Γιατί είναι επικίνδυνο να φορτίζεις το κινητό σου όταν κοιμάσαι!

Η ώρα του ύπνου είναι η καλύτερη ώρα για να φορτίσει κάποιος το κινητό του, αφού τότε δεν το χρειάζεται. Μετά από μία ημέρα συνεχούς χρήσης, το αφήνεις να φορτίσει όσο κοιμάσαι, για να είναι γεμάτη η μπαταρία το πρωί. Είναι όμως ασφαλές το να φορτίζεις το κινητό σου αυτές τις ώρες, που δεν μπορείς να του ασκήσεις κάποιον έλεγχο;

Συνήθως, το αφήνουμε στο κομοδίνο ή ακόμη και επάνω στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο φορτίζει. Αυτό δεν κάνει καλό στην υγεία και είναι γεγονός. Όμως, εκτός από βλαβερή αυτή η συνήθεια, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

 

Δες στο βίντεο γενικά πώς επηρεάζεται το σώμα και ο εγκέφαλός σου από το κινητό και στην συνέχεια θα σου εξηγήσω την επικινδυνότητά του!

Υπό ποιες συνθήκες μπορεί να αποβεί μοιραίο το να φορτίζεις το κινητό σου;

Είναι επικίνδυνο να φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, διότι δεν υπάρχει έλεγχος. Και δεν αναφέρομαι σε ένα μισάωρο που θα κοιμηθείς το μεσημέρι, αλλά κυρίως στις βραδινές ώρες.

Όταν ο φορτιστής είναι χαλασμένος, υπάρχει πιθανότητα να καεί η επιφάνεια με την οποία έρχεται σε επαφή και να δημιουργηθεί φωτιά. Χαλασμένος φορτιστής είναι αυτός που το πλαστικό προστατευτικό έχει καταστραφεί και τα εσωτερικά του σύρματα είναι ελεύθερα, όπως στην εικόνα:xalasmenos fortistis

Αν και το να προκύψει φωτιά με αυτόν τον τρόπο είναι δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Σε περιπτώσεις που το κινητό αφήνεται πάνω στο κρεβάτι, συγκεκριμένα στο σεντόνι, είναι πιο εύκολο από ότι σε μία επιφάνεια από άφλεκτο υλικό.

Δες επίσης: 10 Περίεργοι τρόποι που το κινητό βλάπτει την υγεία!

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν την πραγματική διάσταση του κινδύνου!

xalasmenos fortistis kai kammena sentonia

 

Εάν η θερμοκρασία ήταν αρκετή για να “ψήσει” το σεντόνι, είναι αρκετή και για πρόκληση φωτιάς! Η λύση είναι να αντικαταστήσεις άμεσα τον φορτιστή σου και να μην φορτίζεις το κινητό σου το βράδυ.

Είναι πολύ εύκολη και σχεδόν ανέξοδη η αγορά ενός καινούριου καλωδίου. Σίγουρα η ασφάλεια, τόσο η δική σου όσο και την οικογένειάς σου, είναι πάνω από όλα. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις έναν ασφαλή φορτιστή και να φορτίζεις το κινητό σου όταν είσαι σε θέση να το ελέγχεις!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!