Τα 10 πιο εθιστικά ναρκωτικά στον κόσμο!

Όλα τα φάρμακα και τα ναρκωτικά μπορούν να μας κάνουν να κολλήσουμε μαζί τους, είτε για φυσιολογικούς είτε για ψυχολογικούς ή ακόμη και για συναισθηματικούς λόγους. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη ναρκωτικών ουσιών, τα οποία μάλιστα καταναλώνονται με διαφορετικούς τρόπους.

Προφανώς όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά δύσκολο να πούμε πως κάποιο συγκεκριμένο προκαλεί την μεγαλύτερη εξάρτηση στον χρήστη, αλλά σίγουρα μπορούμε να αναφέρουμε το ποια είναι μέσα στα Top10 πιο εθιστικά ναρκωτικά που υπάρχουν στον κόσμο!

 

Τα Top10 πιο πιο εθιστικά ναρκωτικά που υπάρχουν στον κόσμο

 

Κοκαΐνη

kokaini ethismos

Η κοκαΐνη δίνει στους χρήστες ένταση και ένα αίσθημα ευφορίας. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι πως η ένταση αυτή περνάει τόσο γρήγορα όσο έρχεται, με αποτέλεσμα ο χρήστης να χρειάζεται μεγαλύτερη δόση.

Αυτό επηρεάζει τους χρήστες  και σε νευρολογικό επίπεδο, καθώς η ντοπαμίνη η οποία ανεβάζει την διάθεση τους, εξαντλείται και μετά από συνεχόμενη χρήση, το κάνει όλο και πιο δύσκολο το να φτάσουν στο πως ένιωθαν τις πρώτες φορές παίρνοντας την δόση τους.

 

Κρακ

narkotikes ousies krak

Το κρακ θεωρείται μια συμπυκνωμένη μορφή της κοκαΐνης, παρόλο που είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Η διαφορά τους είναι πως το κρακ δρα πιο γρήγορα και η αίσθηση μετά την χρήση του είναι πιο έντονη. Οπότε, σίγουρα είναι ακόμη πιο εθιστικό από την κοκαΐνη.

 

Bενζοδιαζεπίνες

ethistika farmaka

Έχεις ακουστά τα Xanax ή το Valium; Και τα δύο αυτά φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των Βενζοδιαζεπίνων και χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταπολέμηση του άγχους και του πανικού.

Αυτά τα φάρμακα όμως προκαλούν εξάρτηση στους χρήστες, μιας και πρέπει να παίρνουν όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να τος πιάσει. Εκτός από αυτό, αρκετές είναι οι φορές που καταργείται κάποιο προϊόν από την αγορά και τους οδηγεί σε μεγαλύτερο πανικό.

 

Αμφεταμίνες

amfetamines parenergies

Οι αμφεταμίνες είναι αλλιώς γνωστές και ως speed, ή και ADHD όπως χρησιμοποιείται σε διάφορες θεραπείες. Στην ουσία αυξάνει την ενέργεια και την διάθεση των χρηστών, ενώ τους βοηθάει ταυτόχρονα και να χάσουν κιλά, αλλά όταν σταματούν τα τις χρησιμοποιούν καταλαβαίνουν το πόσο εξαρτημένοι είναι.

 

Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη

kristalliki methamfetamini

Η κρυσταλλική μέθη είναι η κοκαΐνη των φτωχών και μπορεί να οδηγήσει σε έντονη επιθετικότητα και μανιακή συμπεριφορά. Τα άτομα που την χρησιμοποιούν εθίζονται εξαιρετικά, καθώς χτυπάει στους υποδοχείς του εγκεφάλου.

 

Ηρωίνη

iroini ethistika narkotika

Με βάση διάφορες μελέτες που έχουν γίνει η ηρωίνη θεωρείται το πιο εθιστικό ναρκωτικό που υπάρχει. Όλα τα οπιοειδή ναρκωτικά προκαλούν εξάρτηση, αλλά αυτό που καθιστά την ηρωίνη τόσο επικίνδυνη είναι η ταχύτητα με την οποία κολλάνε μαζί της οι χρήστες και γι αυτό καταλήγουν να παίρνουν υπερβολικές δόσεις, ώστε να αισθάνονται και το αποτέλεσμα.

 

Μεθαδόνη

drugs

H μεθαδόνη είναι πολύ αποτελεσματική για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ηρωίνης, όπως καταλαβαίνεις όμως είναι τρομερά εθιστική, πράγμα που σημαίνει πως είναι δίκοπο μαχαίρι το να την παίρνεις για να αποτοξινωθείς από την ηρωίνη.

 

Νικοτίνη

ethismos tsigaro

Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο εθιστική είναι η νικοτίνη και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορούμε να κόψουμε με τίποτα το κάπνισμα και αντ’ αυτού καπνίζουμε όλο και περισσότερο.

 

Αλκοόλ

alkool epidrasi

Αφού είδαμε την νικοτίνη σειρά έχει φυσικά το αλκοόλ. Το ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι δεν εμπεριέχει και σοβαρούς κινδύνους εθισμού. Στην ουσία μειώνει τις αναστολές και χαλαρώνει τους χρήστες του, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι βενζοδιαζεπίνες. Για κάποιους είναι μια καθημερινή συνήθεια και η έλλειψη τους ωθεί να κάνουν ακραία πράγματα.

 

GHB

ethistikes ousies

Αυτό το φάρμακο τώρα έχει την ικανότητά να χαλαρώνει τον χρήστη του προσφέροντας του ένα αίσθημα ευφορίας. Όταν όμως καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις διαταράσσει τα κυκλώματα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την συνεχή και ψυχαναγκαστική χρήση του.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!