Οι 10 εξυπνότερες ράτσες σκύλων!

Τα σκυλιά γενικότερα κατατάσσονται στα πιο έξυπνα ζώα, μαζί με τους χιμπατζήδες, τους ελέφαντες αλλά και τα δελφίνια. Το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων ξεχωρίζουν για  δύο ιδιότητες: την ικανότητα τους να μαθαίνουν γρήγορα νέες εντολές και την υπακοή τους στο να τις εκτελούν άμεσα.

Προφανώς, κάθε σκύλος χρειάζεται εκπαίδευση και πόσο μάλλον αν ανήκει σε εκείνες τις ράτσες σκύλων που δεν θα σε υπακούσουν εύκολα.

Ακόμη όμως κι αν κάποιος σκύλος θεωρείται επικίνδυνος, δεν φταίει απαραίτητα ο ίδιος αλλά το αφεντικό του που δεν έχει φροντίσει να το εκπαιδεύσει σωστά. Όπως και να το κάνουμε όμως, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα όταν το IQ του σκύλου μας είναι υψηλό.

 

Ποιες είναι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων!

 

10. Αυστραλιανός Ποιμενικός

Australian Cattle Dog

Η συγκεκριμένη ράτσα είναι μία διασταύρωση του ποιμενικού που εισάγεται από την Αγγλία και του Dingo της Αυστραλίας. Τα σκυλιά αυτά έχουν πολλή ενέργεια και δουλεύουν σκληρά για να εκτελέσουν τις εντολές που τους δίνονται. Είναι υπάκουα και ευκίνητα, ζουν σε αγέλες και λατρεύουν τα παιχνίδια.

9. Ροτβάιλερ

Rottweiler

Τα Rottweiler είναι γνωστά για την ευγένεια και την αγάπη που έχουν για την οικογένεια και τους φίλους, αλλά και για τη δύναμη και την γενναιότητα που έχουν όταν υπερασπίζονται τους ανθρώπους που τους δείχνουν αγάπη. Είναι φύλακες και έχουν υπάκουο χαρακτήρα του, ενώ με την σωστή εκπαίδευση μπορούν να γίνουν πολύ κοινωνικά.

8. Παπιγιόν (Papillon)

eksipnoteres ratses skilon

Από τα πιο χαριτωμένα σκυλιά που ξεχωρίζουν για τα σηκωμένα τους αυτιά που μοιάζουν με φτερά. Είναι γεμάτα ενέργεια, απίστευτα φιλικά και πολύ εκπαιδεύσιμα, ενώ λατρεύουν κάθε είδους παιχνίδια.

7. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Labrador Retriever xaraktiristika

Από τα πιο δημοφιλή σκυλιά είναι τα Labrador Retriever. Χάρις στο κοντό και χοντρό τους τρίχωμα και τα δυνατά τους πόδια μπορούν να κολυμπήσουν μεγάλες αποστάσεις μέσα σε κρύο νερό και τα χρησιμοποιούν σαν διασώστες.

Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματικά στο κυνήγι, καθώς υπακούν σε κάθε εντολή, ενώ είναι και πολύ φιλικά με τα παιδιά.

6. Σέτλαντ Ποιμενικός

exipnotera skulia aggouria.net

 Μπορεί να μοιάζει με ένα μικροσκοπικό κόλλεϊ, αλλά είναι μια παραλλαγή του ισλανδικού τσοπανόσκυλου που βρέθηκε στα νησιά Σέτλαντ, εξού και η ονομασία του. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα, ευκίνητα και ενεργητικά και είναι πρώτα στα παιχνίδια και στην αγάπη που δείχνουν στην οικογένεια.

5. Ντόμπερμαν Πίντσερ

Doberman Pinscher eikones

Τα Dobermans θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες ράτσες αλλά με την ανάλογη εκπαίδευση είναι πολύ λιγότερο επιθετικά. Είναι εξαιρετικά πιστά στο αφεντικό τους και κοινωνικά και φροντίζουν την οικογένεια τους ακριβώς όπως κάνουν και οι άνθρωποι.

4. Γκόλντεν Ριτρίβερ

Golden Retriever aggouria.net

Με καταγωγή από τη Σκωτία, το Golden Retriever ξεκίνησε το 1865 σαν ένα μοναχικό και πανέμορφο κουτάβι. Είναι μία πολύ φιλική και υπάκουη ράτσα, η οποία φημίζεται για το πόσο υπερπροστατευτική είναι με την οικογένεια. Μπορεί να κάνει ότι του ζητήσεις για μία λιχουδιά και λίγες αγκαλιές.

3. Γερμανικός Ποιμενικός

germanikos pimenikos xaraktiristika

Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων χρησιμοποιείται από την αστυνομία για διάφορες υποθέσεις. Είναι πολύ υπάκουη ράτσα και άκρως εκαπιδεύσιμη, θαρραλέα και πάρα πολύ έξυπνη!

2.  Πούντλ

eksupna skulia aggouria.net

Τα Πούντλ χρησιμοποιούνται στην Γερμανία για το κυνήγι πουλιών και για την ανάκτηση τους από το νερό. Όλοι μας ξέρουμε ότι τα κανίς έχουν αξιολάτρευτο χαρακτήρα, είναι πανέξυπνα και εκπαιδεύσιμα, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν τρομερή αίσθηση του χιούμορ (Όχι δεν θα σας πούνε αστεία, αλλά θα κάνουν αναπαράσταση άνετα).

1. Μπόρντερ Κόλεϊ

Collie skulia

Τέλος, αυτό το όμορφο σκυλί είναι στην κορυφή της λίστας. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με όλες τις προηγούμενες ράτσες και ξεχωρίζει επειδή όπως έχουν δείξει και έρευνες γνωρίζει 1.022 παιχνίδια με βάση το όνομα τους. Το μυαλό τους δουλεύει με 1000 και είναι απλά αξιοθαύμαστα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!