6 Πράγματα που κάνουν οι φακοί επαφής!

Οι φακοί επαφής βελτιώνουν την όραση σου και φτιάχνουν και το look σου, ποια άλλη χρησιμότητα όμως μπορεί να έχουν που δεν γνωρίζεις; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι οι χρήση των φακών επαφής είναι αρκετά διαδεδομένη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι στις Η.Π.Α. και μόνο 32 εκατομμύρια άνθρωποι τους χρησιμοποιούν καθημερινά και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.

Η γνωστότερη τους χρήση είναι για την βελτίωση της όρασης μας, πώς θα σου φαινόταν όμως αν μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη παρακολουθώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους; Ή να καταφέρει να θεραπεύσει την τύφλωση;

 

8 Πράγματα που κάνουν οι φακοί επαφής

 

Θεραπεύουν την τύφλωση

fakoi epafis tuflosi

Οι επιστήμονες ήδη χρησιμοποιούν κυτταρικά εμποτισμένους φακούς επαφής  για την επίτευξη της αποκατάσταση της όρασης σε άτομα με βλάβη του κερατοειδούς και της σχετικής τύφλωσης.

Αν και είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, η διαδικασία ξεκινά με τη συλλογή βλαστικών κυττάρων από τα μάτια του ασθενή ή κάποιου δότη. Αυτά τα κύτταρα τα παράγει το σώμα μας φυσικά, για να διορθωθεί όποιο μικρό πρόβλημα  κερατοειδούς εμφανιστεί.

Στη συνέχεια τα βλαστικά κύτταρα καλλιεργούνται άμεσα στους φακούς επαφής και φορώντας τους μεταφέρονται αυτά τα κύτταρα στα μάτια για την αναγέννηση των ιστών.

 

Ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

fakoi epafis sakxaro

 Η Google ετοιμάζει ένα έξυπνο φακό επαφής, όχι για να σας δώσει οδηγίες ή να διαβάζετε τα e-mail σας, αλλά για να παρακολουθεί και να αναφέρει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος σας.

Οι έξυπνοι φακοί επαφής του Google βασίζονται στην ιδέα ότι δεν χρειάζεται να τσιμπήσεις με τη συσκευή το δάχτυλό σου για να δεις σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το σάκχαρο του αίματος σου, αλλά μπορείς  να το παρακολουθείς μέσω των δακρύων σου.

Το πρωτότυπο είναι ο μαλακός φακός επαφής που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ρέουν τα δάκρυα σου μέσα από μια τρυπούλα και πάνω από ένα μόνιτορ γλυκόζης. Τα αποτελέσματα της ανάγνωσης του σακχάρου μεταδίδονται από μια κεραία ενσωματωμένη στο φακό σε μία φορητή συσκευή.

 

Είναι σαν θεραπευτικοί επίδεσμοι

fakoi epafis

Οι φακοί όχι μόνο μπορούν να λειτουργούν σαν φαρμακευτική αγωγή για ασθενείς με γλαύκωμα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως θεραπευτικοί επίδεσμοι μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ματιών.

Οι  μαλακοί φακοί επαφής κατασκευάζονται από υδρόπηκτη σιλικόνη, η οποία παρέχει εκτός από οξυγόνο και την υγρασία που χρειάζεται το μάτι.

 

Βοηθούν στην πρόληψη του γλαυκώματος

fakoi epafis glaukoma

Το γλαύκωμα αρχικά δεν έχει καθόλου εμφανή συμπτώματα, αν δεν περάσει μέχρι και μια δεκαετία και προκαλείτε από υψηλή πίεση στο μάτι. Αυτοί οι φακοί επαφής βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, για να ανακουφίζουν από τους πόνους αλλά και να μειώνουν την πίεση του ματιού.

 

Ανακόπτουν την εξέλιξη της μυωπίας στα παιδιά

fakoi epafis

Οι άκαμπτοι φακοί επαφής που είναι και οι πιο πρόσφατοι, φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται όλο και πιο πολύ.

Οι Παθολόγοι υπόσχονται ότι στις ηλικίες από 8 εώς 12 ετών, η καθημερινή χρήση αυτών των φακών διακόπτει την εξέλιξη της μυωπίας.

 

Διακοσμούν τα μάτια

diakosmitikoi fakoi

Μην μένετε κολλημένοι μόνο στο ότι οι διακοσμητικοί φακοί επαφής αλλάζουν το χρώμα των ματιών σας. Μπορείτε να τα κάνετε να λάμπουν στο σκοτάδι, να έχουν σχεδιάκια καθώς επίσης μέχρι και γράμματα. (Παρατραβηγμένο ε;)

Κράτα το

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!