Κάνναβη Vs Αλκοόλ: Τι μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ είναι εξίσου εθιστικό με τα ναρκωτικά, αν και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι από το να έπεφταν στα ναρκωτικά θα προτιμούσαν τον αλκοολισμό από τον οποίο μπορείς να απεξαρτηθείς πιο εύκολα. Τι είναι όμως χειρότερο η κάνναβη ή το αλκοόλ;

Μαριχουάνα μπορείς να βρεις παντού γύρω σου και είναι από τις πιο light ναρκωτικές ουσίες. Βέβαια, έχει καταστραφεί αρκετός ο κόσμος από την υπερβολική χρήση, μιας και από ένα σημείο και μετά, αρχίζει να μην σε καλύπτει και θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλα πράγματα.

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε όμως μια πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Baker; Δες ακόμη τι θα συμβεί αν αποθηκεύσεις τη μαριχουάνα για 5 χρόνια!

 

Τι είναι χειρότερο για τον οργανισμό η κάνναβη ή το αλκοόλ!

ereunes ugeia aggouria.net

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη λοιπόν, η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και 40 χρόνια, μας αποκαλύπτει ότι το αλκοόλ είναι πολύ πιο εθιστικό και επικίνδυνο από τα ναρκωτικά, μιας και καταστρέφει πολύ περισσότερο την προσωπική και την κοινωνική ζωή ενός ανθρώπου από οποιοδήποτε άλλη ναρκωτική ουσία.

Στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφτασε ο William Martin, ο οποίος είναι ο Διευθυντής του Προγράμματος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά του Ινστιτούτου Baker των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με τον Brian C. Bennett, αφού εξέτασαν τις δύο αυτές ουσίες με βάση τα ιστορικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών, δημιούργησαν δύο σχετικά γραφήματα για το ποσοστό των ανθρώπων που τις χρησιμοποιούν.

ereuna alkool vs kannavi

Σύμφωνα με τα διαγράμματα Bennett, τα άτομα που πειραματίζονται με ψυχοδραστικές ουσίες το κάνουν για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και διακόπτουν την χρήση τους μόλις μετά από λίγο καιρό αφού τα δοκιμάσουν.

Οι ηλικίες που είναι πιο επιρρεπείς και τα δοκιμάζουν πιο εύκολα αποδείχθηκε ότι είναι από 18 έως 20. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το αλκοόλ, το οποίο όπως φαίνεται δεν το κόβουν και εύκολα οι περισσότεροι άνθρωποι!

ethismos marixouana aggouria.net

Πιο συγκεκριμένα, το 2014, λίγοι περισσότεροι από το 80% των ενηλίκων που ζουν στην Αμερική ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ, είτε τους προσέφερε χαρά είτε όχι. Αντιστρόφως, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, μόνο το 52% του πληθυσμού έκανε χρήση μαριχουάνας σε καθημερινή βάση.

Οι ειδικοί βασίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα στο ότι μπορείς να βρεις όλα τα αλκοολούχα ποτά ελεύθερα στην αγορά, ενώ την μαριχουάνα όχι. Οπότε το ερώτημα που γεννήθηκε ήταν μήπως θα έπρεπε να περιορίσουν την ποσότητα των αλκοολούχων ποτών στην αγορά;

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!