Έρευνα δείχνει τι ζημιά κάνει η ζάχαρη στον εγκέφαλο μας!

Παντού ακούμε πως η κατανάλωση γλυκών και πιο συγκεκριμένα της ζάχαρης, μόνο κακό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας. Επηρεάζει σε πολλούς τομείς αρνητικά την υγεία μας, είτε σκεφτείς τον διαβήτη, όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα, είτε ακόμη και το πιο απλό, που είναι η καταστροφή των δοντιών μας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αποφεύγουμε οτιδήποτε και αν περιέχει ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες. Απλά θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση της. Κάτι όμως που ίσως δεν γνώριζες, είναι πως έχει αρνητικές επιπτώσεις και για τον εγκέφαλο σου και αυτό ήρθε να μας το αποδείξει μια νέα έρευνα.

 

Πως επηρεάζει αρνητικά η ζάχαρη τον εγκέφαλο μας!

vlavi egkefalos glika

Μια νέα μελέτη λοιπόν, απέδειξε πως η αυξημένη κατανάλωση φρουκτόζης από πρόσθετα σάκχαρα, μπορεί να βλάψει 940 από τα γονίδια του εγκεφάλου μας. Σε τέτοιου είδους διατροφογενομικές έρευνες, οι ερευνητές μελετούν τις επιπτώσεις των τροφίμων που καταναλώνουμε στα γονίδια μας.

Αλλά το σημαντικότερο είναι πως αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο δρουν τα τρόφιμα που βάζουμε στην καθημερινή μας διατροφή στον εγκέφαλο μας.

Με βάση την τελευταία μελέτη που έγινε σχετικά με τα πρόσθετα σάκχαρα, είδαν πως 734 υποθαλαμικά γονίδια τροποποιήθηκαν, όπως και ακόμη 206 ιπποκαμπικά γονίδια. Τι κάνουν όμως αυτά τα γονίδια;

Τα συγκεκριμένα γονίδια ρυθμίζουν ξεχωριστές αλλά εξαιρετικά σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου μας, όπως τον μεταβολισμό των κυττάρων, την κυτταρική επικοινωνία, τη φλεγμονή, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του εγκεφάλου. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είναι τόσο σημαντικά που δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να τροποποιηθούν.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Υγείας και Επιστημών (The Health and Sciences Academy), κάποιες συγκεκριμένες τροποποιήσεις μπορεί να οδηγήσουν στην αντίσταση της λεπτίνης, σε μεταβολικό σύνδρομο και φυσικά πολύ σοβαρές παθήσεις του εγκεφάλου, όπως είναι το Πάρκινσον, η κατάθλιψη ή ακόμη και η διπολική διαταραχή.

Σημείωσαν όμως, πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα ψάρια, στα αυγά και σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των μεταβολών των γονιδίων μας.

Συνοψίζοντας, είναι προτιμότερο να αποφεύγεις κάθε είδους γλυκαντικές ουσίες. Αντ’ αυτού μπορείς να τρως φρούτα τα οποία και θα σου δώσουν την γλυκιά γεύση και δεν θα επηρεάσουν τον οργανισμό σου!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!