3 Τρόποι που μεταφέρεις εκατομμύρια βακτηρίδια στα μάτια σου!

Όλοι ξέρουμε το πως είναι η αίσθηση ξηροφθαλμίας που συμβαίνει όταν κοιτάζεις μια οθόνη για πολύ ώρα. Τα μάτια μας μένουν επικεντρωμένα σε τεχνητά φωτισμένες εικόνες. Για όσους εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή ή ξοδεύουν περίπου 8 ώρες τη μέρα κοιτάζοντας μια οθόνη είναι γνώριμη εμπειρία.

Επίσης, ο μέσος άνθρωπος περνάει τουλάχιστον 2 ώρες κοιτάζοντας το κινητό του. Πολλοί άνθρωποι και περισσότερες από 2 ώρες. Το κινητό δεν είναι διαφορετικό από την τηλεόραση ή την οθόνη ενός υπολογιστή. Δεν είναι όμως και εύκολο να το αποφύγεις γιατί η τεχνολογία έχει μπει στην καθημερινότητά μας. Πως επηρεάζει όμως αυτό την υγεία σου;

 

Πως μεταφέρεις εκατομμύρια βακτηρίδια στα μάτια σου!

Γδαρμένος κερατοειδής

mati molunsi

Δες επίσης τι βλάβη σου προκαλεί το κινητό σου τηλέφωνο!

 Μπορεί να νιώσεις ενόχληση στα μάτια σου εξαιτίας των σωματιδίων. Όταν ξύνεις ή τρίβεις τα μάτια σου αυτά τα σωματίδια σε κάνουν να θέλεις να ξύσεις τα μάτια σου ακόμα περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο τραυματίζεις τον κερατοειδή σου και το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

fagoura matia

Δες επίσης 9 αθώα πράγματα που μπορούν να σε σκοτώσουν!

Όλοι πιστεύουμε ότι οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από την στέρηση ύπνου. Αυτό όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων γύρω από τα μάτια σου που σπάνε και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Προκαλείται κυρίως από το τρίψιμο των ματιών κατά την διάρκεια του ύπνου.

Φαγούρα και πιθανή μόλυνση

sumvoules ugia matia

Δες επίσης 6 πράγματα που κάνουν οι φακοί επαφής!

Σκέψου τι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει κάποιος να αγγίξει τα μάτια χωρίς να τα κάνει ζημιά. Επίσης, σκέψου με τι δεν πρέπει να τα αγγίζεις και θα δεις ότι θα βρεις πολλά περισσότερα πράγματα. Από μικροί είχαμε την μητέρα μας να μας λέει να πλένουμε τα χέρια μας κάθε λίγο και λιγάκι. Μπορεί να μας φαίνεται ακόμα και σήμερα χαζό αλλά είχε δίκιο.

Τα δάχτυλά σου είναι γεμάτα βακτηρίδια που μεταφέρεις στα μάτια σου κάθε φορά που τα αγγίζεις. Έτσι καθιστάς τον εαυτό σου ευάλωτο σε λοιμώξεις. Ειδικά αν ξύσεις τα μάτια σου με βρόμικα χέρια ο κίνδυνος ανεβαίνει και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρές μακροχρόνιες βλάβες, μέχρι και απώλεια όρασης.

Μπορεί να θέλεις πολλές φορές να ξύσεις ή να τρίψεις τα μάτια σου και να ξέρεις ότι θα νιώσεις καλύτερα μετά, αλλά δεν ισχύει. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις την κατάσταση χειρότερη. Το τρίψιμο προκαλεί στο σώμα σου την απελευθέρωση περισσότερων ισταμινών που τελικά σου προκαλούν περισσότερη φαγούρα από πριν.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!