15λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής full body!

Τα χρονομετρημένα προγράμματα γυμναστικής είναι ένας καλός τρόπος για να κάψεις λίπος, αλλά και για να χτίσεις μυς σε όλο σου το σώμα! Ποιο είναι όμως το καλύτερο;

Το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα γυμναστικής αποτελείται από squats με μπάρα και back squats, αλλά και πιεστικές ασκήσεις με την μπάρα στον πάγκο.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές και tips γυμναστικής δες εδώ!

 

Ασκήσεις για ενδυνάμωση μυών

back squats

Αυτές οι δύο ασκήσεις που αναφέραμε και πριν, είναι οι βασικότερες για έναν άνδρα που θέλει να γυμνάσει όλο του το σώμα, χτίζοντας μυς και καίγοντας λίπος χωρίς να χάσουν και κιλά.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, είναι να επιλέξεις τα κατάλληλα βάρη για κάθε άσκηση, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τις ασκήσεις σου για περίπου 10 με 12 επαναλήψεις, χρησιμοποιώντας ένα σταθερό τέμπο.

Το σημαντικότερο για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι να μην κάνεις παύση για τουλάχιστον 6 επαναλήψεις και να τις κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να κάνεις όσο πιο πολλά σετ μπορείς μέσα σε 15 λεπτά, εναλλάσσοντας τις ασκήσεις που αναφέραμε πριν και χωρίς να σταματάς.

 

Tips για το 15λεπτο πρόγραμμα

Επειδή πάντα πριν ξεκινήσεις ένα απαιτητικό πρόγραμμα χρειάζεται και προθέρμανση, καλό θα ήταν να κάνεις 1 με 2 σετ από την κάθε άσκηση, πριν αρχίσει να μετράει ο χρόνος σου.

Βέβαια, αν μόλις έχεις τελειώσει από κάποιες άλλες ασκήσεις, φυσικά και δεν χρειάζεσαι επιπλέον προθέρμανση.

Αν όμως το γυμναστήριο είναι γεμάτο και δεν έχεις διαθέσιμο εξοπλισμό για αυτές τις ασκήσεις, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Έτσι, μπορείς να κάνεις εναλλακτικό πρόγραμμα για τα πόδια σου με το μηχάνημα Smith squat, hack squat, αλλά και Goblet squat.

Όσο για το στήθος σου θα χρειαστείς να κάνεις πρόγραμμα με Hammer strength, Smith machine, αλλά και bench press ή βαράκια.

 

Τα αποτελέσματα

gimnasmenos andras

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ρυθμίσει τους παλμούς της καρδιάς σου, ώστε να αρχίσει η καύση του λίπους και να δουλέψει ο μεταβολισμός σου.

Επίσης όπως είναι φυσικό θα δεις τους μυς σου να δυναμώνουν και να αρχίζει η γράμμωση. Το ίδιο πρόγραμμα κάνουν και πολλοί αθλητές για μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Προσπάθησε για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, από την δεύτερη φορά ή να αυξήσεις τα βάρη ή με τα ίδια βάρη να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!