5 Πράγματα που πρέπει να κάνεις αν σου επιτεθεί σκύλος!

Καθημερινά συναντάμε αρκετά αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο μας, τα οποία πολλές φορές μπορεί να έχουν απρόβλεπτη και εχθρική συμπεριφορά. Νιώθεις κατευθείαν την απειλή όταν ένα ζώο είναι επιθετικό. Για κανέναν λόγο όμως δεν θέλεις να σου επιτεθεί σκύλος.

Αυτό φυσικά δεν θα πρέπει να μας κάνει να φοβόμαστε τα σκυλάκια που συναντάμε. Αυτό που λένε ότι όσο πιο πολύ φοβάσαι τόσο περισσότερο το καταλαβαίνουν ισχύει, μιας και νιώθουν την αρνητική μας αύρα. Κι αυτά έχουν περάσει αρκετά στον δρόμο, οπότε δεν θα έπρεπε να είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι τους.

Όπως και με τους θυμωμένους ανθρώπους όμως έτσι και με τα ζώα, υπάρχει τρόπος για να τα ηρεμήσεις ώστε να μην σε δαγκώσουν, αρκεί να κρατήσεις την ψυχραιμία σου!

 

Τι μπορείς να κάνεις αν σου επιτεθεί σκύλος!

 

Μην πανικοβάλλεσαι

adespota zoa simvoules

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, όλα τα ζώα αισθάνονται τον ανθρώπινο φόβο και είτε προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης είτε πολύ απλά πιστεύουν ότι αυτός ο άνθρωπος θέλει να τους κάνει κακό και γι’ αυτό επιτίθενται.

Αν λοιπόν αρχίσεις να φωνάζεις, να χτυπάς τα χέρια σου, ή να τρέχεις, μπορεί να τον προκαλέσεις για να σου ορμήξει. Η μόνη λύση είναι να κρατήσεις την ψυχραιμία σου!

Γύρνα το τρέξιμο σε περπάτημα

epithesi skulia aggouria.net

Αν πάλι έχεις βγει για τρέξιμο και δεις ότι αρχίζει και έρχεται κατά πάνω σου κάποιος σκύλος γαβγίζοντας, ακριβώς όπως κάνουν και με τα μηχανάκια δηλαδή, θα πρέπει να επιβραδύνεις και να αρχίσεις να περπατάς προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνον.

Επιπλέον, μια εξίσου πολύ καλή ιδέα είναι να τεντώσεις τα χέρια σου δεξιά και αριστερά όσο περπατάς. Αυτός είναι ένας τρόπος για να χάσει το ενδιαφέρον του και να απομακρυνθεί.

Μην κοιτάζεις τον σκύλο στα μάτια

dog attack tips

Αν τον κοιτάξεις στα μάτια εκείνη την ώρα μπορεί να το νιώσει σαν πρόκληση και να γίνει ακόμη πιο επιθετικός. Φρόντισε να τον έχεις στο οπτικό σου πεδίο για να μπορέσεις να αποφύγεις κάποια ξαφνική του κίνηση, αλλά σε καμία περίπτωση μην τον κοιτάς κατάματα, γιατί δεν θα καταφέρεις να τον πάρεις με το καλό έτσι.

Προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή με κάποιο αντικείμενο

Ότι και να του δώσεις εκείνη την ώρα θα το αρπάξει, οπότε, δεν έχεις παρά να του δώσεις κάτι για να ασχοληθεί όσο εσύ προσπαθείς να του ξεφύγεις. Αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι ένα μπρελόκ, ένα μπουκαλάκι που μπορεί να έχεις μαζί σου, ή ακόμη και το σακίδιο σου.

Διέταξε το να φύγει

dagkoma skilos aggouria.net

Ακόμη κι αν δεν είναι εκπαιδευμένο το σκυλί που θα συναντήσεις ξέρει κάποιες πολύ συγκεκριμένες εντολές, όπως είναι το “Φύγε” και το “Όχι” ή “Μη”. Θα πρέπει όμως να δείχνεις σίγουρος για τον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή και να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά να προσέξεις να μην υψώσεις πάρα πολύ τον τόνο της φωνής σου.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!