαγία, η οποίο είναι ένα είδος εσωτερικού καθαρισμού. Ως μέρος της αυτοφαγίας, ανεπιθύμητα υπολείμματα του οργανισμού μας διαλύονται με ορισμένα οξέα στα κυστίδια των κυττάρων τα οποία ονομάζονται κενοτόπια.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Prasun Guha, ο οποίος είναι από το Johns Hopkins University School of Medicine των ΗΠΑ, έπειτα από την συγκεκριμένη έρευνα που έκανε με την ομάδα του, δήλωσε πως το κύτταρο είναι σαν ένα νοικοκυριό, στο οποίο παράγονται διαρκώς σκουπίδια. Και όσο για τον ρόλο που παίζει η αυτοφαγία, είναι η οικονόμος που παίρνει έξω τα σκουπίδια.

Οι ερευνητές τώρα διαπίστωσαν πως οι υψηλές δόσεις κοκαΐνης, προκαλούν την αυτοφαγία επιταχύνει και να βγαίνει εκτός ελέγχου, καταστρέφοντας διάφορα απαιτούμενα στοιχεία. Μέσα σε αυτά τα απαιτούμενα στοιχεία, αρχίζει να καταστρέφει τα μέρη του κυττάρου που απαιτούνται για το σώμα μας.

Όσο επιταχύνεται αυτή η διαδικασία, τα κύτταρα του εγκεφάλου αρχίζουν να καταστρέφουν όπως προαναφέραμε τα πολύτιμα συστατικά μέσα τους και έτσι τελικά υπάρχει ο θάνατος – καταστροφή του κυττάρου.

Με αυτόν τον τρόπο καταλήγει ο εγκέφαλος να “τρώει” τον ίδιο του τον εαυτό και να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον χρήστη, μιας και η κυτταρική αυτοκτονία οδηγεί σε αναπόφευκτη εγκεφαλική βλάβη.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!