Πως να κάνεις μπράτσα (δικέφαλους) στο σπίτι!

Θέλεις να γυμνάσεις τα χέρια σου, αλλά δεν έχεις χρόνο να πας στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου; Με τις παρακάτω ασκήσεις, θα κάνεις μπράτσα στο σπίτι σου!

Οι παραδοσιακές ασκήσεις για μπράτσα περιλαμβάνουν αναδίπλωση των μυών του χεριού, σηκώνοντας βάρη, όπως αλτήρες, μπάρες ή έλξεις στην τροχαλία. Βέβαια, αυτός ο εξοπλισμός δεν είναι πάντα εύκολος να υπάρχει στο σπίτι.

Το να γυμνάσεις αυτό στο σημείο του σώματός σου χωρίς εξοπλισμό, μπορεί να είναι κάπως πιο δύσκολο, αλλά έχει πιο εμφανή και δυνατά αποτελέσματα.

 

Δες επίσης: Καλογραμμωμένα χέρια σε 3 μήνες!

 

Πως να φτιάξω γερούς δικέφαλους!

 

Στατικές έλξεις δικεφάλων

statikes-elkseis-dikefaloi

Όταν μια άσκηση γίνεται δυναμικά, έχει καλύτερο και ριζικό αποτέλεσμα στο σώμα σου. ΑΝ ήσουν στο γυμναστήριο, θα έκανες αυτή την άσκηση με βαράκια. Στην προκειμένη περίπτωση όμως αυτοσχεδιάζουμε.

Βρες ένα αντικείμενο στο σπίτι, που σίγουρα δε μπορείς να σηκώσεις, όπως π.χ. το μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας, βάλε τις παλάμες σου από κάτω και προσπάθησε να το σηκώσεις. Προφανώς το τραπέζι δε θα σηκωθεί, αλλά η ένταση που νιώθεις στους δικεφάλους,γυμνάζει το μπράτσο σου. Μείνε για 5-10 δευτερόλεπτα.

Push-ups για γερά μπράτσα

push-ups-mpratsa

Κανονικά αυτή η άσκηση δυναμώνει το στήθος, τους ώμους και τους τρικεφάλους, αλλά με μια μικρή παραλλαγή μπορείς να γυμνάσεις και τους δικέφαλους.

Ξεκίνησε με το σώμα σου στον άερα στηριζόμενη από χέρια, σφίγγοντας το μπράτσο σου. Στη συνέχεια πίεσε όσο πιο πολύ μπορείς προς τα κάτω και επέστρεψε στην αρχική θέση. Για να σε πιάσει η άσκηση φρόντισε να την κάνεις αργά.

Αν θέλεις να δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο την άσκηση, στήριξε τα πόδια σου σε μία καρέκλα!

Έλξεις στη μπάρα

chin-ups-gerampratsaelkeis-mparas-mpratsa

Δες επίσης: 5 συμπληρώματα διατροφής για “αρχάριους”!

Αυτή είναι η μοναδική άσκηση που περιλαμβάνει έναν υποτυπώδη εξοπλισμό, που είναι η μπάρα πόρτας. Προσπάθησε να τραβήξεις όλο το σώμα σου προς τα πάνω ώστε το πηγούνι σου να φτάσει πάνω από τη μπάρα.

Αρχικά, κάντο με τα χέρια στραμμένα προς τα μέσα, όπως στη φωτογραφία. Τη δεύτερη φορά γύρνα προς τα έξω τα χέρια σου και απομάκρυνε τα το ένα από το άλλο. Προσπάθησε να κάνεις πάλι έλξεις.

Σιγά-σιγά θα καταφέρεις να σηκώνεις το σώμα σου προς τα πάνω, όχι μόνο μία αλλά πολλές φορές.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!