Τα 10 πιο επικίνδυνα ναρκωτικά στον κόσμο!

Είναι γνωστό ότι κάποιες ουσίες είναι πολύ εθιστικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ποια είναι όμως τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά που υπάρχουν στον κόσμο;

Ακόμη και η νικοτίνη, αλλά και το αλκοόλ είναι επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούνται σε ακραίες δόσεις, τα ναρκωτικά όμως που θα δεις στην ακόλουθη λίστα είναι πολύ πιο ισχυρά και δημιουργούν παρενέργειες στο ανθρώπινο σώμα και τον εγκέφαλο.

 

Δες επίσης: Οι 10 χώρες με τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές για τα ναρκωτικά!

 

Τα 10 χειρότερα ναρκωτικά στον κόσμο

 

10. DMT

epikindina narkotika

Το DMT, φέρεται να έχει σχετικά θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις όταν όμως χρησιμοποιείται με μέτρο και μόνο. Η πιο δημοφιλή μορφή του είναι το τσάι Ayahuasca που γίνεται συνήθως στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Ωστόσο, το DMT είναι απίστευτα ισχυρό μιας και απελευθερώνει στον εγκέφαλο την χημική του ουσία κατά τη διάρκεια των ονείρων. Έτσι οι συγκεκριμένες παραισθήσεις που δημιουργούνται κάνουν το όνειρο να μοιάζει αληθινό, κάνοντας τους χρήστες του να αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι, φοβισμένοι και φυσικά παρανοϊκοί.

9. Bromo-dragonfly

Bromo-dragonfly aggouria.net

Το όνομα του το έχει πάρει από το σχήμα της χημικής δομής του, το οποίο μοιάζει με μια λιβελούλα. Αυτό το παραισθησιογόνο ναρκωτικό είναι εντελώς συνθετικό, καθώς δημιουργείτε μέσα σε εργαστήρια, ενώ στην συνέχεια δίνετε σε πλανόδιους πωλητές.

Η επιρροή του στους ανθρώπους αφορά την αλληλεπίδραση με τον κόσμο αλλά και το πως τον αντιλαμβάνονται, προκαλώντας παιχνιδιάρικη διάθεση και ευφορία. Ωστόσο, οι παρενέργειες του μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 3 ολόκληρες ημέρες. Αν όμως χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει από σπασμούς εως και στην χειρότερη θάνατο.

8. Ηρωίνη

iroini aggouria.net

Η ηρωίνη είναι γνωστή για τους θανάτους που έχει προκαλέσεις στους χρήστες που παίρνουν συχνές και μεγάλες δόσεις. Είναι οπιούχο ναρκωτικό και χρησιμοποιούνταν στην ιατρική βιομηχανία ως ένα ισχυρό ηρεμιστικό και παυσίπονο, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι είναι εξαιρετικά εθιστικό και έπειτα αντικαταστάθηκε από την μορφίνη.

Εκτός από το θάνατο από υπερβολική δόση, η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επιληπτικές κρίσεις, αλλά και περίεργη συμπεριφορά. Επίσης, συχνό φαινόμενο είναι και οι ανοιχτές πληγές στα σημεία που έχει γίνει η ένεση.

7. Stilnox

Stilnox aggouria.net

Το Stilnox στην ουσία είναι ένα υπνωτικό. Εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν ώστε να τους βοηθήσει στον ύπνο, ειδικά οι ασθενείς που υποφέρουν από αϋπνία. Ωστόσο, πολλούς ανθρώπους τους κάνει να δρουν παράξενα και βίαια, με ακραίες αντιδράσεις όπως ο αυτοτραυματισμός.

6. Υδροχλωρική ετορφίνη

idroxloriki etorfini

Είναι επίσης γνωστή και ως M99, είναι 5000 φορές ισχυρότερη από την ηρωίνη και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε έναν άνθρωπο και μόνο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Οι επιστήμονες την χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο μόνο για την καταστολή πολύ μεγάλων ζώων όπως οι ελέφαντες.

5. Δινιτροφαινόλη

2,3 Dinitrophenol

Η δινιτροφαινόλη είναι γνωστή και ως DNP και χρησιμοποιούνταν αρκετά συχνά στη δεκαετία του 1930 ως ένα αποτελεσματικό φάρμακο για την γρήγορη απώλεια βάρους.

Η χημική του ουσία αλληλεπιδρά με τον εγκέφαλο και αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χρησιμοποιεί τα φυσικά ενεργειακά του αποθέματα, άρα ήταν αρκετά καλό για κάποιον που ήθελε να χάσει βάρος.

Ωστόσο, διακόπηκε η χρήση του όταν πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος, η οποία προκαλεί εφίδρωση και ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.

4. Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη

kristaliki menthafetamini

Αυτό το ναρκωτικό επηρεάζει μέρα με τη μέρα τους χρήστες του, προκαλώντας ψευδαισθήσεις και παράνοια. Επιπλέον, καταστέλλει την όρεξη και προκαλεί ζάλη.

Με την παρατεταμένη χρήση, τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, αλλά εμφανίζουν και σημάδια σχιζοφρένειας.

3. Synthetic Cathinones

Synthetic Cathinones

Το Synthetic Cathinones είναι επίσης γνωστό και ως άλατα μπάνιου ή τροφή των φυτών. Είναι ένα από τα τελευταία συνθετικά ναρκωτικά της αγοράς.

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι κατασκευασμένο από εκατοντάδες άλλες χημικές ουσίες, και έχει σοβαρές παρενέργειες. Πέρα από την παραληρητική παράνοια και τις ζωντανές παραισθήσεις, κάνει τους χρήστες του να ενεργούν με βία.

Τέλος, είναι γνωστό ότι θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τους χρήστες.

2. Ανάσα του διαβόλου

anasa tou diavolou

Η σκοπολαμίνη χρησιμοποιείται κυρίως στην Νότια Αμερική και την Κολομβία και είναι γνωστή και ως η ανάσα του διαβόλου. Είναι ένα ναρκωτικό σε σκόνη και είναι ένα από τα πιο ισχυρά ναρκωτικά στον κόσμο, που χρησιμοποιείται συχνά από τους εμπόρους και τα οργανωμένα συνδικάτα εγκλήματος, ώστε να μετατρέψουν τα θύματα σε σκλάβους τους.

Ακόμη και να φυσήξει κάποιος τον καπνό του στο πρόσωπο σου, κατευθείαν θα δείξεις σημάδια υπακοής.

1. Krokodil

Krokodil aggouria.net [adrotate banner=”12″]

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά στην Ρωσία και χρησιμοποιείται κυρίως από τους πιο φτωχούς ως ένα υποκατάστατο της ηρωίνης, μιας και είναι φτιαγμένο από συνθετικά χάπια.

Το φάρμακο πήρε το όνομά του επειδή, λίγο μετά τη χρήση, το δέρμα των ανθρώπων αρχίζει να γίνεται φολιδωτό με αποστήματα και έχει εμφανή σημάδια σήψης, ενώ ξεφλουδίζει απίστευτα.

>> Δες όλα τα άρθρα για το Top 10!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!