Πως να βελτίωσεις τη μνήμη σου με μία κίνηση!

Η μνήμη είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για εκείνους που μπορούν να την αξιοποιήσουν κατάλληλα. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Συνεπώς, ένας άνθρωπος με καλή μνήμη, ο οποίος λόγω αυτής δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, έχει πολλά να προσφέρει τόσο στον εαυτό του, όσο και στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Γενικά ακούγονται κατά καιρούς πολλοί τρόποι να βελτιώνει κάποιος τη μνήμη του. Από ασκήσεις συγκέντρωσης, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέχρι και βελονισμό. Κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι η καλή μνήμη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τελικά όμως, υπάρχει κάποιος εύκολος, ανέξοδος τρόπος να ανεβάσεις τη μνήμη σου σε ανώτερο επίπεδο;

 

Δες επίσης: Γιατί είναι επικίνδυνο να φορτίζεις το κινητό σου όταν κοιμάσαι!

 

Υπάρχει μία κίνηση που μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σου!

kleista matia

 

Όπως πιθανότατα να κατάλαβες από την εικόνα, φτάνει να κλείσεις τα μάτια σου. Είναι απλό αλλά ταυτόχρονα βοηθητικό. Αυτό συμβαίνει, επειδή με το κλείσιμο των ματιών, συγκεντρώνεσαι καλύτερα σε αυτό που προσπαθείς να θυμηθείς.

Συγκεκριμένα κόβεται το οπτικό ερέθισμα, αφήνοντας “χώρο” στο μυαλό σου να αφοσιωθεί στη μνήμη και τις λεπτομέρειές της. Είναι αρκετά ευκολότερο να δημιουργήσεις την εικόνα σε έναν λευκό καμβά, παρά πάνω σε έναν ήδη υπάρχων πίνακα.

Δες επίσης: Πώς το αλκοόλ συμβάλλει στη διαγραφή κακών αναμνήσεων!

Με ποιους άλλους τρόπους μπορείς να βελτιώσεις τη μνήμη σου;

Ορίστε μερικές συμβουλές για να εξασκήσεις την επαναφορά αναμνήσεων:

1) Συζήτησε με φίλους. Ασυνείδητα, θα χρησιμοποιήσεις στοιχεία από προηγούμενες συζητήσεις και θα εξασκήσεις τη μνήμη σου.

2) Διάβασε βιβλία και δες ταινίες. Στην συνέχεια αφιέρωσε χρόνο να σκεφτείς τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε και τι σου έκανε εντύπωση. Για να μπορέσεις να κάνεις την ανάλυση, θα πρέπει να επαναφέρεις λεπτομέρειες.

3) Σημείωσε τις υποχρεώσεις σου και τα πράγματα που έχεις να κάνεις, αλλά πριν τσεκάρεις, προσπάθησε να τα θυμηθείς.

4) Όταν λαμβάνεις πληθώρα πληροφοριών, προσπάθησε αμέσως μετά να κοιμηθείς. Ο ύπνος θα βοηθήσει στην μετατροπή της βραχείας μνήμης σε μόνιμη.

5) Γέλα. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να απαλλαγείς από το στρες και να μπορέσεις να συγκεντρωθείς ευκολότερα στη μνήμη σου.

Τελικά είναι πολύ εύκολο να χτίσεις μία καλή μνήμη. Όλα είναι θέμα εξάσκησης, εάν όντως σε ενδιαφέρει, αφιέρωσε λίγο χρόνο και θα δεις σύντομα αποτελέσματα!

 

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!