Οι 5 καλύτερες ράτσες σκύλων για την οικογένεια!

Μερικά σκυλιά είναι πολύ καλοί φύλακες, άλλα είναι ιδανικά για το κυνήγι και άλλα εξαιρετικά για την οικογένεια. Φυσικά, όλες οι ράτσες σκύλων χρειάζονται και την απαραίτητη εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν από κουτάβια ακόμη, να προσαρμοστούν και να ταιριάξουν με το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες συγκεκριμένες ράτσες, οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί είναι ιδανικές για την οικογένεια και πολύ φιλικές προς τα παιδιά. Πριν όμως περάσουμε στις 5 πιο φιλικές ράτσες, οφείλουμε να αναφέρουμε και πάλι πως η εκπαίδευση είναι το παν και κανένας σκύλος δεν είναι από μόνος του επικίνδυνος!

 

Δες επίσης: 10 Ράτσες σκύλων που δεν θα σε υπακούσουν εύκολα!

 

Ποιες ράτσες σκύλων είναι φιλικές για τα παιδιά

 

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Labrador Retriever

Αυτά είναι από τα πιο δημοφιλή σκυλιά που υπάρχουν στον κόσμο. Εκτός του ότι είναι πανέμορφα, είναι πιστά, προστατευτικά και φυσικά πολύ έξυπνα. Επίσης, είναι πολύ παιχνιδιάρικα με τα παιδιά και με τρομερή ενέργεια. Είναι από τις καλύτερες ράτσες, για όσους θέλουν να έχουν στο σπίτι τους έναν φύλακα και ταυτόχρονα την καλύτερη παρέα για εκείνους και τα παιδιά τους.

 

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Golden Retriever

Τα Golden Retriever εκπαιδεύονται πολύ εύκολα, μιας και είναι πολύ φιλικά και πάντα πρόθυμα να ευχαριστήσουν το “αφεντικό” τους. Επιπλέον, έχουν απίστευτη ενέργεια και μπορούν να παίζουν όλη την ημέρα, πράγμα που τα κάνει αυτομάτως τον καλύτερο φίλο των παιδιών. Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις χρειάζονται τον χώρο και το χρόνο τους.

Μοιάζουν πολύ με τα Λαμπραντόρ, μόνο που έχουν διαφορετικό τρίχωμα και γαβγίζουν αρκετά σπάνια, ενώ χρειάζονται και πολύ περιποίηση.

 

Μπιγκλ

ratses skilon Beagle

Αν όμως ψάχνεις για μια πιο μικρόσωμη ράτσα, τότε τα Beagle είναι μια πολύ καλή ιδέα για εσένα. Είναι πολύ χαριτωμένα αγγλικά λαγωνικά, οπότε σίγουρα αντέχουν και τις φωνές και γενικότερα τα μικρά παιδιά. Έχουν αρκετή ενέργεια, αλλά χρειάζονται περιποίηση, δηλαδή συχνό μπάνιο και χτένισμα.

Επιπλέον, έχει 3 διαφορετικούς τρόπους γαβγίσματος για να προειδοποιεί την οικογένεια. Έναν που χρησιμοποιεί μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, το κλάμα και την προειδοποίηση ότι κάτι συμβαίνει. Οπότε είναι και πολύ καλός φύλακας.

 

Μπουλντόγκ

Bulldog

Όπως τα Μπίγκλ έτσι και τα μπουλντόγκ είναι σχετικά μικρόσωμα, αλλά δεν είναι τόσο δραστήρια. Είναι από τα πιο “τεμπέλικα” σκυλιά και ενώ μπορεί να τα έχουμε στο μυαλό μας σαν επιθετικά, είναι από τους καλύτερους φίλους μιας οικογένειας, μιας και εκπαιδεύονται πολύ εύκολα και δένονται με τα παιδιά. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως έχουν προβλήματα υγείας, οπότε πρέπει να τα φροντίζεις πολύ.

 

Κόλεϊ

filikes ratses skilon collie

Η αγαπημένη μας Λάσι έκανε τα Κόλεϊ γνωστότερα στο ευρύ κοινό, δείχνοντας μας το πόσο πιστά, παιχνιδιάρικα και φιλικά είναι. Είναι αρκετά φρόνιμα και προβλέψιμα, αλλά χρειάζονται τακτικό βούρτσισμα, ειδικά μετά το παιχνίδι. Σε ένα Κόλεϊ θα μπορέσεις να δεις τον καλύτερο σου φίλο και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει επιθετικό προς εσένα ή την οικογένεια σου!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!