10 Ράτσες σκύλων που δεν θα σε υπακούσουν εύκολα!

Συνήθως διαβάζουμε για τις ράτσες σκύλων με την υψηλότερη νοημοσύνη. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ψάξουμε για το αντίθετο! Ποια ράτσα σκύλων έχει τη μικρότερη υπακοή και δεν φημίζεται τόσο για την εξυπνάδα της;

Μία ράτσα σκυλιού την επιλέγεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τι ζητάς από τον σκύλο σου; Να σου κάνει παρέα; Να είναι φύλακας; Να σε φροντίζει;

Για την κάθε μία περίπτωση υπάρχει και η κατάλληλη ράτσα. Για αυτό λοιπόν τον λόγο, αν χρειάζεσαι κάποιον φύλακα, καλύτερα να μην επιλέξεις κάποια ράτσα από τις παρακάτω!

Δες την λίστα που ετοιμάσαμε με τις 10 ράτσες που έχουν σημειώσει την μικρότερη ευφυϊα.

Basset Hound

Basset Hound

Το κυνηγόσκυλο Basset Hound, είναι πολύ φιλικό και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι φαίνονται λυπημένα. Τα μάτια είναι κατεβασμένα και τα αυτιά τεράστια που μπορεί και να ακουμπάνε στο έδαφος καθώς περπατάει.

Έχουνε πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης σε σχέση με άλλες ράτσες. Θεωρείται δύσκολο να τα εκπαιδεύσεις, αλλά είναι τόσο χαριτωμένα που τους τα συγχωρείς όλα.

 

Beagle

Beagle

Τα Beagle θεωρούνται αρκετά ανεξάρτητα σκυλιά και αυτό δυσκολεύει πολύ την εκπαίδευσή τους.

Δίνουν απλόχερα την αγάπη τους στον ιδιοκτήτη τους και τα πηγαίνουν πολύ καλά με άλλα σκυλιά. Απλώς μην τα βάλεις στο ίδιο σπίτι με γάτα γιατί απλώς θα το μετανοιώσεις!

 

Mastiff

MastiffΤα Mastiff είναι μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους!

Είναι πολύ καλοί φύλακες αλλά χρειάζονται αρκετή εκπαίδευση από ειδικό εκπαιδευτή. Αν και δεν τους φαίνεται είναι αρκετά ευαίσθητα ζώα και χρειάζονται ειδική μεταχείρηση.

 

Πεκινουά

Pekingese

Πολύ τρίχα έτσι; Νομίζω ότι με τόση γούνα επάνω τους, είναι λογικό τα πεκινουά να μην έχουν και τόσο υψηλό ΙQ.

Δεν είναι πολύ υπάκουη ράτσα, ενώ διεκδικεί την κυριαρχία της. Όσο μικρό είναι το πεκινουά τόσο περισσότερο κάνει αισθητή την παρουσία του. Πεισματάρικα, αλλά αφοσιωμένα στο αφεντικό τους.

 

Λαγωνικά

Bloodhound

Τα σκυλιά Bloodhound ή αλλιώς λαγωνικά, είναι γνωστά για την όσφρησή τους. Μετά από εκπαίδευση μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα από κυνηγούς, καθώς μπορούν να εντοπίσουν από την μυρωδιά ζώο που πέρασε από εκεί πριν απο 80 ώρες!!!

 

Borzoi (Russian Wolfhound)

Borzoi (Russian Wolfhound)

Το Borzoi είναι κάτι ανάμεσα σε σκύλο και γάτα. Έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς δεν είναι πάντα πρόθυμα να υπακούσουν τον ιδιοκτήτη τους, όπως ακριβώς και η γάτα. Επίσης, γλύφονται για να καθαριστούνε όπως ακριβώς και οι γάτες. Αν λοιπόν θελήσετε να πάρετε σκύλο Borzoi, καλή επιτυχία!

 

Chow Chow

Chow Chow

Η ράτσα Chow Chow απαιτεί προσοχή από το αφεντικό του. Είναι ιδιαίτερα ζηλιάρης και όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι χρειάζεται προσοχή. Η εκπαίδευσή του θα πάρει αρκετό χρόνο, οπότε να είσαι υποψιασμένος.

 

Bulldogs

Bulldogs

Μπορεί τα Bulldogs να τα έχουμε πάρει από φόβο λόγω της επιβλητικής παρουσίας τους, αλλά είναι πολύ πιο στοργικά από ότι περιμένουμε. Το Bulldog θα κάνει τα πάντα για να σε προστατέψει όταν χρειαστεί, απλώς θα πρέπει να πάει σε κάποιον εκπαιδευτή για να το μάθει. Θα χρειαστεί να επαναλάβεις πολλές φορές τις εντολές σου για να τις μάθει, για αυτό καλό είναι το σκυλί να το εκπαιδεύσεις όσο είναι σε μικρή ηλικία.

 

Μπεσέντζι – Basenji

Μπεσέντζι - Basenji

Χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι το γέλιο και το κλάμα της μοιάζουν με ανθρώπινο! Φανερά ανεξάρτητα σκυλιά, με χαρακτηριστικά γάτας. Είναι πολύ ζηλιάρικα, θέλουν να γίνονται πάντα το δικό τους και σιχαίνονται το νερό.

 

Δες επίσης: Ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων!

 

Αφγανικό Κυνηγόσκυλο

Afghan Hound

Και στην πρώτη θέση… Το Αφγανικό Κυνηγόσκυλο!

Είναι μία από τις αρχαιότερες ράτσες σκύλων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι πολύ στοργικά και δίνουν την αγάπη τους με … έναν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.  Δεν θεωρούνται υπάκουα σκυλιά, καθώς μία απλή εντολή, όπως το να μπει στο σπίτι, θα πρέπει να ειπωθεί αρκετές φορές.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!