Γιατί βγάζει ο σκύλος σου το κεφάλι απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Όσοι έχουμε κάποιο ζωάκι σίγουρα έχουμε προσέξει ότι έχει κάποιες περίεργες συνήθειες. Οι γάτες θεωρούνται μακράν οι πιο παράξενες και απρόβλεπτες, αλλά δεν πάνε πίσω και τα σκυλιά. Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό. Μαρκάρουν την περιοχή τους για να δείξουν σε ποιον ανήκει ουρώντας την. Για ποιο λόγο όμως βγάζουν το κεφάλι απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Αυτή είναι ακόμη μια πολύ κοινή συνήθεια που έχουν, η οποία ξεκινάει από όταν είναι ακόμη κουτάβια. Ενώ μπορεί να κυνηγάνε τα αυτοκίνητα που περνάνε στον δρόμο, όταν μπουν μέσα σε αυτά κάνουν σαν τα παιδιά που χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Μπορεί να έχουμε ακούσει διάφορα γι’ αυτό, υπάρχουν όμως έρευνες που κατάφεραν να απαντήσουν σε αυτή την απορία μας!

 

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

skylos parathuro autokinito

Δες επίσης γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!

Υπάρχουν διάφορες έρευνες που καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για τον λόγο που έχουν τέτοια λατρεία τα σκυλιά με τα παράθυρα, την ώρα που το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, αλλά όλες αυτές συμφωνούν στο γεγονός ότι επειδή έχουν έντονη την αίσθηση της οσμής συλλέγουν πληροφορίες, μυρίζοντας το κάθε μέρος από το οποίο περνάει το αμάξι.

skylos aytokinito eikones

Δες επίσης 5 φορές που θα δαγκώσει ένας σκύλος!

Στην ουσία, μπορούν να απομνημονεύσουν έναν χώρο από την οσμή του. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Με λίγα λόγια, και εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

sunithies skulon

Δες επίσης 10 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τους σκύλους!

Το πιο πιθανό όμως είναι ότι ισχύει ο συνδυασμός όλων αυτών. Βέβαια, επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκα όντα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο και τα σκυλάκια μας. Αν σκεφτούμε πιο απλά, μπορεί να το κάνουν επειδή μυρίζει έντονα ένα αυτοκίνητο ή ακόμη καλύτερα για να δροσιστούν. Γι’αυτό εξάλλου βγάζουν και την γλώσσα τους εκείνη τη στιγμή.

Ο οποιοσδήποτε από εμάς αν είχε τέτοια τρίχα θα εκμεταλλευόταν την κάθε ευκαιρία για να πάρει λίγο αέρα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!