Γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!

Πολλοί από μας έχουμε κατοικίδια στο σπίτι και καθημερινά βλέπουμε διάφορες συμπεριφορές και συνήθειες που δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν. Αυτό συμβαίνει στο σπίτι ή ακόμα και στην βόλτα τους. Όπως όταν κυνηγάνε την ουρά τους σε άκυρες στιγμές ή όταν παίζεις μαζί τους.

Σίγουρα όμως θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές τινάζουν το πόδι τους αφού τελειώσουν την ανάγκη τους. Αν το έχεις προσέξει σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί το κάνουν. Σίγουρα έχεις προσπαθήσει να το εξηγήσεις και έχεις καταλήξει σε διάφορες εκδοχές. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

 

Γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους μετά την ανάγκη τους!

sumvoules skuloi

Δες επίσης 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν σου επιτεθεί σκύλος!

Τα σκυλιά έχουν αδένες που βρίσκονται στα πόδια τους και απελευθερώνουν φερομόνες τινάζοντας το πόδι τους. Όπως όταν γρατζουνάν το έδαφος για να απελευθερώσουν εδαφικό άρωμα. Με την κίνηση αυτή, που κλωτσάνε προς τα πίσω, αφήνουν τα άλλα σκυλιά να ξέρουν ότι διεκδικούν την περιοχή τους.

Αυτή η κίνηση όμως δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του σκύλου. Μπορεί να το κάνει ένα κανισάκι μέχρι και ένα Pit Bull. Ένας σκύλος μπορεί να σταματήσει να ξύνει το έδαφος επειδή κάποιος άλλος σκύλος έχει εδραιώσει μια πιο ισχυρή παρουσία.

Δες επίσης 16 μεγάλους μύθους γύρω από τα ζώα!

sumperifores skuloi

Είναι μια συμπεριφορά που δεν γίνεται μόνο από τα αρσενικά αλλά και από τα θηλυκά σκυλιά. Προσπαθούν να δείξουν στα υπόλοιπα σκυλιά ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δική τους. Αυτό είναι ένα ένστικτο που έχουν ακόμα και τα άγρια ζώα.

Αν όμως δεις κλώτσημα προς τα πίσω ή να ξύνουν τις πατούσες τους είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά. Αν όμως παρατηρήσεις ότι κάνει παύση ενώ κλωτσάει ή κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του ίσως το πρόβλημα να είναι πιο υποκειμενικό. Καλό θα είναι τότε να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο. Ίσως να υποφέρει από τραυματισμό στο πόδι ή αρθρίτιδα.

Δες επίσης 10 Πλεονεκτήματα του να έχεις μια γάτα ως κατοικίδιο!

suni8eies skuloi

Ενώ η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απόλυτα φυσιολογική, μπορεί να προκαλέσει έναν χαμό στο γκαζόν και στο γρασίδι. Για να είσαι σίγουρος ότι δε θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην πίσω και την μπροστά αυλή σου ή στην γειτονιά, ξεκίνα να πηγαίνεις μεγαλύτερες και πιο συχνές βόλτες. Επίσης, προσπάθησε να το κρατάς μακριά από το γρασίδι που είναι προσεγμένο για να μην το καταστρέψει.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!