7 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τον πόνο στην μέση!

Νιώθεις πόνο στην μέση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να τον σταματήσεις; Δες εδώ 10 αποτελεσματικούς τρόπους!

Οι σπασμοί και τα τραβήγματα στην πλάτη είναι πολύ κοινοί τραυματισμοί που μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά όταν σηκώνεις υπερβολικό βάρος ή και με μια αδέξια κίνηση.

Ένας τέτοιος τραυματισμός έχει ως συνέπεια πέρα από τον πόνο και το να μην μπορείς να σταθείς όρθιος και να κάνεις πολλές κινήσεις.

Πως μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση;

 

 

Δες επίσης: Πως βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής (πρωτεΐνες,βιταμίνες,αμινοξέα)

 

 

Τι να κάνεις αν πονάει η μέση σου

 

Βάλε πάγο

pagos aggouria.net

Όλοι οι ειδικοί της υγείας όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή στο σώμα συνιστούν τις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές πάγου επάνω στο συγκεκριμένο σημείο, κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 με 48 ωρών.

Το ίδιο ισχύει και για τον οποιοδήποτε τραυματισμό στην πλάτη, ούτως ώστε να απαλύνεις τον πόνο.

 

Μείνε ενυδατωμένος

Όταν πίνεις πολύ νερό ή ακόμη και όταν τρως φρούτα και λαχανικά τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού (όπως πχ. το καρπούζι), βοηθάς τους δίσκους της σπονδυλικής σου στήλης να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Αν όμως δεν κάνεις κάτι για αυτό και είναι αφυδατωμένοι, αυτό συμβάλλει στην ακαμψία και τον παρατεταμένη πόνο της πλάτης.

 

Συνέχισε να κινείσαι

Εκείνη τη στιγμή που νιώθεις τα τραβήγματα, είναι πολύ δελεαστικό το να καθίσεις ή να ξαπλώσεις, αλλά σίγουρα έτσι επιδεινώνεται  η κατάσταση, προκαλώντας το σφίξιμο του ισχίου.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να περπατάς έστω και μέσα στο σπίτι.

 

Κάνε μασάζ

andras masaz aggouria.net

Ένας καλός θεραπευτής για μασάζ μπορεί να εξαλείψει όλους τους κόμπους που έχουν δημιουργηθεί στους μυς της πλάτης, αλλά και τους οπίσθιους μηριαίους και των γοφών σου που προκαλούν προβλήματα.

Έτσι μόνο θα ανακουφιστεί η ένταση των μυών με αποτέλεσμα να νιώσεις πολύ πιο ανάλαφρος.

 

Χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι στα πόδια σου

Αν ο τρόπος που σε βολεύει να κοιμάσαι είναι ανάσκελα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σου, αν όμως κοιμάσαι στο πλάι μπορείς να το βάλεις ανάμεσα στα γόνατα σου.

Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στη στήριξη της σπονδυλικής σου στήλης, έτσι ώστε να αποφύγεις την ακαμψία το πρωί που ξυπνάς.

 

 

Ασκήσεις για να αντιμετωπίσεις τον πόνο στην μέση

 

Animal Stretching

streching aggouria.net

Από την ονομασία του και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ο τρόπος που τεντώνονται και όλα τα ζώα.

Δεν χρειάζεται να το κάνεις για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Μετά μπορείς να γυρίσεις ανάποδα σαν να κάνεις γέφυρα, έχοντας την πλάτη σου κρεμασμένη προς το πάτωμα με τα πόδια σου τεντωμένα.

Τέλος, έχοντας τα χέρια και τα πόδια σου στο πάτωμα, σήκωσε το αριστερό σου χέρι και τέντωσε το μπροστά και το το δεξί σου πόδι προς τα πίσω.

 

Χρησιμοποίησε σωστή τεχνική στα βάρη

Όταν σηκώνεις τα βάρη από το πάτωμα κατά τη διάρκεια των Deadlifts ή των Bent-Ove, βεβαιώσου ότι η πλάτη σου είναι τεντωμένη και ξεκίνα να σηκώνεις τα βάρη χρησιμοποιώντας τα πόδια και τους γοφούς σου και σε καμία περίπτωση την πλάτη σου.

Ξεκίνα να σηκώνεις τα βάρη έχοντας τα πόδια σου λυγισμένα και την πλάτη σου στην ευθεία. Σιγά-σιγά σήκω χρησιμοποιώντας τα πόδια και τους γοφούς σου ώστε να φέρεις την μπάρα επάνω. Αλλιώς θα προκαλέσεις τραυματισμό στην πλάτη σου.

>> Δες όλα τα άρθρα για την Διατροφή – Γυμναστική!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!