4 Εντολές για σκύλους και πως να τους τις μάθεις!

Δε θέλεις να πληρώσεις πολλά λεφτά σε εκπαιδευτές; Δίδαξε το σκυλί σου στο σπίτι σου! Είναι εύκολο και το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή και λιχουδιές!

Το να έχεις ένα σκυλί που είναι εκπαιδευμένο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ειδικά αν προκύψουν περίεργα περιστατικά με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους, θα ξέρεις πως να τον καθησυχάσεις.

Αν λοιπόν έχεις ένα κουτάβι στο σπίτι και ελεύθερο χρόνο, σου συνιστώ να μην τρέξεις σε εκπαιδευτές, αλλά να τον διδάξεις στο σπίτι μόνος σου! Θα το καταφέρεις.

 

Δες επίσης: 8+1 Kόλπα που πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν σκύλο!

 

Οι 4 πιο σημαντικές εντολές για σκύλους!

“Κάτσε”

skuli-kathetai

Αυτή είναι η πιο εύκολη εντολή και συνήθως είναι η πρώτη που μαθαίνουν τα σκυλιά! Είανι νομίζω η ιδανική για να ξεκινήσεις την εκπαίδευση του σκύλου σου!

Για να το πετύχεις, κράτησε μια λιχουδιά κοντά στη μύτη του. Άρχισε σιγά-σιγά να σηκώνεις το χέρι σου προς τα πάνω, για να τον αναγκάσεις να κατεβάσεις το πίσω μέρος του σώματος του. Μόλις κάτσει, πες του “κάτσε”,  δώστου το μπισκοτάκι και δείξτου την αγάπη σου!

“Έλα”

skuli-ksaplwmeno

Αυτή η εντολή μπορεί να σώσει το σκυλί σου σε μια δύσκολη στιγμή. Μπορεί επίσης κάποια στιγμή να σου φύγει το λουρί ή να ξεχάσεις κάποια πόρτα ανοιχτή. Όποια και να είναι η περίπτωση καλό είναι να το μάθει.

Για να του το διδάξεις, δέστον με ένα λουρί. Σκύψε στο επίπεδο του και πες του “έλα”, ενώ παράλληλα τραβάς του λουρί απαλά. Μόλις έρθει επιβράβευσε τον με μπισκοτάκι και χάδια.

“Ξάπλωσε”

skyli-ksaplwmeno

Μία από τις δυσκολότερες εντολές, ειδικά για σκυλιά που είναι αγχώδη ή φοβιτσιάρικα. Πρόκειται για μία εντολή κυριαρχική και τα σκυλιά δεν τα πάνε πολύ καλά με αυτές. Προσπάθησε να είσαι χαλαρός όταν τον εκπαιδεύεις και χαρούμενος.

Πάρε μια λιχουδιά στο χέρι σου και βάλτη μπροστά από το στόμα του,ώστε να μπορεί να τη μοιρίσει. Κατέβασε το χέρι στο πάτωμα και εκείνος θα σε ακολουθήσει με το κεφάλι του. Σιγά-σιγά άρχισε να σέρνειςτη λιχουδιά μακριά του, μέχρι να ξαπλώσει. Όταν ξαπλώσει, πες του την εντολή, δώστου μπισκότο και χάδια!

Επανέλαβε την εντολή κάθε μέρα! Αν το σκυλί σου πάει να φάει τη λιχουδιά ή απλώς την ακολουθεί με το κεφάλι του χωρίς να κινείται, πες του “όχι” και τράβηξε το χέρι σου. Προσπάθησε να ενθαρρύνεις κάθε προσπάθεια του σκυλιού σου να το κάνει.Άλλωστε κάνει μεγάλη προσπάθεια, για να καταλάβει ότι του λες!

“Μείνε”

skuli-entolh-meine

Δες επίσης:  8 Πράγματα που κάνεις και πληγώνεις τον σκύλο σου!

Πριν προσπαθήσεις αυτή την εντολή, πρέπει το σκυλί σου να ξέρει πολύ καλά το “κάτσε”.

Πρώτα ζήτησε από το σκυλί σου να κάτσει. Μετά δείξτου την παλάμη σου και πες του μείνε. Πήγαινε μερικά βήματα πίσω. Αν παραμείνει στη θέση του, επιβράβευσε τον! Με τον καιρό θα απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο. Πάντα να τον επιβραβεύεις ακόμα κι αν μένει σταθερός για λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι μία άσκηση αυτοελέγχου, οπότε μην απογοητευτείς αν το σκυλί σου δεν το μαθαίνει εύκολα! Με τον καιρό όλα γίνονται.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!