5 Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τους σκίουρους!

Μέρα με τη μέρα οι φιλόζωοι αυξάνονται. Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος αγαπάει τα ζώα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να εννοούμε τα κατοικίδια. Υπάρχουν πολλά ακόμα ζώα εκεί έξω που είτε είναι άγρια, είτε ήμερα συνεχίζουμε να τα αγαπάμε. Ένα από αυτά είναι και τα μικρά πλασματάκια που ονομάζονται σκίουροι.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο να συναντήσεις ένα σκίουρο. Μπορεί σε κάποιες χώρες του εξωτερικού να συμβαίνει, αλλά όχι στην Ελλάδα. Οι πιο μεγάλοι θυμούνται τα αξιολάτρευτα σκιουράκια στα κινούμενα σχέδια, τον Τσιπ και τον Ντέιλ. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις για τους σκίουρους.

 

5 Πληροφορίες που δεν ξέρεις για τους σκίουρους!

 

Η φουντωτή ουρά τους έχει πολλές χρήσεις

skiouroi oura

Δες επίσης 10 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τους σκύλους!

Η ουρά τους δεν είναι μόνο για να δείχνουν τα συναισθήματά τους και για να τους βοηθάει στην ισορροπία. Λειτουργεί σαν κουβέρτα τον χειμώνα και σαν ομπρέλα το καλοκαίρι. Έχει παρατηρηθεί ότι οι σκίουροι κουνάνε την ουρά τους όταν μπαίνουν σε ψυχολογία μάχης.

Εξασκούν την παραπλανητική αποθήκευση

skiouroi trofi

Δες επίσης 16 μεγάλους μύθους γύρω από τα ζώα!

Γνωρίζουμε ότι οι σκίουροι αποθηκεύουν ξηρούς καρπούς ως τροφή για τον χειμώνα. Πρέπει όμως να βρουν ένα τρόπο για να προστατεύσουν την τροφή του από άλλους σκίουρος ή πουλιά. Έχει διαπιστωθεί ότι οι σκίουροι χρησιμοποιούν παραπλανητική αποθήκευση. Ο τρόπος που το κάνουν είναι να σκάβουν μια τρύπα ενώ έχουν κάποια τροφή στο στόμα τους και το σκεπάζουν με την ουρά τους χωρίς να βάλουν τίποτα μέσα και αυτό γίνεται αρκετές φορές.

Είναι δύσκολο να τους πιάσεις

skiouroi plirofories

Οι σκίουροι έχουν πολύ καλή όραση. Η περιφερειακή τους όραση είναι τόσο καλή όσο και η όραση εστίασής τους. Έτσι μπορούν να δουν τι είναι γύρω τους χωρίς να χρειαστεί να κουνήσουν το κεφάλι τους. Επίσης, η όραση τους δεν είναι έγχρωμη αλλά απόχρωση του κίτρινου. Αυτό καθιστά τα μάτια τους σαν γυαλιά ηλίου μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία.

Θεωρήθηκαν ιεραπόστολοι της ευγένειας

skiouroi spiti

Δες επίσης γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!

Οι πόλεις του εξωτερικού άρχισαν να υλοποιούν πάρκα και κήπους για να φιλοξενήσουν σκίουρους. Θεωρούνται πηγή διδασκαλίας μικρών παιδιών για το πως να είναι ευγενικοί με τα ζώα. Πίστευαν ότι μπορούν να θεραπεύσουν τα αγόρια με τάση κακομεταχείρισης.

Είναι χωροκατακτητικό είδος

skiouroi aggouria.net

Δες επίσης 10 πλεονεκτήματα του να έχεις μια γάτα ως κατοικίδιο!

Οι σκίουροι ξεφλουδίζουν τον φλοιό από τα δέντρα αναζητώντας ένα μέρος να μείνουν. Επίσης, μπορούν να μπουν και κάνουν την φωλιά τους σε σοφίτες σπιτιών αν βρουν κάποια τρύπα που μπορούν να μπουν. Έχουν την τάση να πηγαίνουν όπου υπάρχει φαγητό. Αν δουν συχνά σακούλες σκουπιδιών σε ένα σπίτι και βρίσκουν τροφή, θα προσπαθήσουν να εγκατασταθούν στο κοντινότερο σημείο. Ακόμα κι αν αυτό είναι ένα κατοικημένο σπίτι.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!