7 Τροφές που μπορούν να σκοτώσουν το σκύλο σου!

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ένα ζαώκι στο σπίτι τους και το θεωρούν μέλος της οικογενείας τους. Έτσι πολλές φορές καταλήγουν να το ταΐζουν ακριβώς ότι τρώνε και οι ίδιοι, ενώ τα τρόφιμα τα οποία είναι ασφαλή και νόστιμα για μας, δεν σημαίνει ότι είναι εξίσου καλά και για το κατοικίδιό σου, καθώς θα μπορούσαν να είναι αρκετά επικίνδυνα για την υγεία του.

Μερικές τροφές από αυτές που καταναλώνουμε καθημερινά, μπορεί απλά να του προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, ενώ ορισμένες άλλες μπορεί να έχουν πολύ κακή επίδραση επάνω τους. Στην συνέχεια λοιπόν μπορείς να δεις την λίστα με τις πιο κοινές περιπτώσεις, που σίγουρα θα έπρεπε να απομακρύνεις από το ζώο που έχεις στο σπίτι σου!

 

Δες επίσης: 8+1 Kόλπα που πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν σκύλο!

 

Ποιες τροφές δεν θα πρέπει να δίνεις στο κατοικίδιό σου

 

Σταφύλια και Σταφίδες

apagoreumenes trofes skulia

Ο ακριβής λόγος που τόσο τα σταφύλια όσο και οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε ορισμένα ζώα, δεν είναι γνωστή, αλλά οι περισσότεροι κτηνίατροι ενημερώνουν πως η κατάποση τους μπορεί να προκαλέσει μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια, η οποία φυσικά μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του κατοικίδιου σου. Προτιμότερο λοιπόν είναι να τα αποφύγεις εντελώς.

 

Κρεμμύδια και σκόρδο

katoikidia sosti diatrofi

Τα χρησιμοποιούμε και τα δύο αυτά συστατικά στα περισσότερα φαγητά μας και ειδικά το σκόρδο γνωρίζουμε πως έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Όταν όμως τα βάλεις μέσα στο φαγητό τους σε μεγάλες ποσότητες, είτε είναι ωμά είτε σε σκόνη και μαγειρεμένα, μπορούν να προκαλέσουν στους σκύλους αλλά και στις γάτες γαστρεντερικό πρόβλημα.

Έτσι μπορεί να προκληθεί και αναιμία, αλλά και βλάβες στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Πιο συγκεκριμένα, οι γάτες είναι εκείνες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν τα καταναλώσουν και τα σκυλιά σε μεγάλες ποσότητες δεν υπάρχει ο κίνδυνος.

 

Καφεΐνη και σοκολάτα

kafeini sokolata apagoreumenes trofes zoa

Η καφεΐνη από μόνη της δεν είναι τρόφιμο, αλλά περιέχεται σε πολλά είδη διατροφής, όπως είναι το κακάο και φυσικά η σοκολάτα. Εάν η καφεΐνη καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει στον σκύλο ή την γάτα σου επιληπτικές κρίσεις, ταχυκαρδία, δύσπνοια και ανησυχία. Οπότε κάποιο πρόβλημα να έχει το κατοικίδιο και μπορεί να αποβεί μοιραία η κατάποση της.

Όσο για την σοκολάτα εκτός από όλα τα προαναφερόμενα, μπορεί να προκαλέσει και σπασμούς, νεφρική ανεπάρκεια και τέλος θάνατο. Η τοξική δράση της σοκολάτας και του κακάο εξαρτάται από το βάρος του ζώου, καθώς τα μικρότερα ζώα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο.

 

Ξηρούς καρπούς

ksiroi karpoi zoa

Δες επίσης: 4 Εντολές για σκύλους και πως να τους τις μάθεις!

Ενώ η ξηροί καρποί μπορείς να κάνουν καλό σε εμάς, στα σκυλιά κάνουν περισσότερο κακό. Πιο συγκεκριμένα, τα καρύδια και τα προϊόντα που τα περιέχουν είναι και τα πιο επικίνδυνα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν εμετό, τρέμουλο, αδυναμία, μέχρι και να ανεβάσει θερμοκρασία το σώμα του σκύλου σου.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!