10 Περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τους σκύλους!

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τους σκύλους και γνωρίζουμε αρκετά πράγματα σχετικά με την φροντίδα τους. Πλέον σε κάθε σπίτι υπάρχει και από ένα σκυλάκι, μιας και όπως πολύ σωστά λένε, ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Πόσα πράγματα όμως γνωρίζεις για τα συγκεκριμένα ζώα; Υπάρχουν κάποια πιο περίεργα στοιχεία, τα οποία δεν τα γνωρίζουν πολλοί, όπως για παράδειγμα ότι τα ζώα αυτά έχουν την ικανότητα χάρις στην όσφρηση τους να καταλαβαίνουν το πότε πέφτει το επίπεδο της ινσουλίνης σε έναν ασθενή που έχει διαβήτη. Τι άλλο όμως θα έπρεπε να ξέρεις;

 

Τι δεν γνώριζες για τους σκύλους!

 

Οπτικά ερεθίσματα

skilos orasi

Ο σκύλος όπως και ο άνθρωπος, είναι τα μόνα δύο είδη τα οποία εξαρτώνται το ένα από το άλλο από τα οπτικά ερεθίσματα.

 

Η αίσθηση της όσφρησης

skulos osfrisi

Η αίσθηση της όσφρησης των σκυλιών είναι 10.000 φορές ισχυρότερη από ότι των ανθρώπων και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται τόσο στο κυνήγι όσο και στην αστυνομία για να βρίσκουν τα ίχνη διαφόρων ανθρώπων, μόνο και μόνο μυρίζοντας τα ρούχα τους.

 

Ιδρώτας

simvoules zoa

Αυτό είναι ένα στοιχείο που ίσως να γνωρίζεις και αφορά τον τρόπο που ιδρώνουν. Μπορούν να ιδρώσουν λοιπόν μόνο από τη μύτη τους ή από τις πατούσες τους και όχι από όλο το υπόλοιπο σώμα τους.

 

Κακοποίηση σκύλων

nomoi kakopoiisi zoon

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε τόσο ισχυρούς νόμους για την προστασία των ζώων, αλλά στην Νότια Καρολίνα αν κάποιος χτυπήσει τον σκύλο του η ποινή φυλάκησης είναι μεγαλύτερη και από το να χτυπήσει άσχημα την σύζυγο του.

 

Εκπαίδευση σκύλων

ekpedeusi skulon

Οι Ναζί προσπάθησαν να διδάξουν τα συγκεκριμένα ζώα με ειδικές εντολές για σκύλους, ώστε να μιλούν αλλά και να να διαβάζουν, επειδή τα θεωρούσαν εξίσου έξυπνα με τους ανθρώπους.

 

Ζωολογικός κήπος

zoologikos kipos

Και ενώ στην Νότια Καλιφόρνια υπάρχει αυτός ο αυστηρός νόμος, τον 18ο αιώνα στο Λονδίνο, οι άνθρωποι μπορούσαν να πληρώσουν για την είσοδο τους στο ζωολογικό κήπο, αντί για χρήματα, φέρνοντας ένα σκύλο ή μια γάτα ούτως ώστε να ταΐσουν τα λιοντάρια.

 

Φεστιβάλ σκύλων

Tihar festival skulon

Στο Νεπάλ τώρα, υπάρχει το Tihar, το οποίο είναι ένα φεστιβάλ όπου αφιερώνουν μια ολόκληρη ημέρα για να ευχαριστήσουν τα αγαπημένα τους τετράποδα για την αφοσίωση και τη φιλία τους.

 

Προσοχή

skulia simvoules

Όπως τα παιδιά, έτσι και οι σκύλοι, περιστασιακά παριστάνουν ότι είναι άρρωστοι, ώστε να κερδίσουν όλη την προσοχή του αφεντικού τους.

 

Έκτη αίσθηση

agnosta xaraktiristika skilon

Σε μια δημοσκόπηση που έγινε το 2010, το 67% όσων είχαν κάποιον σκύλο στο σπίτι τους, ανέφεραν πως φέρονται παράξενα πριν από μια καταιγίδα και το 43% είπε πως συμβαίνει το ίδιο ακριβώς πριν να συμβεί κάτι κακό. Υπάρχουν ακόμη αναφορές ότι οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν διάφορες ασθένειες, μέσα στις οποίες είναι και ο καρκίνος.

 

Πρόγραμμα εγκαταλελειμμένων σκύλων

programma egkataleleimmenon zoon

Τέλος, στο Οχάιο υπάρχει ένα πρόγραμμα στο οποίο παίρνουν εγκαταλελειμμένα, παραμελημένα ή ακόμη και κακοποιημένα σκυλιά και τα δίνουν σε τροφίμους των φυλακών, φροντίζοντας έτσι για την αποκατάσταση τόσο των κρατουμένων όσο και των σκύλων.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!