5 Φορές που θα δαγκώσει ένας σκύλος!

Πολλές φορές ακούμε για περιστατικά με σκύλους που δαγκώνουν ακόμη και μέλη της οικογένειας στην οποία ζούνε. Ειδικά μικρά παιδιά ή μωρά που παίζουν με το σκύλο τους, έχει συμβεί ακόμα και πάνω στο παιχνίδι να τα δαγκώσουν δυνατά. Έτσι πολλοί είναι οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο νοσοκομείο από ένα τέτοιο τραυματισμό.

Για τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαίο άμα έχεις σκύλο ή σκοπεύεις να πάρεις να τον εκπαιδεύσεις καλά. Μάλιστα ο σκύλος όταν είναι μικρός πολλές φορές δεν γνωρίζει την δύναμη του, έτσι μπορεί να γίνει ατσούμπαλος και να σε δαγκώσει καταλάθος. Πρέπει λοιπόν να του μάθεις να ξεχωρίζει το παιχνίδι από το δάγκωμα.

Για να δούμε όμως ποιες είναι οι φορές που θα δαγκώσει ένας σκύλος;

 

Γιατί δαγκώνουν τα σκυλιά!

 

1. Για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

skulos pou dagwnei

Τα σκυλιά, ειδικά αυτά που από την φύση τους κάνουν για φύλακες, άμα δούνε κάποιον που δεν τον ξέρουν να πλησιάζει τον ιδιοκτήτη τους μπορεί στην αρχή να τον περάσουν για κάποιον κίνδυνο και έτσι να γίνουν επιθετικά και να τον δαγκώσουν.

Για αυτό το λόγο άμα βρεθείς σε τέτοια κατάσταση να είσαι φιλικός με τον σκύλο, αφού μπορούν να καταλάβουν τον φόβο σου και άσε τον ιδιοκτήτη να τον ηρεμήσει, για να μην φτάσουμε σε δαγκώματα. Δες επίσης οι 10 εξυπνότερες ράτσες σκύλων!

2. Για να μην του πάρεις τα δικά του πράγματα

mikro agriemeno skuli

Οι σκύλοι εκτός του ότι είναι κτητικοί με τα αφεντικά τους, είναι και με τα πράγματα τους, όπως είναι το φαγητό και τα παιχνίδια που έχουν. Έτσι, ειδικά σε ηλικία ενός ή δύο ετών θα τον δεις αν πας να πειράξεις το φαγητό του για να βάλεις ας πούμε άλλο να έρθει κατευθείαν προς το μέρος σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι από νωρίς να τον εκπαιδεύσεις, ώστε να μάθει να τα παιχνίδια ή το φαγητό του όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα μπορείς να του αφήνεις λιγουδιές στο πιάτο του για να καταλάβει ότι δεν κάνεις κάτι κακό όταν πας προς τα εκεί.

3. Ο σκύλος δαγκώνει από φόβο

skuli poy dagwnei

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που όπως και σε μας τους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά, βγάζει το αίσθημα του να προστατευθούν. Για παράδειγμα φοβούνται τους κτηνιάτρους ή έναν άγνωστο. Πολλές φορές επίσης μπορεί να φοβηθούν τις ρόδες από τα αυτοκίνητα, λόγω του θορύβου που κάνει  ή τα μωρά. Γενικά μπορεί ο σκύλος σου χωρίς προφανή λόγο να αγριέψει και να δαγκώσει για προστασία. Δες επίσης 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν σου επιτεθεί σκύλος!

4. Γιατί πονάει

mh filikos skylos

Το αίσθημα του πόνου από κάποιο τραυματισμό ή αν έχει αρρωστήσει μπορεί να κάνει ακόμα και ένα ήσυχο σκυλάκι να δαγκώσει. Όπως και να έχει πρέπει να το πας στο κτηνιατρείο μόλις αντιληφθείς ότι κάτι έχει.

5. Από ένστικτο

agrio skuli

Τέλος ένα σκυλί μπορεί να δαγκώσει, ειδικά αν είναι θηλυκό, από ένστικτο για να προστατεύσει τα μικρά του. Οπότε αν στο σπίτι έχει μαμά και κουταβάκια, να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που θα τα παίρνεις από την σκυλίτσα για να μην νομίζει ότι θα τους κάνεις κάτι κακό.

Γενικά τα σκυλιά είναι πολύ έξυπνο ζώα και με την σωστή εκπαίδευση αλλά και την αγάπη σου μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα και όντως να γίνουν οι καλύτεροι μας φίλοι. Και να θυμάσαι ποτέ ένας σκύλος δεν θα δαγκώσει, έτσι χωρίς λόγο! Δες επίσης ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων!

Κράτα το

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!