Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για γραμμωμένη πλάτη!

Ακριβώς επειδή δεν μπορείς να δεις την πλάτη σου στον καθρέφτη, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την γυμνάσεις. Έτσι θα δώσεις στο σώμα σου την ψευδαίσθηση ότι έχεις μικρότερη μέση και θα αποκτήσεις μια δυναμική εμφάνιση.

Αυτό είναι σίγουρα ένα σημείο του ανδρικού σώματος που αρέσει πολύ στις γυναίκες, σε συνδυασμό και με τα γυμνασμένα χέρια είναι δεδομένο ότι θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα επάνω σου.

Πως μπορείς όμως να αποκτήσεις γραμμωμένη πλάτη; Πάμε να δούμε τις καλύτερες ασκήσεις για πλάτη.

 

 

 

Πως να αποκτήσεις γραμμωμένη πλάτη

 

Deadlifts

skisis gia plati

Στα  deadlifts η πλάτη όχι μόνο λειτουργεί ανταγωνιστικά ώστε να σταθεροποιήσει τον κορμό του σώματος σου (και την σπονδυλική στήλη), αλλά δουλεύει για να κλειδώσει το βάρος ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνηση της μπάρας.

Τα Deadlifts είναι εξ ορισμού μια άσκηση κατά την οποία μπορείς να μετακινήσεις αρκετά μεγάλο βάρος.

Είτε κάνεις την άρση με μπάρα είτε με αλτήρες, είναι εξίσου αποτελεσματικό για την πλάτη σου, αρκεί να βάζεις αρκετά βάρη για τουλάχιστον 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

 

Bent Over Rows

askisis gimnastikis

Το μεγαλύτερο ελάττωμα που μπορεί να έχει αυτή η άσκηση είναι ότι πρέπει να βρίσκεσαι σταθερά σε όρθια θέση. Οι περισσότεροι στο γυμναστήριο χρησιμοποιούν αυτήν την άσκηση σηκώνοντας πολλά βάρη ή έχουν πολύ περιορισμένο εύρος κίνησης λόγω της όρθιας στάσης.

Για να είναι όμως αποτελεσματική θα πρέπει να κρατήσεις τον κορμό του σώματος σου παράλληλο με το έδαφος, προσπαθώντας να διατηρήσεις την πλάτη σου ουδέτερη (χωρίς να κινείται).

Την ίδια άσκηση όμως μπορείς να κάνεις και καθιστός αρκεί να ελέγχεις την δύναμη σου ώστε να μην σε τραβάνε κάτω τα βάρη, αλλά να τα κατεβάζεις εσύ σιγά σιγά.

 

Pull-ups

Pullups aggouria.net

Όλοι όσοι βλέπεις να τριγυρνάνε μέσα στο γυμναστήριο με μεγάλες πλάτες, σίγουρα μπορούν στο χαλαρό να κάνουν 15 με 20 pull-ups, χωρίς καν να ιδρώσουν.

Τα Pull-ups όπως και τα chin-ups είναι δύο από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τους μυς της πλάτης. Επιπλέον αυτές οι ασκήσεις έχουν τόσους πολλούς τρόπους που μπορούν να πραγματοποιηθούν, που ποτέ δεν θα βαρεθείς.

Το μόνο που θα πρέπει να προσπαθείς είναι να πραγματοποιείς τις επαναλήψεις σου με ένταση, ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

 

Βack Εxtensions

back extensions

Με αυτή την άσκηση γυμνάζεις όλη την πίσω πλευρά του σώματος σου συν τους κοιλιακούς σου. Εννοείται ότι είναι ιδανική για τους γλουτούς και την πλάτη.

Όλη η κίνηση στην ουσία γίνεται με την πλάτη σου, καθώς θα πρέπει όλο το υπόλοιπο σώμα να είναι ουδέτερο.

Όσο για τα χέρια σου θα πρέπει να είναι σταυρωτά μπροστά στο στήθος σου  ή ανοιχτά ακουμπώντας τα πλαϊνά του κεφαλιού σου.

 

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να αποκτήσεις γραμμωμένους τρικέφαλους!

 

Band pulls / Foam rolling

gimnasmenes plates

Αν και οι τέσσερις πρώτες ασκήσεις θεωρούνται ότι είναι οι καλύτερες για την αύξηση των μυών της πλάτης, η πέμπτη είναι σίγουρα το κλειδί για όλα.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε βοηθάει να έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες αντοχής, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεις κοιλιακούς και πλάτη. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για αποθεραπεία, μετά από τραυματισμούς.

Τέλος, απελευθερώνει την ένταση που βρίσκεται στους ιστούς και δυναμώνει τους μυς σου.[adrotate banner=”12″]

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!