Τι βλάβη σου προκαλεί το κινητό σου τηλέφωνο!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας όσο πάει και έχει καταπληκτικά αλλά ταυτόχρονα και εξωφρενικά τρομακτικά αποτελέσματα. Περνάμε τόσες ώρες μπροστά στον Υπολογιστή μας, λόγω του Internet, με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά μεγάλο κακό στην υγεία μας.

Βέβαια, από τότε που μπορούμε να κάνουμε με το κινητό μας τηλέφωνο όσα και με τον υπολογιστή, έχουμε πάθει εξάρτηση. Γι’ αυτό και δύσκολα θα βρεις κάποιον την σήμερον ημέρα ο οποίος να μην έχει smartphone. Δες όμως τι ανεπανόρθωτη ζημιά μας προκαλεί η πολύωρη καθημερινή του χρήση, με βάση μια τελευταία έρευνα που διεξήχθη!

 

Το κινητό τηλέφωνο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη σπονδυλική σου στήλη

smartphones epidrasi anthropino soma

Η τεχνολογία επηρεάζει αναμφίβολα  την υγεία μας. Και μόνο που όλοι μας έχουμε διαρκώς το κεφάλι σκυμμένο στο πληκτρολόγιο ή ακόμη χειρότερο στο smartphone μας, μιας και το χρησιμοποιούμε περισσότερες ώρες, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην σπονδυλική μας στήλη.

Όταν πληκτρολογείς ένα μήνυμα, ή γενικότερα περιηγείσαι στο Internet από το τηλέφωνο σου, ασκείς πίεση ίση με περίπου 60 κιλά. Και σκέψου ότι ο κάθε άνθρωπος κατά μέσο όρο ξοδεύει δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα έχοντας το κεφάλι του προς τα κάτω.

Η συγκεκριμένη έρευνα κυκλοφόρησε από τον Dr. Kenneth K. Hansraj, ο οποίος είναι επικεφαλής των χειρουργικών επεμβάσεων σε σπονδυλικές στήλες στο Spine Surgery & Rehabilitation Medicine της Νέας Υόρκης και απέδειξε το πόση πίεση ασκείται, τόσο στον λαιμό όσο και τη σπονδυλική στήλη.

Επιπλέον, τονίζει πως η σωστή στάση του σώματος, είναι όταν τα αυτιά μας είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους και η ωμοπλάτη μας είναι προς τα πίσω. Έτσι, μειώνετε το στρες του σώματος μας, αλλά και η κορτιζόλη. Ωστόσο, η κακή στάση του σώματος ζορίζει τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μέχρι και χειρουργική επέμβαση.

Η μόνη λύση όπως λέει και ο ίδιος, θα ήταν να αφήσουμε όλοι κάτω τα κινητά μας, αλλά μιας και αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, προτείνει να τοποθετούμε τη συσκευή σας σε μια γωνία 30 μοιρών όταν πληκτρολογούμε και να προστατεύουμε τους καρπούς μας, έχοντας τα χέρια σε ορθή γωνία. Επίσης, θα πρέπει να κρατάμε το λαιμό μας προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!