Τα 10 πιο δυνατά αλκοολούχα ποτά στον κόσμο!

Ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζει κάποιος ορίζει και διαφορετικά το πιο μπορεί να είναι το πιο δυνατό ποτό. Συνήθως οι περισσότεροι αναφέρονται σε αυτά που μπορούν να βρουν στον τόπο ή στη χώρα στην οποία ζουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι απόλυτο και καθοριστικό κριτήριο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να υπάρχει μία λίστα, με παγκόσμια δεδομένα για να μπορεί να είναι πιο αντικειμενική. Ας δούμε με βάση αυτή τη λίστα ποια είναι τα Top10 δυνατά αλκοολούχα ποτά που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος.

 

Τα 10 πιο δυνατά ποτά που υπάρχουν!

 

10) Grappa 120

grappa-poto

Το Grappa είναι ένα ιταλικό αρωματικό κονιάκ που διαθέτει 35%-60% αλκοόλ. Πριν αποκτήσει την τωρινή του φήμη κατασκευαζόταν για να μην μείνουν ανεκμετάλλευτα τα υπολείμματα από τα σταφύλια. Για την παρασκευή του χρειαζόντουσαν οι σπόροι και το εξωτερικό μέρος του καρπού του σταφυλιού, γι’ αυτό άλλωστε και διαθέτει και γεύση κρασιού.

9) Sierra Tequila Silver

sierra-tequila-silver-poto

Η Sierra Tequila Silver είναι μία παλαιά καθαρή τεκίλα. Έχει έντονη, φρουτώδη και φρέσκια γεύση, η οποία μπορεί να αρωματιστεί με τσίλι, με πράσινο μήλο ή και με  ανανά. Ακόμα μπορεί να προστεθεί σε αυτό ανανάς ή  άγρια βότανα, κάτι που σίγουρα θα του δώσει ακόμα πιο έντονη γεύση.

8) Bacardi

bacardi-poto

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αλκοολούχο ποτό που κατασκευάζεται από την Bacardi Limited στο Hamilton. Είναι αρκετά εύφλεκτο και γι’ αυτό το λόγο έρχεται μαζί με ένα ατσάλινο προστατευτικό για φωτιά στο λαιμό της φιάλης. Στις ΗΠΑ είναι διαθέσιμο από το 1981. Συνήθως χρησιμοποιείται ως βάση για γλυκά κοκτέιλ.

7) Ρούμι John Crow Batty

john-crow-batty-roumi

Το John Crow Batty Rum είναι λευκό ρούμι και θυμίζει αρκετά το τσίπουρο. Πήρε την ονομασία του από το γεγονός ότι είναι πιο ισχυρό και από το οξύ που έχει στο στομάχι του το είδος γύπα ” John Crow”. Λέγεται ότι αν πιεις αυτό τότε μπορείς να πιεις τα πάντα.

6) Balkan Vodka

balkan-vodka-poto

Αυτή η τριπλά αποσταγμένη βότκα είναι τόσο δυνατή που στο πλάι του μπουκαλιού αναγράφονται 13 κίνδυνοι για την υγεία. Η εισαγωγή γίνεται από τα Βαλκάνια και η απόσταξη γίνεται σε μικρές ποσότητες για να είναι πιο ισχυρές. Συνιστάται να πίνετε πάντοτε ανακατεμένο καθώς εάν το πιείτε σκέτο τότε το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε στο νοσοκομείο.

5) Absinthe

absinthe-poto

Η απόσταξη του συγκεκριμένου ποτού γίνεται με με βότανα και λουλούδια από το φυτό Artemisia Absinthius. Πλέον είναι πολύ δημοφιλές και άρχισε να γίνεται γνωστό τον 19ο αιώνα. Μάλιστα το 1915 είχε απαγορευτεί σε αρκετές χώρε της Ευρώπης αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο το 2004 έγινε νόμιμο.

4) Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey

bruichladdich-x4-quadrupled-whiskey

Το συγκεκριμένο ποτό είναι ένα τετραπλά αποσταγμένο ουίσκι και παρασκευάζετε στη Σκωτία από το 1881. Μάλιστα υπάρχει ένας μύθος σχετικά με αυτό, ο οποίος λέει πως το 1695 ο Martin Martin μίλησε με ένα πνεύμα και με βάση τους ντόπιους αυτό του είχε πει ” μια γουλιά και ζεις για πάντα, δύο γουλιές και τυφλώνεσαι, τρεις γουλιές και πεθαίνεις επί τόπου.

3) Golden Grain

golden-grain-poto

Το Golden Grain είναι ένα αλκοολούχο ποτό που κατασκευάζεται από σιτηρά. Χαρακτηριστικό του είναι ότι διαθέτει 95% αλκοόλ. Η εταιρία που το παρασκεύαζε ήταν η Luxco, όμως πλέον ονομάζεται Everclear.

2) Everclear Grain

everclear-poto

Για πολλά χρόνια αυτήν η βότκα ήταν απαγορευμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, πλέον όμως με ένα νόμο αυτό άλλαξε. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση και γι’ αυτό είναι εύκολο το να αναμειγνύεται με άλλα ποτά. Το 1979 είχε ονομαστεί ως το ”πιο αλκοολούχο ποτό” από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

1) Spirytus Polish Vodka

spirytus-polish-vodka

Πρόκειται για το ποτό αυτό με την μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ. Έχει απαλή μυρωδιά και ήπια γεύση ενώ παρασκευάζεται έχοντας τα σιτηρά ως βάση. Στην Πολωνία οι χρήσεις του ποικίλουν, χρησιμοποιείται μέχρι και για ιατρικούς λόγους. Με 96% αλκοόλ κατέχει δικαίως την πρώτη θέση παγκοσμίως ως το πιο δυνατό ποτό.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!