10 Πλεονεκτήματα του να έχεις μια γάτα ως κατοικίδιο!

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν πως το ιδανικό κατοικίδιο είναι ο σκύλος. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, όσοι έχουν γάτα ως κατοικίδια ωφελούνται με πολλούς τρόπους. Ακόμη και η παρακολούθηση online βίντεο με γάτες μπορούν να ενισχύσουν την ενέργεια κάποιου και να του δημιουργήσουν ένα πλήθος από θετικά συναισθήματα.

Πριν, λοιπόν, πάρεις την τελική σου απόφαση για το τι είδους κατοικίδιο πρέπει να επιλέξεις, δες παρακάτω 10 λόγους για τους οποίους οι επιστήμονες σου προτείνουν την γάτα.

 

Γιατί να γίνεις ιδιοκτήτης γάτας

 

1. Οι γάτες σε βοηθάνε να τα βγάλεις πέρα

cats-and-love

Το να χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο καλύτερος τρόπος να τα βγάλεις πέρα είναι να έχεις μια γάτα ως κατοικίδιο. Σύμφωνα με έρευνες, οι γάτες μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την απώλεια πιο γρήγορα και ανώδυνα. Μπορεί να είναι απλά ένα ζώο αλλά οι κάτοχοι τους μπορούν εύκολα να τους μιλήσουν για τον πόνο τους χωρίς να φοβούνται για την αντίδραση και την απάντηση που θα πάρουν από αυτές.

2. Σε βοηθάνε να βρεις το ταίρι σου

Μια δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία έδειξε ότι το 82% των γυναικών προτιμούν άντρες που τους αρέσουν τα ζώα. 90% αυτών των γυναικών είπαν ότι όσοι έχουν γάτες είναι πιο ελκυστικοί σε σχέση με αυτούς που έχουν άλλο κατοικίδιο.

3. Οι γάτες  βοηθούν το περιβάλλον

cat-owner

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2009, οι πόροι που χρησιμοποιούνται για να ταΐσεις ένα σκύλο στη διάρκεια της ζωής του αντιστοιχούν με το αποτύπωμα άνθρακα ενός αυτοκινήτου Land Cruiser. Οι γάτες, ωστόσο, έχουν πολύ μικρότερο αποτύπωμα μιας και τρώνε ελάχιστα και προτιμούν το ψάρι από το κρέας.

4. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν λιγότερα προβλήματα καρδιάς

Γενικά το να είσαι ιδιοκτήτης κάποιου ζώου έχει θετικές συνέπειες στην καρδιά σου. Οι γάτες μειώνουν τα επίπεδα του άγχους στη ζωή σου και σε ηρεμούν. Σύμφωνα με μια έρευνα όσοι είχαν γάτες πάνω από 10 χρόνια, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

5. Οι ιδιοκτήτες τους είναι πιο έξυπνοι

iq-level-and-cats

Το 2010 το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έκανε μια έρευνα όπου συμμετείχαν ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν γάτες είχαν περισσότερες πιθανότητες να κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Μια άλλη έρευνα που έγινε το 2014 στο Γουισκόνσιν έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες τους ήταν και πιο έξυπνοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η γάτα θα σε κάνει πιο έξυπνο. Απλά οι άνθρωποι τις επιλέγουν επειδή χρειάζονται λιγότερη φροντίδα και αυτοί αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ώρες. Οι γάτες, επομένως, είναι καλύτερη επιλογή για αυτή την ομάδα ανθρώπων.

6. Φανερώνουν πολλά για την προσωπικότητα σου

Η επιλογή του κατοικίδιου φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα σου. Οι ιδιοκτήτες μιας γάτας είναι αρκετά ήρεμοι και εσωστρεφείς. Επίσης, είναι πολλοί αξιόπιστοι και πιο σεμνοί.

7. Οι γάτες σε βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα

cats-and-sleep

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι (ειδικά οι γυναίκες) προτιμούν να κοιμούνται με τις γάτες τους παρά με τους συντρόφους τους. Επίσης, ανέφεραν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα μαζί τους.

8. Μπορούν να σε σώσουν

Λέγεται ότι οι γάτες δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και αδιαφορούν. Υπάρχουν άφθονα παραδείγματα, όμως, που δείχνουν ότι οι γάτες μπορούν να σώσουν τη ζωή του αφεντικού τους. Μια γάτα μπορούσε να προειδοποιήσει το αφεντικό της πριν πάθει επιληπτική κρίση, ενώ μια άλλη έχει λάβει ακόμη και μετάλλιο για τη γενναιότητα της.

9. Συμπληρώνουν την ανάγκη σου για συντροφικότητα

cats-and-companionship

Οι γάτες μπορούν να είναι πολλοί καλοί σύντροφοι, ειδικά για τις γυναίκες. Μια έρευνα που έγινε στην Αυστρία το 2003 έδειξε ότι η κατοχή μιας γάτας είναι παρόμοια με το να έχεις έναν ερωτικό σύντροφο. Οι γάτες θυμούνται την ευγένεια που τους έχεις δείξει και μπορούν να στο ανταποδώσουν.

10. Αν έχεις γάτα, έχεις λιγότερες αλλεργίες

Αν έχεις παιδιά, τότε μάλλον θα έπρεπε να αγοράσεις μια γάτα. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το 2002 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα παιδιά κάτω του 1 χρόνου που είχαν στο σπίτι τους γάτες είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες.

Η επαφή με τα ζώα από πολύ μικρή ηλικία προστατεύει τα παιδιά από τις αλλεργίες στα ζώα αλλά και από άλλα είδη αλλεργιών. Αν αλλάζεις το κουτί της γάτας σου κάθε μέρα και την κρατάς εντός σπιτιού, τότε δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!