Αν είχες αυτό το χαρακτηριστικό μικρός είσαι πιο έξυπνος!

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και πάντα σκέφτεται το αν θα γίνει επιτυχημένο και αν θα καταφέρει να φτάσει ψηλά με το μυαλό του. Προφανώς, όσο ένα παιδί είναι σε βρεφική ηλικία δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για την ευφυΐα του, υπάρχει όμως ένα φυσικό χαρακτηριστικό που προδίδει το πόσο έξυπνο είναι ένα παιδί.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, εκτός από την σωστή ανατροφή και την εκπαίδευση που πρέπει να έχει, μία νέα έρευνα βρήκε έναν συσχετισμό μεταξύ ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού και του πόσο πιθανό είναι να επιτύχει στην ζωή του ένα μωρό. Τι έδειξε λοιπόν αυτή η έρευνα;

 

Ποιο χαρακτηριστικό δείχνει το πόσο έξυπνο είναι ένα μωρό;

meletes egkefalos mora

Η μελέτη αυτή διεξήχθη από την UK Biobank, η οποία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά στην διεξαγωγή διαφόρων ερευνών που σχετίζονται με την βελτίωση της διάγνωσης των ασθενειών.

Για τους σκοπούς της μελέτης λοιπόν, έλαβαν μέρος 100.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας από 37 μέχρι και 73 ετών. Μελέτησαν στην ουσία το αν υπήρχαν δεσμοί μεταξύ των γονιδίων τους, της γενικής τους υγείας και το τι έχουν κάνει στην ζωή τους, δηλαδή κατά πόσο κατάφεραν να πετύχουν ο καθένας στον τομέα του.

Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή και τον τρόπο ζωής τους, ενώ επίσης τους πήραν δείγμα από ούρα, αίμα αλλά και DNA μέσω του σάλιου. Έπειτα από τις συγκρίσεις που έκαναν βρήκαν μια ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ του όγκου του εγκεφάλου και του μέγεθος του κεφαλιού τους.

Επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, ο οποίος ήταν ο καθηγητής Ian Deary από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εξήγησε ότι τα μωρά που γεννιούνται με μεγαλύτερο κεφάλι, όσον αφορά την περίμετρο του, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν ένα πτυχίο, αλλά και να να τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τον λεκτικό και αριθμητικό συλλογισμό.

Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γνωστικές δεξιότητες ενός ατόμου σχετίζονται με το μέγεθος του εγκεφάλου, το σχήμα του σώματος και το επίπεδο της εκπαίδευσης του.

 

Ποιες είναι οι ιδανικές μετρήσεις για την ευφυΐα;

sxima kefaliou morou egkefalos

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μέσο μέγεθος του κεφαλιού ενός μωρού είναι 36 εκατοστά για τα αγόρια και 35 για τα κορίτσια, οπότε αν κάποιο μωρό γεννηθεί με μεγαλύτερο μέγεθος κεφαλιού είναι πιθανή ένδειξη της μελλοντικής του επιτυχίας.

Φυσικά αυτός δεν είναι ένας απαράβατος κανόνας, μιας και υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ευφυΐα ενός παιδιού. Ωστόσο, οι ερευνητές επιμένουν ότι τα στοιχεία που έχουν είναι αρκετά ακριβή και καλό θα ήταν οι μαμάδες να μην απογοητεύονται όταν βλέπουν ότι το μωρό τους έχει λίγο πιο μεγάλο κεφάλι από το κανονικό! Δες ακόμη κάτι απίστευτο που έδειξε έρευνα για το χασμουρητό!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!